16 Ekim Dünya Gıda Günü bu yılki teması: Sağlıklı beslen! Dünya Gıda Günü nedir?

16 Ekim Dünya Gıda Günü bu yılki teması: Sağlıklı beslen! Dünya Gıda Günü nedir?

16 Ekim Dünya Gıda Günü bugün farkındalık yaratmak adına kutlanıyor. Dünya genelinde yaşanan açlık problemi ile mücadele, sağlıklı beslenme, gıda güvencesi, gıda üretim ve tüketimi konularına yine bu günde değiniliyor. 16 Ekim 2019 Dünya Gıda Günü "Sağlıklı Beslen" temasını işliyor. İşte detaylar...

16 Ekim Dünya Gıda Günü bugün "Sağlıklı Beslen" temasıyla kutlanıyor. Dünya Gıda Günü, her yıl belirli bir tema üzerine yapılan çeşitli etkinliklerle düzenleniyor.

Dünya Gıda Günü, 16 Ekim 1945 yılında kurulan BM Gıda ve Tarım Örgütü’nü (FAO) onurlandırmak ve gıda alanına küresel bilinç oluşturmak üzere kutlanıyor.

AÇLIK VE AÇLIKLA MÜCADELEYE DİKKAT ÇEKİLİYOR

1945 yılından bu yana düzenlenen 16 Ekim Dünya Gıda Günü etkinliklerinde; gıda üretimi, tüketimi ve gıda güvencesine ilişkin konular gündeme taşınarak küresel anlamda büyük önem arz eden açlık ve açlıkla mücadeleye dikkat çekiliyor.

16 EKİM DÜNYA GIDA GÜNÜ AMACI NEDİR?

16 Ekim Dünya Gıda Günü’nde; ülkeler arasındaki gıda üretimi birlikteliğinin sağlanması, yeterli ve dengeli beslenmenin öneminin belirtilmesi ve dünya genelinde açlık problemlerinin belirlenmesi ile çözüm yollarının gösterilmesi amaçlanıyor.

Gıdaların tüketimi, üretimi ve satış noktalarındaki hijyenin sağlanması konularında da dünya genelinde farkındalık oluşturuluyor.

19-10/16/dunya-gida-gunu-4.png

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN