2019 AÖF not ortalaması hesapla: AÖF genel not ortalaması ne zaman açıklanacak?

2019 AÖF not ortalaması hesapla: AÖF genel not ortalaması ne zaman açıklanacak?

Mayıs ayı içerisinde AÖF bahar dönemi final sınavına giren adayların sınav sonuçları 13 Haziran’da açıklandı. Sınav sonuçlarına göre kaç puan aldıklarını görenler de 2019 AÖF not ortalaması hesaplama işlemlerinin nereden yapılacağını sorguluyor. Bunun hâricinde AÖF genel not ortalamasının ne zaman açıklanacağı da merak ediliyor. İşte AÖF not ortalaması hesaplama işlemleri..

2019 AÖF not ortalaması hesaplama işlemleri sürerken, AÖF genel not ortalamasının ne zaman açıklanacağı sorgulanıyor. 13 Haziran Perşembe günü AÖF bahar dönemi final sınav sonuçları açıklandı. Final sınavının açıklanmasının ardından öğrenciler, AÖF genel not ortalamasını hesaplıyor. Geçip kalma durumunu öğrenmek isteyen öğrenciler, 2019 AÖF not ortalaması hesaplama işlemlerini sürdürüyor. İşte AÖF genel not ortalamasının açıklanma tarihi…

AÖF GENEL NOT ORTALAMASI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

AÖF genel not ortalamasının ne zaman açıklanacağı merek ediliyor. Anadolu Üniversitesi, ilk etapta öğrencilerin aldıkları not puanlarını paylaştı. Yakın zaman içerisinde de AÖF genel not ortalaması açıklanacak. Her dönemin sonlarına doğru öğrencilerin başarı durumu, Dönem Not Ortalaması ve Genel Not Ortalaması ile belli oluyor. Bu hedefle, kayıt olunan ve not ortalamalarına katılan her dersin kredisiyle o dersten bağıl değerlendirme neticesinde belli olan harf notunun katsayısı çarpılarak bulunan değerlerin toplamının, bu derslerin kredilerinin toplamına bölünmesi ile bir not ortalaması bulunur. Bu işlem bir dönem içinde alınan dersler için yapılırsa Dönem Not Ortalaması (DNO), o zamana kadar alınmış bütün dersler için yapılırsa Genel Not Ortalaması (GNO) elde edilir. Genel Not Ortalaması hesaplanırken, tekrar edilen ders bulunması halinde bu dersten alınan en son not dikkate alınır.

AKADEMİK DURUM NE DEMEK?

Açıköğretim Sisteminde öğrencinin son Genel Not Ortalamasına göre Akademik Durumu belirlenmektedir.

Akademik Durumlar şu şekildedir: Uyarı, Başarılı, Mezun, Akademik durumunun Başarılı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olduğunu, Mezun olarak görünmesi de öğrencinin diploma için gerekli olan koşulları başarıyla yerine getirerek mezun olduğunu, Uyarı olarak görünmesi, herhangi bir dönem sonunda 2,00 Genel Not Ortalamasını sağlayamayan öğrenciye "Akademik Yetersizlik Uyarısı" yapıldığını belirtir.

19-06/13/sinav-duasi-en-etkili-sinav-kazanmak-icin-okunacak-dua-ve-sureler-nelerjpgg-1560436111.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN