15 tatil ne zaman başlayacak ne zaman bitecek? İşte 2019 2020 okulların açılış kapanış tarihleri

15 tatil ne zaman başlayacak ne zaman bitecek? İşte 2019 2020 okulların açılış kapanış tarihleri

2019-2020 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte yenilenen ara tatil süreleri de öğrenciler, veliler ve öğretmenler tarafından en çok sorgulanan konuların başında geliyor. 15 olan yarıyıl tatil süresi ayrıştırıldı. Yani ‘Şubat tatili’ denilen bir şey ortadan kalktı. İşte 2019 ara tatil süreleri…

 

Yeni eğitim sisteminde yarıyıl tatilinin 11 haftaya, ara tatil sürelerinin de 15 günden yarı yarıya bölünerek kullanılacağı duyurulmuştu. 2019-2020 eğitim döneminde bu uygulama hayata geçirildi. İşte yeni eğitim sisteminde 15 tatilin ne zaman başlayıp ne zaman biteceği ile ilgili bazı bilgiler…

İLK ARA TATİL

Yeni sisteme göre 18 Kasım tarihine dek sürecek. Öğrenim görenler, 18-22 Kasım tarihleri arasında bir haftalık ara tatil yapacak. Okullar 25 Kasım tarihi itibarıyla kaldığı yerden devam edecek.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

YARI YIL TATİLİ NE ZAMAN?

Öğrencilerin iple çektiği yarıyıl tatili ise, 20-31 Ocak tarihlerinde yapılacak. İkinci yarıyıl eğitim öğretim dönemi ise 3 Şubat 2020 tarihi itibarıyla başlamış olacak.

İKİNCİ ARA TATİL ZAMANI

6-10 Nisan 2020 tarihinde ikinci ara tatil yapacak olan öğrenciler, 13 Nisan'da başlayacak ikinci dönemin ikinci yarısını da 19 Haziran'da tamamladıktan sonra 11 haftalık yaz tatiline girecek.

19-09/10/ara-tatiller.jpg

BAKAN SELÇUK'TAN YENİ DÖNEM MESAJI

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019-2020 eğitim öğretim yılı dolayısıyla yayımladığı mesajında, tek bir çocuğun eğitiminin bütün ülkenin meselesi olduğunu vurguladı.

Çocuğun sağlığını kontrol eden doktordan okulu yapan mühendisine, öğretmeninden öğrencisine, çocuk için kitap yazan yazardan-yayıncıdan çocuğun defterinin dikişini diken matbaacıya, çocuğu okula taşıyan sürücüden okul taşıtının yanından geçen taksiciye, çocuğun anne babasından kapısının önünden geçtiği komşuya kadar herkesin eğitimin bir parçası olduğuna işaret eden Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okulların açıldığı bu günü eğitim odaklı düşünmek ve yaşamak için bir başlangıç kabul etiğini ifade ederek, okullarda 18 milyondan fazla çocuğun ders başı yaptığını anımsattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN