2018 AÖF not hesaplama robotu videolu | AÖF ders geçme notu kaç, puan hesaplaması nasıl yapılır?

2018 AÖF not hesaplama robotu videolu | AÖF ders geçme notu kaç, puan hesaplaması nasıl yapılır?

2018 yılında yapılan sınavlar için AÖF not hesaplama robotu ve Açıköğretim Fakültesi ders geçme notu ile ilgili ayrıntıları haberimizde bulabilirsiniz. 14- 15 Nisan günleri Üniversiteyi açıktan okuyarak bitirmek isteyen adaylar AÖF Bahar dönemi sınavlarına girdiler. AÖF sınavlarında ter döken adaylar '2018 AÖF puan hesaplama robotu, puan hesaplaması nasıl yapılır?' konularında internet ortamında araştırma yapıyorlar. AÖF sınavlarında aldıkları puanını öğrenmek isteyen adaylar için puan hesaplama robotu ve AÖF ders geçme puanı gibi merak ettiğiniz tüm detayları haber ayrıntıda mevcuttur.

Geçen hafta sınava giren öğrenciler için AÖF not hesaplama robotu ve AÖF ders geçme notu hakkındaki tüm  detaylar Karar.com'da. Bahar dönemi 2018 sınavlarınına geçen hafta sonu giren öğrenci adayları AÖF not hesaplama robotu ve ders geçme notu bilgilerine nasıl ulaşırım? sorularının cevabını Google gibi arama motorlarında arıyorlar.  Açıköğretim fakültesinde geçen sene kredili sisteme geçildi. Artık 2018 yılından itibaren 4 yanlışın 1 doğruyu götürecek. Bu nedenler öğrencilerin sınavdan alacağı puanlarda düşüş olacak. İşte AÖF puan hesaplama robotu ve puan hesaplamanın ayrıntıları...

AÖF PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN | 2018

Açıköğretim Fakültesi AÖF sınavlarına giren adaylar sınav sonuçları açıklanmadan önce tahmini puanlarını hesaplamak için yukarıdaki linki kullanabilirler. 

Ders isimlerinizi birinci sütuna ve denk geldiği kredi rakamını 'kredi sayısı' kutusuna girin. Vize ve final sınavlarından aldığınız notları girip en altta yer alan 'hesapla' butpnuna basın. Böylece sistem geçme notu ve harf karşılığı ile birlikte katsayı karşılığını da size hesaplayıp sunacak. 

AÖF GÜZ DÖNEMİ SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ (13-14 OCAK 2018)

Bir diğer merak edilen konusu ise AÖF ders geçme notu ile ilgili. Yeni sistemde, öğrencilerin bir dersten başarılı sayılabilmesi için 100 üzerinden değerlendirmeye alınan kâğıtlarda 35,00 ya da üzerinde başarı puanı alması gerekmektedir.

İngilizce Öğretmenliği Lisans Programında İngilizce okutulan derslerle ödev ve laboratuvar uygulamaları olan dersler ise bu kapsamın dışında tutulmuştur.

18-04/17/msu-sinavi-1523950245.jpg

Çan eğrisi sistemi nedeniyle öğrencilerin aldığı ham puanların haricinde standart sapma etkisi ile fakültes sisteminden eksrta artı ya da eksi puanlar gelmektedir. Dolayısıyla yukarıdaki sistemde yapılan puan hesaplaması ham puanlar üzerinden yapılmakta ve yaklaşık geçme notunu vermektedir.

Şartlı olarak belirtilen derslerden (DD, DC, CD ) geçmek için Genel not ortalamanızın ( Şimdiye kadar aldığınız tüm notları ortalaması) 2,00 ve üzerinde olmalıdır. Genel not ortalamanız 2,00’ın altında ise şartlı geçen dersleri tekrar almanız gerekir.

AÖF SINAV RESMİ SONUÇLAR NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Soru ve cevaplar genellikle sınavın ardından 3 gün içerisinde açıklanıyor. Öte yandan AÖF sonuçlarının ise en geç 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Sınav sonuçlarına, ilan edilme tarihinden itibaren 5(beş) işgünü içinde itiraz edilebilir. Bu süre geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmaz. Sınav sonuçları yayınlandığında aşağıdaki linkten öğrenebilirsiniz.

AÖF'TE DÖRT YANLIŞ BİR DOĞRUYU GÖTÜRÜYOR MU?

2018 Yeni sınav dönemi birlikte kuşkusuz en çok sorulan ve merak edilen sorulardan birisi de dört yanlış bir doğruyu götürüyor mu? sorusuydu. Açıköğretim öğrencilerinin ilk kez katıldığı yeni sınav sistemine göre dört yanlış bir doğruyu götürecek olup puanlama buna göre yapıldı. Yani bu sınav döneminde Açıköğretim Fakültesi'nde dört yanlış bir doğruyu götürdü. ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda geçerli olan dört yanlışın bir doğruyu götürmesi uygulaması Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) taraından açıköğretim sınavlarında da uygulanmaya başladı. Bu sistem sadece Anadolu Üniversitesi’nde değil tüm Açıköğretim Fakültelerinde geçerli olacaktır. 

AÖF harf notları nasıl verilir

AÖF PUAN / NOT HESAPLAM

Peki AÖF öğrencileri için yeni sınav sistemi ve AÖF yeni not sistemi nasıl işliyor. Vize ve final sınavlarında alınan notlar ortalamaları nasıl etkiliyor? Sınıf geçme kuralları nelerdir? Bu soruların cevabı merak ediliyor. AÖF yeni ders sistemi ve not sistemi hakkında bilinmesi gereken tüm ayrıntıları haberimizde sizler için hazırladık. Ayrıca haber linklerine tıklayarak AÖF puan hesaplama robotuna ulaşabilirsiniz. 

Öncelikle AÖF not sistemine bir bakalım:

AÖF not sistemi

84 – 100 AA 4,00 Geçti

77 – 83 AB 3,70 Geçti

71 – 76 BA 3,30 Geçti

66 – 70 BB 3,00 Geçti

61 – 65 BC 2,70 Geçti

56 – 60 CB 2,30 Geçti

50 – 55 CC 2,00 Geçti

46 – 49 CD 1,70 Ortalamaya Bazlı Geçti

40 – 45 DC 1,30 Ortalamaya Bazlı Geçti

33 – 39 DD 1,00 Ortalamaya Bazlı Geçti

0 – 32 FF 0,00 Kaldı

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN