2019 BİLSEM sınav tarihi MEB tarafından açıklandı | BİLSEM başvurusu ve sınav tarihi

2019 BİLSEM sınav tarihi MEB tarafından açıklandı | BİLSEM başvurusu ve sınav tarihi

2019 BİLSEM sınav tarihi belli oldu. MEB tarafından açıklanan sınav takvimini haberimizde bulabilirsiniz. BİLSEM başvurusu ve sınav tarihi ile ilgili detayları BİLSEM sınavına çocuğunu okutacak veliler tarafından araştırılıyor. BİLSEM sınıflarında çok farklı dallarda yetenek sahibi olan öğrenciler okumaktadır. 2019 BİLSEM sınavı için hazırlanan öğrenciler ve veliler haberimizden BİLSEM başvurusu ve sınav tarihi ile ilgili detayları öğrenebilir. İşte BİLSEM hakkındaki detaylar...

2019 BİLSEM sınav tarihi binlerce öğrenci ve veli tarafından bekleniyordu. MEB BİLSEM sınav tarihlerini ve süreci açıklayan takvimi yayımladı. BİLSEM başvurusu ve sınav tarihi hakkında merak edilen son dakika haberlerini sınav başvurusu yapacak olan veliler ve öğretmenler için derledik. 

2019 BİLSEM SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

2019 BİLSEM sınavı ile ilgili beklenen haber MEB tarafından açıklandı. 2019 yılı içerisinde BİLSEM süreci ne zaman başlayacak belli oldu. BİLSEM sınavları tüm yurt genelinde yapılıyor. Özel yetenek sahibi öğrenciler yeteneklerine göre sınavlara giriyor ve sınavlardan geçen yetenekli öğrenciler BİLSEM sınıflarında yeteneklerine yönelik eğitim almaya başlıyor. 

18-11/28/2019-bilsem-sinav-tarihi-meb-tarafindan-aciklandi.jpg

2019 BİLSEM SÜRECİ 12 KASIM'DA BAŞLADI

BİLSEM süreci 12 Kasım tarihinde başladı. Özel yetenekli öğrencilerin Öğretmenler tarafından E-okul platformu üzerinden belirtilmesi sonucu işleyen BİLSEM sürecinde ilk adım 12 Kasım tarihinde atıldı.

BİLSEM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

Bilim ve sanat merkezlerine yerleştirilecek öğrencilerin tanılama süreçleri ile ilgili iş ve işlemleri yürütmek üzere 12-16 Kasım 2018 tarihlerinde il millî eğitim müdürlükleri tarafından il tanılama sınav komisyonları oluşturulacak. Böylece BİLSEM süreci bvaşlamış oldu. 

BİLSEM SINAV TAKVİMİ

18-11/28/1-1543426417.jpg

BİLSEM öğrenci seçim sürecinde belirlenen sınıf düzeyinde derse giren sınıf öğretmenlerine 19-30 Kasım 2018 tarihleri arasında özel yetenekli öğrencilerin özellikleri, özel yetenekli öğrencilere sunulan özel eğitim hizmetleri, bilim ve sanat merkezleri ile bu merkezlere öğrenci seçim sürecine yönelik bilgilendirme toplantılarını planlanacak.

2019 BİLSEM SINAVI İÇİN TIKLAYIN 

Sınıf öğretmenleri tarafından yetenek alanlarına göre aday gösterilecek öğrencilerin gözlem formları 03-14 Aralık 2018 tarihleri arasında e-okul Yönetim Bilgi Sistemi (İlkokul Ortaokul Kurum İşlemleri/Bilim ve Sanat Merkezi Öğrencileri/Bilim ve Sanat Merkezlerine Öğrenci Seçimi Gözlem Formu) üzerinden doldurulacak.

18-11/28/bilsem.jpg

BİLSEM ÖĞRENCİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

2018 eğitim öğretim yılında ilkokul 1, 2 ve 3. sınıfa devam edip genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında akranlarından ileri düzeyde farklılık gösterdiği düşünülen öğrencilerin sınıf öğretmenleri tarafından aday gösterilmesiyle bilim ve sanat merkezlerine öğrenci seçim süreci başlayacaktır.

Sınıf öğretmeni tarafından aday gösterilen öğrencinin velisi; uygulama ücreti olarak KDV dâhil 50 TL'yi (elli Türk lirası) aşağıdaki seçeneklerden birini kullanarak 13 29 Kasım 2017 tarihleri arasında yatıracaklardır. Uygulama ücreti yatırıldıktan sonra gözlem formları sınıf öğretmeni tarafından e-okul sistemi üzerinden doldurulacaktır.

MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası ve Türkiye Halk Bankasından herhangi birine kurumsal tahsilat programı aracılığıyla yatırılabilir. Vakıflar Bankası, Ziraat Bankası ya da Halk Bankası ATM'lerinden, Vakıflar Bankası internet bankacılığı, Halkbank internet bankacılığı, Ziraat Bankası internet bankacılığı üzerinden yatırabilir. Vakıflar Bankası şubeleri üzerinden yatırılabilir. Ayrıca, tüm banka kredi kartları ile https://odeme.meb.gov.tr/ internet adresinden ödeme yapılabilir. (Not: Ödeme ekranındaki yönlendirmeler dikkatlice okunarak takip edilmelidir.

2019 BİLSEM sınav tarihi belli oldu.  MEB tarafından açıklanan sınav takvimini haberimizde bulabilirsiniz.  BİLSEM başvurusu ve sınav tarihi ile ilgili detayları BİLSEM sınavına çocuğunu okutacak veliler tarafından araştırılıyor. BİLSEM sınıflarında çok farklı dallarda yetenek sahibi olan öğrenciler okumaktadır. 2019 BİLSEM sınavı için hazırlanan öğrenciler ve veliler haberimizden BİLSEM başvurusu ve sınav tarihi ile ilgili detayları öğrenebilir. İşte BİLSEM hakkındaki detaylar...

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN