2018 YKS sonuçları sorgula | 2018 YKS ÖSYM giriş ekranı | YKS sonuçları ve puanı görün

2018 YKS sonuçları sorgula | 2018 YKS ÖSYM giriş ekranı | YKS sonuçları ve puanı görün

2018 YKS sonuçları açıklandı. Milyonlarca üniversite adayının heyecanla sonuçlarını beklediği YKS sonuçları ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklanacak. TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) olmak üzere üç oturumda gerçekleşen YKS’nin sonuçları ÖSYM'nin 'aday işlemleri' sayfası üzerinden duyuruluyor. Adaylar haberimizdeki linke tıklayarak YKS sınav sonuçlarını görebilirler.

YKS sonuçları sorgulama sayfasından sonuçlar açıklandı. Yükseköğretime Geçiş Sınavı sonuçları bugün ÖSYM'nin resmi sitesinde duyuruluyor. 2018 YKS sonuçları ve ÖSYM giriş ekranına ilişkin haberleri sizler için derledik. YKS puan türü ile tercih yapacak öğrenciler bugün açıklanacak puanlara göre üniversite tercihlerini yapabilir. 2018 YKS üç oturumda gerçekleştirildi. TYT (Temel Yeterlilik Testi), AYT (Alan Yeterlilik Testi) ve YDT (Yabancı Dil Testi) olmak üzere üç farklı sınava girildi.  YKS’nin sonuçları ÖSYM aday işlemleri sayfasından açıklanıyor.  ÖSYM 2018 YKS sonuçları ve puan öğrenme paneli haberimizde.

YGS SONUÇLARI İÇİN ÖSYM GİRİŞ PANELİ

30 Haziran ve 1 Temmuz 2018 tarihleri arasında gerçekleşen YKS oturumları AYT, TYT ve YDT’nin sonuçları 31 Temmuz salı günü açıklanacak. Adaylar, sınav sonuçlarını ÖSYM’nin internet sitesinden sorgulayabilecekler. 2018 YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından ise adaylar için bir hafta sürecek olan tercih işlemleri başlayacak. 

2018 YKS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

YKS sonuçları açıklandıktan sonra bir hafta boyunca YKS tercihleri yapılacak. YKS tercihler, 7-14 Ağustos tarihlerinde yine Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden alınacak. Tercih bildirim işlemi tamamladıktan sonra ‘Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerde değişiklik yapılabilecek. Tercih işlemi tamamladıktan sonra ‘Tercih Süresi' içerisinde https://ais.osym.gov.tr internet adresinden tercih bilgilerinin mutlaka kontrol edilmesi ve yazıcıdan tercih listesinin dökümünün alınması gerekiyor.

ÜNİVERSİTE YERLEŞTİRMELERİ KILAVUZA GÖRE YAPILACAK?

2018YKS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yapılacak yerleştirmede bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutulacaktır. Bu kontenjan ve koşullar “2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu”nda yer alacaktır. Adaylar kılavuza 2018 Temmuz ayının ilk haftası içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden erişebileceklerdir. 

SINAV SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

Kurum tarafından açıklanan bilgilere göre; TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylar, TYT puanı ile öğrenci alan yükseköğretim programlarını tercih edebileceklerdir.  TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olanlar, bu puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte TYT puanı ile öğrenci alan ön lisans programlarını tercih edebileceklerdir.  TYT’de 150 ve üzeri puan alan adaylardan SAY, SÖZ, EA, DİL puanları 180 ve üzeri olmayan adayların sadece ön lisans programlarını tercih etme hakları bulunmaktadır.  Bu adayların SAY, SÖZ, EA, DİL puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.   Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri  (engelli öğrenciler için 100 ve üzeri) olması gerekmektedir.   TYT’de elde edilen 200 ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerlidir. Uygulamaya yönelik usul ve esaslar, YÖK tarafından belirlenecektir.

200 VE ÜZERİNDEKİ TYT PUANLARI İKİ YIL GEÇERLİ

Özel yetenek sınavıyla öğrenci alan yükseköğretim programlarına başvurabilmek için de TYT puanının 150 ve üzeri olması gerekiyor. Özel yetenek sınavıyla bir programa yerleşmek için engelli adaylara uygulanan baraj puanı ise 100. TYT’de elde edilen 200 ve üzeri puan, iki yıl süreyle geçerli olacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN