2019 AÖL ders seçimi nasıl yapılır? AÖL sınav takvimi

2019 AÖL ders seçimi nasıl yapılır? AÖL sınav takvimi

2019 AÖL ders seçimi için son güne girildi. Açıköğretim Lisesi için ders seçimi işlemini tamamlayarak yeni döneme başlamak isteyen öğrenciler, bu işlemlerini saat 18.00'a kadar gerçekleştirebilecek. 2019 AÖL ders seçimi işlemi nasıl yapılacak? AÖL sınavları ne zaman? AÖL ders seçimi hakkında detaylı bilgileri ve 2019 AÖL sınav takvimini haberimizde bulabilirsiniz.

2019 AÖL ders seçimi nasıl yapılır? Binlerce öğrenci eğitim hayatlarına Açıköğretim Liselerinde devam ediyor. Açıköğretim Liselerinde eğitim gören öğrenciler için AÖL sınav takvimi önemli. AÖL ders seçimleri için 14 Şubat son gün. Peki AÖL ders seçimi nasıl yapılıyor? Ders seçerken neler dikkat edilmeli? Kimler ders seçimi yapabilir? AÖL ders seçimi ekranı Açık Öğretim Lisesi tarafından öğrencilerin erişimine açıldı. Öğrencilerin ders seçebilmesi ve sınavlara girebilmesi için her dönem yeni kayıt veya kayıt yenileme işlemlerini yaptırdıktan, yani ilgili bankalara kayıt ücretini yatırdıktan sonra dekontuyla birlikte, görevlendirilen okul müdürlükleri ya da Halk Eğitim Merkezine gidip, dekontu işletmesi gerekmektedir. Bu işlem yapıldıktan sonra, öğrenci o döneme ait almak istediği dersleri seçebilir, sınavlara girebilir. İşte AÖL ders seçmi ile ilgili detaylar ve 2019 AÖL sınav takvimi ...

AÖL DERS SEÇİMİ İÇİN TIKLAYIN 

AÖL DERS SEÇİMİ NASIL YAPILIR?

Öğrencilerin ders seçebilmesi ve sınavlara girebilmesi için her dönem yeni kayıt veya kayıt yenileme işlemlerini yaptırdıktan, yani ilgili bankalara kayıt ücretini yatırdıktan sonra dekontuyla birlikte, görevlendirilen okul müdürlükleri ya da Halk Eğitim Merkezine gidip, dekontu işletmesi gerekmektedir. Bu işlem yapıldıktan sonra, öğrenci o döneme ait almak istediği dersleri seçebilir, sınavlara girebilir.

3. Adım: Sisteme girdikten sonra DERS SEÇME VE KAYIT YENİLEME İŞLEMLERİ menüsü altındaki Ders Seçme İşlemi seçeneğine tıklayınız.

Şekil 3’te görüldüğü gibi, “Bu Dönem Sınavına Girebileceğiniz Dersler” başlığı altında bulunan listede seçim yapabileceğiniz dersler yer alır. Bu listenin sol tarafında bulunan mavi butona basıldığında, seçilen dersin “Bu Dönem Seçtiğiniz Dersler” başlığı altında listelendiği görülür. Böylece bir ders seçimi tamamlanmış olur. 35 kredi tamamlanana kadar ders seçimi işlemine devam edilir (Bir dönemde seçilebilecek ders seçimi kredisi 35 oldu). Diyelim ki, sınava girmek istediğiniz bir dersi seçtiniz ve ““Bu Dönem Seçtiğiniz Dersler” başlığı altında yer aldı, ancak sonradan vazgeçtiniz ve bu dersi silmek istiyorsunuz. Bu işlem için, silmek istediğiniz dersin sol yanındaki kırmızı butona basmanız yeterlidir.

Ders seçerken:

Bir dönemde seçilebilecek ders seçimi kredisi 35 oldu.

Ders seçme işlemi yaparken öncelikle ortak dersleri, sonra alan derslerini, en son da seçmeli dersleri seçmeniz önerilir.

Şimdi ders seçiminizi yapmak için www.aol.meb.gov.tr adresinden öğrenci giriş yapın

19-02/14/2019-aol-sinav-takvimi.jpg

AÖL SINAVI NE ZAMAN YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın duyurusuna göre, AÖL 2. dönem sınavları 06-07 Nisan 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek. İkinci dönem sınavları yeni kitaplardan sorumlu tutulacak.

2019 AÖL 2. DÖNEM SINAV GİRİŞ BELGESİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın bildirisine göre AÖL sınav giriş belgesi 03 Nisan 2019 tarihi itibariyle yayınlanacak.

2019 AÖL SINAVI SAAT KAÇTA YAPILIYOR?

AÖL sınavlarında her soru 4 şıktan oluşmaktadır ve bu sınavlarda 4 yanlış bir doğruyu götürmez. Bu sınav için yapılan açıklamaya göre ÖSYM sistemi olan dört yanlışın bir doğruyu götürme uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı'ın sınav sisteminde yine yer almayacak. MEB sadece doğru yapılan sorular üzerinden puanlama hesabı yapacak.

Sınavlar iş takviminde yazan tarihlerde hafta sonu Cumartesi ve Pazar iki gün, dört oturumda yapılıyor. Buna göre ilk oturum saat sabah 10.00’da, ikinci oturum öğleden sonra 14:00’te yapılıyor. Öğrenciler oturum başı 2.5 saat soru çözme imkanı tanınıyor.

19-02/14/aol-sinav-takvimi.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN