Sevgililer günü makyajınız nasıl olmalı? Sevgililer Günü'nde hangi saç modelleri daha ön planda?

Sevgililer günü makyajınız nasıl olmalı? Sevgililer Günü'nde hangi saç modelleri daha ön planda?

14 Şubat Sevgililer Günü'nün hafta sonu başlangıcına denk gelmesi, romantik anlar geçirmeyi planlayan çiftler için organizasyon alanlarını biraz daha genişletti. Kimileri dışarıda yemek yemeyi hedeflerken, işlerini ve zamanını ayarlayabilenler ise Sevgililer Günü ve hafta sonu tatilini birleştirerek kısa kaçamaklar yapabilecek. Kadınlar, Sevgililer Günü'nde güzelliklerine her zamankinden daha fazla dikkat edecekler. Peki, daha da güzel olmak isteyen kadınlar hangi tür makyajları tercih etmeli? Cevabı haberimizde...

Makyajın en önemli noktalarından biri dudaklardır. 14 Şubat Sevgililer Günü makyaj önerisi, aşkın rengi olarak da tanımlanan kırmızıdan ayrı olarak düşünülemez. Kırmızı ruj sürecek bayanların, ten renklerine de dikkat etmeleri gerekir. Buğday tenliler ve esmerler için kırmızı ve tonlarındaki rujlar rahat uygulanabilir. Ten rengi beyaz olanlar içinse, dudak çevresine kalemle çizilecek hatlarla yüz rengine ince bir geçiş sağlamak adına faydalı olacaktır.

20-02/13/sev2.jpg

GÖZLER VE DUDAKLAR ARASINDAKİ SENKRONU YAKALAMALISINIZ?

Belki de çiftlerin en çok göz göze geldiği günlerden biridir 14 Şubat Sevgililer Günü... Bu nedenle, bu özel günde yapılacak makyajın odak noktalarından biri de gözler olacaktır. Burada önemli bir noktaya dikkat çekmekte fayda var. Dudaklarınız mı yoksa gözleriniz mi ön planda olacak? Eğer dudaklarınızı daha ön plana çıkarmak istiyorsanız, göz makyajınızı biraz hafif tutmanız gerekebilir. Gözlerinizin üzerine süreceğiniz far ile füme ya da kızıl tonlardan dudaklarınıza doğru sade bir geçiş yakalayabilirsiniz. Gözleriniz ön planda olsun istiyorsanız; kızıl ve tonları tam da istediğiniz renk olacak... Göz çevresinde ve yüzünüzde kızıl tonları tercih ederseniz, mat ruj kullanmanız uygun olabilir.

20-02/13/sev3.jpg

Yüzünüzün genelinde ise cildinizi çok yormayacak tercihlerde bulunmanız gerekecek. Zaten kırmızı ve tonları ağır olacağı için, çok da parlak olmaya fondöten geçişleriyle dudak ya da gözlerinizi ön plana çıkarmalısınız. Bunun için BB ya da CC krem tercih etmeniz uygun olacaktır. 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, ister dudaklarınız, ister gözleriniz ya da her ikisi de ön planda olsun. Ancak unutmayın ki, her durumda da arka fonunuz yüzünüz olacak. Bu nedenle, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, yüz hatlarınız için sert ve keskin makyaj denemelerinde bulunmayın.

SAÇ MODELİNİZ MAKYAJINIZI GÖLGEDE BIRAKMASIN

Dudaklarınız dolgunsa ya da makyajla dolgun bir hava verecekseniz yapmanız gereken iki saç modeli var. Bunlardan ilki, kuaföre gitmeden rahatlıkla kendinizin de yapabileceği arkaya yatık olan model. Jelinizi sürüp elinizi biraz ıslattıktan sonra, saçlarınızı tamamen geriye yatırın. Böylelikle yüz hatlarınız iyi bir şekilde ortaya çıkacaktır. Ancak bu model kırmızı ve tonlarında ruj kullanmanız durumunda etkili olacaktır.

20-02/13/sev-4-1581589816.jpg

Yine rujunuzu ve göz makyajınızı dikkate aldığımızda, yapmanız gereken diğer bir saç modeli ise balerin topuzu olmalı. Yalnız topuzu abartmayın. Saçınızın modeli, makyajınızı gölgede bırakmamalı. Sonuç olarak topuzun her türlüsü dudakları ve gözleri daha da ön plana çıkaracaktır. Alnınız açılacağı için, füme ya da kızıl tonlu fondötenler ile çok abartmadan gözlerinizin üzerinden saçlarınıza doğru ince bir geçiş sağlayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN