17 Mart EYT İstanbul mitingi son dakika | EYT mitingi Maltepe'de kaç kişi var?

17 Mart EYT İstanbul mitingi son dakika | EYT mitingi Maltepe'de kaç kişi var?

17 Mart EYT haberleri son dakika gelişmelerini sitemizden takip edebilirsiniz. Emeklilikte Yaşa Takılanlar İstanbul Maltepe mitingi kaç kişiydi? EYT İstanbul mitinginde 1 milyon hedefini yakaladı mı? Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT’liler) uzun uğraşların ardından ilk kez İstanbul’da bir miting düzenlemek için İstanbul Valiliği’nden izin aldı. İstanbul mitingi için 81 ilden otobüsler ile sabah saatlerinde Maltape'ye gelen vatandaşlar güvenlik noktalarındaki aramalardan sonra alana alındı. İşte 17 Mart EYT haberleri ve EYT Maltepe mitingi ile ilgili son dakika gelişmeleri...

17 Mart EYT haberleri son dakika gelişmelerini ve Emeklilikte Yaşa Takılanlar İstanbul Maltepe mitingine katılım ile ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz. 2012 yılından beri gerek sokak eylemleri gerekse sosyal medyada yaptıkları eylemlerle EYT'liler Türkiye’nin gündeminde. EYT eylemleri bugüne kadar Ankara, Düzce, Edirne, Kayseri gibi illerde basın açıklaması ya da miting şeklinde yapılmıştı. EYT'liker genellikle kapalı spor salomlarında toplanıyordu. İstanbul Valiliği'nden izin alan EYT'liler 81 ilden otobüsler ile hareket ederek İstanbul’da bir miting düzenledi. Peki EYT'lilerin aileleri ile katıldığı İstanbul mitinginde katılım ne kadardı? EYT Maltepe mitingine kaç kişi katıldı? EYT'liler İstanbul mitinginde ne dedi?  İşte konu hakkındaki detaylar...

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Maltepe'de miting düzenledi. Türkiye'nin çeşitli illerinden gelenler miting alanına sorunsuz bir şekilde girdi. Miting alanının çevresinde geniş güvenlik önlemleri alınırken, gelenler polis arama noktasından içeriye alındı.

19-03/17/eyt-17-mart-1552824017.jpg

19-03/17/eyt-maltepe-1552824024.jpg

19-03/17/ryt-miting.jpg

 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT Derneği), tüm hazırlıklarını tamanladığı İstanbul mitingini Maltepe'de yaptı. 

2015 yılında kurulan EYT Derneği’nin başkanlığını üstlenen Gönül Boran Özüpak, EYT Maltepe Mitinginde hedefin 1 milyon olduğunu açıklamıştı. 

Özüpak, “Ülkemizde kadınların ve erkeklerin emeklilik yaşı 1999’da kademeli olarak uzatıldı. Önce kadınlarda 58, erkeklerde 60 yaşa çıkarıldı. 2008’de yapılan yeni düzenlemeyle emeklilik yaşı 65 oldu. Bu dünyada bir ilk. 4447 sayılı kanunla sigortalılık ve prim gün sayısını doldurmasına ramak kalan insanlar, bir futbol tabiriyle maç oynanırken kural değiştirilmesiyle mağdur edildiler. Bu maalesef toplumsal bir yaradır. Ben işe başladığımda doldurmam gereken prim gün sayısını ikiye katlamama rağmen yaşı bekliyorum. Benim gibi binlerce çalışan kazanılmış hakkının geri verilmesini istiyor” dedi.

Kırklı yaşlarının sonunda ellili yaşlarının başında olan EYT’lilerin özel sektörde “yaşlandın” baskısıyla kapının önüne konduğunu ya da bu işsiz kalma tehdidini sürekli hissederek çalıştığını belirten EYT Derneği Başkanı, devletin de kendilerine “daha gençsin, çalış” dediğini ifade etti.

Özüpak, “Bu sorun sanılandan daha yakıcı. Aileler geçim sıkıntısıyla parçalanıyor, boşanmalar artıyor, psikolojik sorunlar büyüyor. Kimi EYT’liler maddi sorunlarından ötürü çocuklarını okutamıyor. İktidar çevreleri, EYT’lilerin iki milyon olduğunu söylüyor ancak tüm taleplerimize rağmen Sosyal Güvenlik Kurumu resmi verileri bizimle paylaşmadığından tam rakamı biz bilemiyoruz. Tam da bu nedenle bir bilgi kirliliği var. Ancak bizim yaptığımız hesaplara göre en fazla 1 milyon civarında çalışan bu mağduriyeti yaşıyor. Biz kendi yaptığımız hesaptan yola çıkarak İstanbul mitingine 1 milyon kişi gelmesini bekliyoruz” dedi. 




İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN