2019 Diyanet hac kayıtları ne zaman başlayacak?

2019 Diyanet hac kayıtları ne zaman başlayacak?

2019 Hac kayıtları ne zaman? sorusunun yanıtını Diyanet açıkladı. Milyonlarca hacı adayının merak ettiği 2019 hac kayıt tarihlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Milyonlarca hacı adayının merakla beklediği hac kuraları bu gün çekildi. Hac kuralarında ismi çıkan hacı adayları için yeni bir süreç başladı. 2019 hac kayıt tarihleri ne zaman? 2019 hac kayıt tarihleri Ocak ayının kaçında yapılacak? 2019 Hac kayıtları ile ilgili bütün detaylar haberimizde...

2019 hac kayıt tarihleri açıklandı. Diyanet 2019 Hac kayıtları ne zaman? sorusunun yanıtını internet sitesi üzerinden duyurdu. 2019 hac kayıt tarihleri kurada adı çıkan hacı adayları tarafından araştırılıyor. Milyonlarca hacı adayının beklediği kura çekimleri gerçekleşti. Hacı adayları isminin çıktığını TC numaralarıyla sorgulatabiliyorlar. Siz de isminizin çıktığını Diyanetin resmi sitesinden öğrendiniz ve şimdi kayıtların ne zaman yapılacağını mı merak ediyorsunuz.  Diyanet 2019 hac kayıt tarihlerini açıkladı. Hac kayıt tarihleri Ocak ayının kaçında yapılacak? İşte koonu hakkındaki ayrıntılar...

2019 HAC KAYIT TARİHLERİ AÇIKLANDI

Diyanet 2018 hac kayıt tarihlerini duyurdu. Kurada ‘Kesin Kayıt Hakkı’ elde edenler, 02-11 Ocak 2019 tarihleri arasında “Kesin Kayıt Yaptırabilir” belgesini internet ortamından veya müftülüklerden alarak kayıtlarını yaptırabilecekler.

2019 HAC KURA SONUÇLARI TC İLE İSİM SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ

Belirlenen süre içerisinde kesin kayıt yaptırmayanların yerine, hac konaklama türlerine göre kura sırası gözetilerek 17-25 Ocak 2019 tarihleri arasında dağıtılan kontenjanlar çerçevesinde kayıtlar alınacak.

18-12/28/2019-hac-kayitlari-ne-zaman.jpg

ŞEHİT YAKINI VE GAZİLER KURASIZ OLARAK GİDECEK

Diyanet İşleri Başkanlığı, 2007-2019 yılları arasında kayıt yaptırıp daha önce hiç hacca gitmemiş şehit anne, baba, eş ve evlenmemiş çocukları ile gazi ve eşlerinden müracaat edenleri kurasız olarak hacca götürecek. 

HAC KURA ÇEKİLİŞİ NEREDE YAPILACAK?

Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda elektronik ortamda yapılacak kura çekimine, 2 milyon 213 bin 835 hacı adayı katılacak.

Kura, hacı adaylarının kayıt yaptırdıkları iller bazında “Oda Tercihli” veya “Otel Tercihli” hac konaklama türlerinde sıralamaya konulmaları şeklinde çekilecek. Kura sonuçlarında asil ve yedek tasnifi yapılmayacağı gibi Diyanet ve acente ayırımına da gidilmeyecek.

 

HAC KAYDI SIRASINDA HACI ADAYINDAN İSTENİLECEK BELGELER

1) En az 20 Şubat 2019 tarihine kadar geçerlilik süresi olan pasaport. 

2) Nüfus cüzdanının önlü arkalı fotokopisi

3) Son 6 ay içerisinde çekilmiş beyaz fon üzerine 4*6 ebatında 3 adet vesikalık fotoğraf

4) Hac ücretinin yatırıldığına dair belge

5) Acente kesin kayıt belgesi

18-12/28/2019-hac-kayitlari-ne-zaman-diyanet-acikladi.jpg

HAC KAYITLARI İLE İLGİLİ ÖNEMLİ HUSUSLAR

1) Hac kesin kayıtları 05-16 Şubat 2018 tarihleri arasında yapılacaktır.

2) Kesin kayıt hakkı elde eden hac yolcularının; Kesin Kayıt Belgesini alması esnasında sistemde kayıtlı olan cep telefonlarına gelecek şifre ile sisteme giriş yapabilmelerine, cep telefonu bulunmayanların ise müftülüklere başvuracaktır.

3) Kesin kayıt hakkı elde eden yolcular; hac kesin kayıt belgeisni hac.diyanet.gov.tr adresinden alabilecekleri gibi, internet imkanıolmayan yolcular iil/ilçe müftülüklerinden ‘’Diyanet İşleri Başkanlığına veya Acentaya Kesin Kayıt Belgesi’’ Alabileceklelerdi.

4) Kesin kayıt belgesi alan yolcuların kayıt süresi içerisinde;

  1. a) Diyanet İşleri hac organizasyonunu seçenler il müftülüklerine
  2. b) Acente organizasyonu seçenler ilgili acenteye
  3. c) Müracaat ederek kesin kayıtlarını yapacaklardır.

5) Hac Kesin Kayıt Belgesini aldığı halde süresi içerisinde başkanlığa veya acentaya müracat etmeyerek kayıt yaptırmayanlara kesin kayıt hakkı verilmeyecektir.

6) Kesin kayıt hakkı elde edenlerden herhangi bir mazeret sebebiyle kayıt yaptırmayarak, bu haklarını gelecek yıla devretmek isteyenlere bu hak tanınmayacaktır.

2019 Hac kayıtları ne zaman? sorusunun yanıtını Diyanet açıkladı. Milyonlarca hacı adayının merak ettiği 2019 hac kayıt tarihlerini haberimizden öğrenebilirsiniz. Milyonlarca hacı adayının merakla beklediği hac kuraları bu gün çekildi. Hac kuralarında ismi çıkan hacı adayları için yeni bir süreç başladı.  2019 hac kayıt tarihleri ne zaman? 2019 hac kayıt tarihleri Ocak ayının kaçında yapılacak? 2019 Hac kayıtları ile ilgili bütün detaylar haberimizde...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN