15 Temmuz’da bankalar çalışıyor mu? Pazartesi günü bankalar açık mı, EFT yapılır mı?

15 Temmuz’da bankalar çalışıyor mu? Pazartesi günü bankalar açık mı, EFT yapılır mı?

15 Temmuz 2019'da bankacılık işlemlerini halletmek isteyenler "15 Temmuz'da bankalar açık mı? EFT yapılabilir mi? PTT, noter ya da kargo çalışıyor mu?" sorularına yanıt aramaya başladı. Demokrasi ve Milli Birlik Günü resmi tatil ilan edildiğinden işlemler gerçekleştirilemeyecek. Resmi daireler 15 Temmuz'da tatil yapacak.

Pazartesi günü 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü ilan edildiği için resmi bayram sayılıyor. Bu günde resmi daireler tatilde olacak.

15 TEMMUZ'DA BANKALAR AÇIK MI?

"15 Temmuz’da bankalar çalışıyor mu?" sorusu en çok merak edilen konulardan biri oldu. Pazartesi bankacılık işlemleri gerçekleştirmeyi planlayanların işlerini cuma gününden halletmesi gerekecek. Bankalar resmi tatil olan 15 Temmuz pazartesi günü kapalı olacak.

PAZARTESİ EFT YAPILABİLİR Mİ?

EFT bankalar arası para transferi olduğu için internet üzerinden EFT yapılabilir ancak alacaklı hesaba paranın geçmesi bir sonraki mesai başlangıcı olur. Yani aynı hafta sonlarında olduğu gibi işlem yapılabilir ama para mesai saatleri içerisinde geçer. Bu da pazartesi günü yapılan EFT’nin alacaklı hesaba Salı günü 08:00’de geçmesiyle sonuçlanır.

15 TEMMUZ'DA NOTER, PTT, KARGO ÇALIŞIYOR MU?

Öte yandan bankalarla bağlı olarak işlem yapan kurum ve kuruluşlar da resmi tatil nedeniyle kapalı olur. Örnek olarak noterler, PTT’ler ve kargo şirketleri de bugünlerde kapalı olur.

Resmi tatil süresinin bitmesiyle birlikte bankalar ve diğer kurumlar normal çalışma sistemlerine geri dönerler yani. Yani 16 Temmuz 2019 Salı günü bankalarda yeniden işlem yapılabilecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN