2018 Bursa seçim sonuçları | 24 Haziran Bursa oy oranları, Cumhurbaşkanlığı oy oranları

2018 Bursa seçim sonuçları | 24 Haziran Bursa oy oranları, Cumhurbaşkanlığı oy oranları

Bursa milletvekilliği seçim sonuçları, Bursa Cumhurbaşkanlığı seçim sonucu merak ediliyor. Türkiye 24 Haziran seçimlerine kilitlenirken oy sayımı sürüyor. AK Parti ve MHP'nin Cumhur İttifakı ile CHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi arasındaki Millet İttifakı'nın Bursa'da aldıkları oy oranları, çıkardıkları milletvekili sayısı son dakika haberleri ile haberimizde. 1 Kasım 2015 seçimlerinde AK Parti 11, CHP 5 ve MHP ise 2 milletvekili çıkarmıştı. Genel seçim sonuçlarına etkisi önemli olan Bursa'da 2018 seçimlerinde tablo nasıl değişecek? Tüm detaylar dakika dakika sayfamızda.

59 milyon seçmen 24 Haziran 2018 seçimleri için sandığa gitti. Oy verme işlemi tamamlandıktan sonra gözler sandıklardan çıkacak sonuçlarda. Kritik illerden biri de şüphesiz Bursa. Bursa seçim sonuçları ne? Bursa Cumhurbaşkanlığı seçimi oy oranı ne? Sorularının cevabı merakla beklenirken ilk sonuçlar da gelmeye başladı. 24 Haziran seçimlerde daha öncekilerden farklı olarak ilk kez partiler ittifak kurarak halkın karşısına çıktı. Cumhurbaşkanlığı ile milletvekili genel seçimlerinin aynı anda yapılıyor olması da bir ilk. İYİ Parti faktörü de gözönüne alındığında Bursa dahil bir çok ilde seçim sonuçlarını tahmin etmek güçleşiyor. Bu nedenle 18 milletvekilinin çıkacağı "Bursa seçim sonuçları" önemli.

BURSA OY ORANLARI VE SEÇİM SONUÇLARI 2018

Peki Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Bursa Recep Tayyip Erdoğan'ı mı, Muharrem İnce ya da Meral Akşener'i mi tercih etti? Millet İttifakı ile Cumhur İttifakı'nın Bursa oy oranı ne? Sürekli güncellenen haberimden ya da KARAR.COM  SEÇİM 2018 sayfasını aşağıdaki linkten tıklayarak anlık olarak son dakika gelişmeleriyle Bursa seçim sonuçlarını takip edebilirsiniz. 

18-06/10/bursa-secim-sonuclari.jpg

1 Kasım 2015 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Bursa'nın tercihi büyük farkla AK Parti olmuştu. Bursa'da ikinci parti olan CHP'nin oy oranı yüzde 26,66'da kalırken aynı seçimlerde AK Parti yüzde 53,95 oy almıştı. Diğer partilerin oy oranları ise şöyle olmuştu:

18-06/10/burda-24-haziran.jpg

Bursa7 Haziran ve 1 Kasım seçim sonuçları karşılaştırması. 

BURSA SEÇİM SONUÇLARI NE OLUR?

1 Kasım 2015 genel seçimlerin önce yapılan 7 Haziran 2015 genel seçimlerinde yukarıdaki tabloda görüldüğü gibi birinci sıradaki AK Parti 10 puanlık bir artış göstermişti. MHP'den AK Parti'ye geçiş açık şekilde görülürken, 24 Haziran'da MHP'den kopan İYİ Parti'nin performansı bu kayan oyların toparlanıp toparlanmayacağını gösterecek. Yani kentteki MHP tabanın oylarının Cumhur İttifakı yerine Millet İttifakı'na gitme ihtimali sürpriz sonuç çıkabileceğini gösteriyor. Millet İttifakı içinde yeralan Saadet Partisi'nin de aralarında bulunduğu diğer partilerin oy oranları şöyle: 

18-06/10/02.jpg

İLÇE İLÇE BURSA SEÇİM SONUÇLARI

Bursa seçim sonuçlarını takip edebileceğiniz haberlerimizden ilçelerdeki seçim sonuçlarını da bulabilirsiniz. Aşağıdaki linke tıklayarak Bursa'nın ilçelerindeki partilerin oy oranlarını görebilirsiniz. 

Büyükorhan seçim sonuçları

Gemlik seçim sonuçları

Gürsu seçim sonuçları

Harmancık seçim sonuçları

İnegöl seçim sonuçları

İznik seçim sonuçları

Karacabey seçim sonuçları

Keles seçim sonuçları

Kestel seçim sonuçları

Mudanya seçim sonuçları

Mustafakemalpaşa seçim sonuçları

Nilüfer seçim sonuçları

Orhaneli seçim sonuçları

Orhangazi seçim sonuçları

Osmangazi seçim sonuçları

Yenişehir seçim sonuçları

Yıldırım  seçim sonuçları

AK PARTİ BURSA MİLLETVEKİLLERİ

1 Kasım seçim sonuçlarına göre, AK Parti Bursa'dan 11 milletvekili çıkarmıştı. Aralarında Mehmet Müezzinoğlu, Efkan ala gibi sonradan bakanlık yapan isimlerinde bulunduğu liste şöyle: 

Mehmet Müezzinoğlu

Efkan Ala

Emine Yavuz Gözgeç

Cemalettin Kani Torun

Hüseyin Şahin

İsmail Aydın

Zekeriya Birkan

Hakan Çavuşoğlu

Bennur Karaburun

Muhammet Müfit Aydın

Osman Mesten

CHP BURSA MİLLETVEKİLLERİ

Lale Karabıyık

Ceyhun İrgil

Orhan Sarıbal

Erkan Aydın

Nurhayat Altaca Kayışoğlu

MHP BURSA MİLLETVEKİLİ 

İsmet Büyükataman

Kadir Koçdemir

2018 Bursa seçim sonuçlarını belirleyecek en önemli etmen partilerin 24 Haziran seçimlerinde gösterdikleri milletvekilleri ve kaçıncı sıradan gösterilecekleridir. Parti parti Bursa milletvekili adayları şöyle: 

BURSA AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Hakan Çavuşoğlu

Mustafa Esgin

Refik Özen

Emine Yavuz Gözgeç

Ahmet Kılıç

Gülten Kapıcıoğlu

Sadettin Cangül

Arif Çelenk

Muhammed Erdoğan

Arif Bekir Dangaç

Efkan Ala

Osman Mesten

Vildan Yılmaz Gürel

Zafer Işık

Muhammet Müfit Aydın

Atilla Ödünç

Ahmet Yelis

Selda Meriç

Burcu Yaran

İsmail Özkan

BURSA CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Lale Karabıyık

Erkan Aydın

Nurhayat Altaca Kayışoğlu

Kayıhan Pala

Özgür Erdursun

Gürkan Esen

Zafer Yıldız

Serken Öztürk

İbrahim Mart

Aytaç Şahin

Orhan Sarıbal

Yüksel Özkan

Mustafa Şenyurt

Süleyman Ayyıldız

Şahin Sevinç

Meral Altuntaş

Kemal Atan

BURSA MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İsmet Büyükataman 

Kadir Çitil Üniversite

Enver Yılmaz

Mehmet Ali Adak

Ali Osman Memiş

Yasemin Meriç

Korkut Aktaş

Necati Çelik

Şenay Uslu Doğan

Ahmet Balsüzen

Mustafa Hidayet Vahapoğlu

Tevfik Topçu

Fevzi Zırhlıoğlu

Erol Sönmez

Hayati Bedir

Timur Özdemir

Edibe Bilge Arıcıoğlu

Muhammet Lütfi Taşçı

Ümit Kaplan

Celal Çekil

BURSA HDP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Yüksel Aygün

Mehmet Emin Adıyaman

BURSA İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

İsmail Tatlıoğlu

Sami Bilge

Yüksel Selçuk Türkoğlu

Yüksel Yılmaz

Abdullah Alagöz

Sermin Özensoy

Üstün Tunalıgil

Özgür Şimşek

Ayhan Tayfur

Merve Asa

Ahmet Kamil Erozan

Hasan Toktaş

Adnan İslamoğulları

Serpil Arslantürk

Ali Ekber Can

Betül Bayraktar Orhan

İsmail Şenol

Yavuz Bülbül

Fazlı Seyis

Özgehan Koçer

BURSA SAADET PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI

Gökhan Gerçek 

Burak Çelik 

Elif Sultan Şendöl

Ali Öncel 

Hamza Gürsel

Cengiz Arslan

Doğan Özbüyük

Göksel Rüstem Karakuzu

Rabia Imamaj

Yunus Emre Özbilen

Mehmet Atmaca

Fikret Bayram

Ebrar Gülsüm Aygün

Hamza Aygün

Salih Kocatepe

Karyağdı Berkeli

Selahattin Afşar

Rabia Örnek

Cuma Yıldırak

Can Tatar 

18-06/24/15-1529849859.jpg

BAŞBAKAN YARDIMCISI HAKAN ÇAVUŞOĞLU OYUNU KULLANDI

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu (sol 3), Cumhurbaşkanı ve Milletvekili Genel Seçimi için oyunu Bursa'nın Yıldırım ilçesi Yıldırım Belediyesi İmamhatip Ortaokulu'nda 2325 nolu sandıkta kullandı. Çavuşoğlu ile eşi Fatma Çavuşoğlu'da  aynı sandıkta oy kullandı. 

18-06/24/7-1529853840.jpg

SON YILLARIN EN SAKİN SEÇİMİ

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri sırasında oy verme işlemine ilişkin ülke genelinde 362 olay meydana geldi. Oy verme işlemine ilişkin olaylar açısından son 4 seçime göre, en az olayın yaşandığı seçimin bugünkü olduğu belirtildi.

İçişleri Bakanlığı yetkililerinden alınan bilgiye göre, bugün vatandaşların oylarını kullandığı 08.00-17.00 saatleri arasında, ülke genelinde, 100'ü oy pusulasının fotoğrafının çekilmesinden kaynaklanan toplam 362 olay gerçekleşti. 

7 Haziran 2015 seçimlerinde 581, 1 Kasım 2015 seçimlerinde 542, 16 Nisan 2017 halk oylamasında ise 519 olay yaşanmıştı. Seçim günü meydana gelen olaylar açısından bugünkü, son 4 seçime göre, en az olayın yaşandığı seçim oldu. 

29 KİŞİ HAKKINDA YASAL İŞLEM

Bugünkü seçimlerde 12'si yabancı uyruklu olmak üzere toplam 29 kişi hakkında seçime yönelik olaylar nedeniyle yasal işlem yapıldı. Olaylarda 8 kişinin, hayati tehlikesi bulunmayacak şekilde yaralandığı öğrenildi. 

Öte yandan, Erzurum'da 2 kişinin ölümü, 3 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan olayın seçimle herhangi bir ilgisi olmadığı, kişiler arasındaki husumetten kaynaklandığı ifade edildi.

İçişleri Bakanlığında oluşturulan Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezinde yurt genelinde seçimin huzur ve güven içinde yapılması için yoğun çaba gösterildi.

GÜVENLİK TEDBİRLERİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi dolayısıyla ülke genelinde alınan güvenlik tedbirlerini Seçim Güvenliği Koordinasyon Merkezinden takip etti.

Bakan Soylu, video konferans ekranlarından emniyet ve jandarma bölgelerindeki aktif kameralar, helikopter ve drone'lardan alınan görüntüleri anlık olarak izledi.

Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem milletvekillerini belirlemek üzere yurt genelinde sandık başına giden vatandaşların huzurlu ve güvenli şekilde oy kullanmasını temin için 531 bin 7 güvenlik personeli görev yaptı.

Seçimde güvenliği sağlamak amacıyla 264 bin 526 polis, 195 bin 695 jandarma, 50 bin 793 güvenlik korucusu, 19 bin 993 gönüllü güvenlik korucusu olmak üzere 531 bin 7 güvenlik personeli görev yaptı.

OY PUSULALARI HELİKOPTERLE TAŞINDI

Van'da kırsal alandaki bazı yerleşim yerlerine seçim görevlileri ve oy pusulaları askeri helikopterle taşındı. 
Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde vatandaşların oy kullanması için seçim ve sandık güvenliği kapsamında bazı yerleşim bölgelerine oy pusulaları helikopterle götürüldü.

İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk alanındaki Çatak ilçesine bağlı bazı mahallelerdeki oy verme işlemi için Van Jandarma Asayiş Filo Komutanlığından havalanan askeri helikopter, Konalga Jandarma Karakolu'ndan seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbaları aldı. 

Oy pusulaları ve seçim görevlileri, helikopterle kent merkezine yaklaşık 80 kilometre mesafedeki Sırmalı, Dokuzdam ve Beğendik mahallelerine ulaştırıldı. 

Diyarbakır ve Siirt'te de Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi için seçim görevlileri ve oy pusulaları, bazı yerleşim yerlerine askeri helikopterle götürüldü.

Seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbalar, Diyarbakır Jandarma Hava Grup Komutanlığından havalanan askeri helikopterle ilçe merkezlerinden alınarak, Diyarbakır Jandarma Bölge Komutanlığı sorumluluk sahasındaki Lice'nin Üçdamlar, Oyuklu, Tepe ve Kayacık mahalleleri ile Hani'nin Topçular, Dicle'nin Yokuşlu ve Kulp'un Bayır ve Aygün mahallelerine taşındı. 

Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığından havalanan askeri helikopterler, Eruh, Pervari ve Şirvan ilçe merkezlerinden seçim görevlileri ve oy pusulalarının bulunduğu torbaları aldı. 

Helikopterler, güvenlik gerekçesiyle seçim görevlilerini ve oy pusulalarını 3 ilçedeki 12 seçim bölgesine ulaştırdı.

 

İL İL 24 HAZİRAN CUMHURBAŞKANLIĞI VE 27. DÖNEM MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİM SONUÇLARI

GEMLİK

Toplam Sandık:236
Toplam Seçmen:82.166
Açılan Sandık:4
Açılan Sandık Oranı:% 1,69
Kullanılan Oy:920
Geçerli Oy:911
Katılım Oranı:% 90,2

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 59,93546
  AK PARTİ:% 47,64434
  MHP:% 12,29112
MİLLET İTTİFAKI:% 35,78326
  CHP:% 23,49214
  İYİ PARTİ:% 10,192
  SAADET PARTİSİ:% 2,220
HDP:% 3,6233
DİĞER:% 0,555
HÜDA PAR:% 0,111

GÜRSU

Toplam Sandık:160
Toplam Seçmen:57.521
Açılan Sandık:9
Açılan Sandık Oranı:% 5,62
Kullanılan Oy:2.305
Geçerli Oy:2.268
Katılım Oranı:% 92,2

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 781.769
  AK PARTİ:% 61,991.406
  MHP:% 16,01363
MİLLET İTTİFAKI:% 20,41463
  CHP:% 9,92225
  İYİ PARTİ:% 8,91202
  SAADET PARTİSİ:% 1,5936
DİĞER:% 0,8820
HDP:% 0,7116

HARMANCIK

Toplam Sandık:41
Toplam Seçmen:5.350
Açılan Sandık:11
Açılan Sandık Oranı:% 26,83
Kullanılan Oy:712
Geçerli Oy:697
Katılım Oranı:% 93,07

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 72,6506
  AK PARTİ:% 60,69423
  MHP:% 11,9183
MİLLET İTTİFAKI:% 26,54185
  CHP:% 15,21106
  İYİ PARTİ:% 10,1971
  SAADET PARTİSİ:% 1,158
HÜDA PAR:% 0,292
DİĞER:% 0,292
VATAN PARTİSİ:% 0,141
HDP:% 0,141

İNEGÖL

Toplam Sandık:546
Toplam Seçmen:180.497
Açılan Sandık:30
Açılan Sandık Oranı:% 5,49
Kullanılan Oy:6.852
Geçerli Oy:6.800
Katılım Oranı:% 90,61

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 74,535.068
  AK PARTİ:% 62,634.259
  MHP:% 11,9809
MİLLET İTTİFAKI:% 20,591.400
  CHP:% 10,13689
  İYİ PARTİ:% 7,03478
  SAADET PARTİSİ:% 3,43233
HDP:% 3,72253
DİĞER:% 168
VATAN PARTİSİ:% 0,128
HÜDA PAR:% 0,043

İZNİK

Toplam Sandık:117
Toplam Seçmen:33.953
Açılan Sandık:7
Açılan Sandık Oranı:% 5,98
Kullanılan Oy:734
Geçerli Oy:732
Katılım Oranı:% 92,91

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 56,97417
  AK PARTİ:% 53,55392
  MHP:% 3,4225
MİLLET İTTİFAKI:% 35,52260
  CHP:% 18,03132
  İYİ PARTİ:% 16,26119
  SAADET PARTİSİ:% 1,239
DİĞER:% 7,152
HÜDA PAR:% 0,141
VATAN PARTİSİ:% 0,141
HDP:% 0,141

KELES

Toplam Sandık:47
Toplam Seçmen:9.943
Açılan Sandık:16
Açılan Sandık Oranı:% 34,04
Kullanılan Oy:2.274
Geçerli Oy:2.194
Katılım Oranı:% 91,25

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 69,831.532
  AK PARTİ:% 62,081.362
  MHP:% 7,75170
MİLLET İTTİFAKI:% 27,53604
  CHP:% 13,95306
  İYİ PARTİ:% 11,99263
  SAADET PARTİSİ:% 1,635
VATAN PARTİSİ:% 1,0924
DİĞER:% 0,5913
HDP:% 0,5512
HÜDA PAR:% 0,419

KESTEL

Toplam Sandık:139
Toplam Seçmen:45.616
Açılan Sandık:11
Açılan Sandık Oranı:% 7,91
Kullanılan Oy:1.674
Geçerli Oy:1.653
Katılım Oranı:% 95,11

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 71,691.185
  AK PARTİ:% 57,17945
  MHP:% 14,52240
MİLLET İTTİFAKI:% 22,38370
  CHP:% 13,01215
  İYİ PARTİ:% 8,11134
  SAADET PARTİSİ:% 1,2721
DİĞER:% 4,8480
HDP:% 1,0317
VATAN PARTİSİ:% 0,061

MUDANYA

Toplam Sandık:212
Toplam Seçmen:72.126
Açılan Sandık:5
Açılan Sandık Oranı:% 2,36
Kullanılan Oy:625
Geçerli Oy:610
Katılım Oranı:% 92,73

 

  Oy OranıOy Sayısı
MİLLET İTTİFAKI:% 49,84304
  CHP:% 30,16184
  İYİ PARTİ:% 18,85115
  SAADET PARTİSİ:% 0,825
CUMHUR İTTİFAKI:% 49,67303
  AK PARTİ:% 40244
  MHP:% 9,6759
VATAN PARTİSİ:% 0,332
HDP:% 0,161

ORHANGAZİ

Toplam Sandık:181
Toplam Seçmen:59.365
Açılan Sandık:16
Açılan Sandık Oranı:% 8,84
Kullanılan Oy:4.038
Geçerli Oy:4.021
Katılım Oranı:% 91,61

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 58,142.338
  AK PARTİ:% 48,691.958
  MHP:% 9,45380
MİLLET İTTİFAKI:% 38,31.540
  CHP:% 24,05967
  İYİ PARTİ:% 12,56505
  SAADET PARTİSİ:% 1,6968
HDP:% 1,7470
DİĞER:% 1,7269
HÜDA PAR:% 0,073
VATAN PARTİSİ:% 0,021

YENİŞEHİR

Toplam Sandık:147
Toplam Seçmen:40.452
Açılan Sandık:7
Açılan Sandık Oranı:% 4,76
Kullanılan Oy:956
Geçerli Oy:935
Katılım Oranı:% 89,26

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 59,25554
  AK PARTİ:% 51,76484
  MHP:% 7,4970
MİLLET İTTİFAKI:% 38,07356
  CHP:% 23,53220
  İYİ PARTİ:% 12,3115
  SAADET PARTİSİ:% 2,2521
DİĞER:% 1,514
HÜDA PAR:% 0,434
VATAN PARTİSİ:% 0,434
HDP:% 0,323

YILDIRIM

Toplam Sandık:1.252
Toplam Seçmen:460.007
Açılan Sandık:7
Açılan Sandık Oranı:% 0,56
Kullanılan Oy:1.922
Geçerli Oy:1.882
Katılım Oranı:% 90,28

 

  Oy OranıOy Sayısı
CUMHUR İTTİFAKI:% 67,221.265
  AK PARTİ:% 57,921.090
  MHP:% 9,3175
MİLLET İTTİFAKI:% 25,29476
  CHP:% 15,14285
  İYİ PARTİ:% 8,87167
  SAADET PARTİSİ:% 1,2824
HDP:% 6,7126
DİĞER:% 0,7414
VATAN PARTİSİ:% 0,051

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN