2019 ALES puan hesaplama robotu | ALES puan hesaplama nasıl yapılır?

2019 ALES puan hesaplama robotu | ALES puan hesaplama nasıl yapılır?

2019 ALES puan hesaplama robotu ve ALES puan hesaplama nasıl yapılacağı haberimizde. Adaylar puan hesaplamasını araştırıyor. Haberimizdeki linke tıklayarak doğru ve yanlış sayısına göre ALES puanınızı hesaplayabilirsiniz.

ALES puan hesaplama nasıl yapılacağı ve 2019 ALES puan hesaplama robotu haberimizde. Sınava girecek olanlar tahmini ALES puanlarını hesaplamak istiyorlar. ALES'de ter döken adaylar 'ALES puan hesaplama nasıl yapılır?' sorusunu google gibi arama motorlarında sorguluyor. 259 bin 649 aday ALES bahar dönemi sınavında ter dökecek. ALES sınavına girecek olanlar aşağıdaki ALES geçmiş dönem sorularılinkine tıklayarak geçmiş yıllarda çıkan soruları yanıtlayabilir. Doğru yanlış sayınına göre de yine haberimizdeki puan hesaplama robotu linkine tıklayarak tahmini puanını hesaplayabilir. 

ALES PUAN HESAPLAMA ROBOTU

ALES PUAN HESAPLAMA ROBOTU İÇİN TIKLAYIN 

19-05/03/ales-puan-hesaplama-robotu.jpg

ALES PUANI NERELERDE KULLANILIYOR?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES), 78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca,

yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına yapılacak atamalarda,

ülkemizde lisansüstü eğitime girişte,

yurt dışına lisansüstü eğitim için gönderilecek adayların seçiminde ilgili kurumların kullanacakları puanları sağlayan sınav sistemidir.

ALES ÇIKMIŞ SORULAR İÇİN TIKLAYIN 

19-05/03/ales-puani-nerelerde-kullaniliyor-1556881192.jpg

ALES GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR? 

Bu yıl gerçekleştirilecek olan 2019 ALES/1 sınavı 5 Mayıs 2019 Pazar günü yapılacak.

ÖSYM’nin paylaştığı verilere göre 2019 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı için sınav merkezlerinin yer aldığı belgeler Aday İşletim Sistemleri sayfası üzerinden alınabiliyor. T.C. kimlik numarası ve şifresiyle birlikte sisteme giriş yapabilen adaylar sınavın gerçekleştirileceği güne kadar sınav belgelerine ulaşabilecek. 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN