2018 İOKBS sonuçları ilk burs ödemesi ne zaman? PYBS bursları kimlere veriliyor?

2018 İOKBS sonuçları ilk burs ödemesi ne zaman? PYBS bursları kimlere veriliyor?

İOKBS sonuçları açıklanmadı ama sınava giren öğrenciler ilk burs ödemesi ne zaman? sorusunu sormaya başladı. Haberimizde PYBS bursları kimlere veriliyor? sorusunun cevabını, İOKBS sonuçlarını ve ilk ödeme tarihini bulabilirsiniz.

İOKBS sonuçları 18 Temmuz çarşamba günü 14'te açıklanacak. Sınava giren binlerce öğrenci ilk burs ödemesi ne zaman? sorusunun yanıtını google gibi arama motorlarında sorguluyor. Vatandaşlar ayrıca PYBS bursları kimlere veriliyor? sorusunun cevabınını da merak ediyor. Merak edilen ve araştırılan 2018 İOKBS sonuçlarını ve ilk ödeme tarihinisizler için derledik. 

3 Haziran tarihinde yapılan ve binlerce öğrencinin girdiği 2018 İOKBS sonuçları için geri sayım başladı. 18 Temmuz saat 14'de açıklanacak sonuçlar merakla bekleniyor. Öğrenciler ve veliler 2018 İOKBS sonuçlarına göre ilk burs ödemesi ne zaman? ve PYBS bursları kimlere veriliyor? diye merak ediyor. 

3 Haziran'da sınava giren öğrencilerin gündeminde İOKBS bursları var. MEB'den yapılan açıklamaya göre yeni adıyla İOKBS sınav sonuçları çarşamba günü açıklanacak. 

18-07/16/okbs-burs-parasi-ne-zaman-yatacak-1531739700.jpg

2018 İOKBS BURSLARI NASIL ÖĞRENİLECEK? 

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıf öğrencilerini katıldığı İOKBS sonuçları http://odsgm.meb.gov.tr adresinden online TC şifresi ile sorgulanacak. MEB tarafından yapılan İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı sonuçları "http://www.meb.gov.tr" ve "http://odsgm.meb.gov.tr" internet adreslerinde ilan edilecek. Sonuçlar adreslere posta yoluyla gönderilmeyecek ve bu iki site dışında hiç bir yerden açıklanmayacak. 

Bursluluğu hakkını kazanan öğrencilerin bursluluk işlemleri okul müdürlüğü tarafından ilgili burs döneminde e - Burs Modülü üzerinden gerçekleştirilecektir. Bursluluğun devamı veya sona ermesine ilişkin iş ve işlemler “Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmi Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliği’nin 18. Maddesine göre yapılacaktır.

İOKBS BURSLULUK SINAV SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYIN 

İOKBS BURSLARI NE ZAMAN YATIYOR? 

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Yalnız 3 aylık ara ile ödenen ücretler 3 ayda biriken burstur. Bu ay Ocak, Şubat ve Mart bursları ödenecek. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa 3 ayın toplam parası ile alırsınız.

18-07/16/pybs-burs-parasi-hangi-aylarda-yatiriliyor-1531739710.jpg

İOKBS BURSLARI KİMLERE VERİLİYOR?

Devlet parasız yatılılık bursu ilköğretim ve lise öğrencilerine verilen bir burs çeşididir. Süresi 18 yaşına kadar olup, 5. Sınıftan 11. Sınıf dahil olmak üzere bu sınıf aralığındaki kişiler bursu alabilmektedir. Bursu alabilmenin temel şartı yıllık kişi başına düşen gelirin belirtilen miktarın altında olmasıdır. Yani durumu iyi olan kişilere burs verilmemektedir. Ancak öğretmen ve gazi çocukları için bu durum geçerli değildir. Devlet parasız yatılılık bursu sınıflara göre yapılışı farklılık gösteren bir burstur. Ancak bu bursu kazanabilmenin tek yolu belirtilen sınavdan yüksek bir puan almaktır. Devlet parasız yatılılık bursu 6,7 ve 8 sınıflara SBS sınavından aldıkları puanların yüksekliğine göre verilmektedir. Ancak 5. Ve 9,10,11’nci sınıflara giden öğrenciler, sadece bu bursa özel yapılan sınava girmek zorundadır.

18-07/16/pybs-burslari-1531739723.jpg

2018 İOKBS BURSLARI NE KADAR? 

Bursluluk ücretleri bir sene de 4 defa ödenmektedir. Yani 3 aylık dönemlerle bursluluk paranızı alırsınız. Bursluluk ücretleri yaklaşık olarak şu aylarda ödenmektedir: Ocak, Nisan, Temmuz, Ekim. Yani burs paralarınızı 3 ayda 1 defa alırsınız. 2017 yılında burs ücreti: 613.15 TL iken 2018 yılında burs ücreti: 648.04 TL olarak belirlendi.

18-07/18/okbs-bursluluk-sinav-sonuclari-1531903030.jpg

400 ÖĞRENCİYE BURS OLANAĞI

LGS’de istediği liseye yerleşemeyen 400 öğrenciye koşulsuz yüzde 50 burs desteği vereceğini açıklayan Bilgi Koleji Kurucusu Ahmet Çevik, öğrencilerin istemedikleri okullarda başarı oranının düştüğünü ve bu durumun öğrencilerin gelecek yaşamında olumsuz etkiler oluşturduğunu söyledi.

“Bu burs 4 yıl boyunca devam edecek”

Bu yıl sınava giren 1 milyon öğrencinin oldukça stresli ve yoğun bir dönem yaşadığını belirten Çevik, akademik başarının, öğrencilerin hayattaki diğer tüm sosyal ve psikolojik durumunu etkilediğini belirtti. Öğrencilerin, istemedikleri okullarda başarı oranının düştüğünü ve bu durumun öğrencilerin gelecek yaşamında olumsuz etkiler oluşturduğunu söyleyen Çevik, “Bu durumun önüne geçmek için istediği okula yerleşemeyen öğrencilerimize yüzde 50 oranında burs vermeye karar verdik. 400 kişilik kontenjan belirlediğimiz bu burs 4 yıl boyunca devam edecek ve dünya standartları üzerinde eğitim yapan Bilgi Koleji gençlerini en iyi şekilde geleceğe hazırlayacak. Yeni eğitim yılında çocuklarımıza ve velilere en güzel destek kampanyasını başlatan kolej olmaktan dolayı oldukça mutluyuz” dedi.

Türkiye’de okulu sevmeme oranının yüzde 75 olduğuna değinen Çevik, “Bu oranı yüzde 100 memnuniyet ve okul sevgisine dönüştürmek en büyük hedeflerimizden biri” şeklinde konuştu.

İOKBS sonuçları sorgulama sayfasını haberimizde bulabilirsiniz. 2018 Bursluluk sonuçları MEB tarafından  http://www.meb.gov.tr  adresinden açıklanacak.

İOKBS sonuçları açıklanmadı ama sınava giren öğrenciler ilk burs ödemesi ne zaman? sorusunu sormaya başladı. Haberimizde PYBS bursları kimlere veriliyor? sorusunun cevabını, İOKBS sonuçlarını ve ilk ödeme tarihini bulabilirsiniz. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN