2019 Elektrik ve doğalgaza indirim geldi

2019 Elektrik ve doğalgaza indirim geldi

2019 Elektrik ve doğalgaza indirim mi geldi? Vatandaşlar Erdoğan'ın açıklamalarından sonra 'elektrik ve doğalgaza ne kadar indirim yapıldı?' sorusunun yanıtını araştırıyor. Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda gerçekleştirdiği konuşmasında yeni yıldan itibaren geçerli olmak üzere konutlarda kullanılan elektrik ve doğalgazda indirime gidileceği müjdesini verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan bu gün grup toplantısında elektrik ve doğalgaz fiyatlarında yılbaşından itibaren yüzde 10 indirim yapılacağını açıkladı. Elektrik indirim oranı ve doğalgaz indirim oranını sitemizden takip edebilirsiniz. İşte 2019 Elektrik ve doğalgaza indirimi ile ilgili haberler ve elektrik ve doğalgaza ne kadar indirim yapıldığının detayları....

2019 Elektrik ve doğalgaza indirim haberi vatandaşın gündeminde. Peki elektrik ve doğalgaza ne kadar indirim yapıldı. Elektrik ve doğalgazda indirime gidildiğini açıklayan Erdoğan'ın bu açıklaması büyük heyecana yol açtı. Peki elektrik ve doğalgaza indirim ne kadar yapıldı? Elektrik indirim oranı ve doğalgaz indirim oranı ne oldu?

Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu.

ERDOĞAN'DAN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ İNDİRİM MÜJDESİ

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk bütçesi Meclis'te kabul edildi. 2019 senesini en başarılı, en iyi şekilde değerlendirmemize imkan sağlayan bir bütçe hazırladığımıza inanıyorum. Bütçemizi en iyi şekilde kullanarak Türkiye'yi şahlandırmaya devam edeceğiz. Dengelenme, disiplin ve değişim esasıyla hazırladığımız 2019 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu ve kesin hesap kanunun hayırlı olmasını diliyorum.

2019 yılı bütçe giderlerimizi 961 milyar lira, faiz hariç olarak da 843 milyar lira olarak planladığımızı görüyorum. 2019 yılı için bütçe gelirlerini 880,4 milyar, bütçe açığını 80,6 milyar lira, faiz dışı fazla 37 milyar lira olarak görüyoruz. Bütçe disiplini her zamanki gibi önceliğimiz olmayı sürdürüyor. Vergileri yine milletimize sunmayı esas alıyoruz.

18-12/25/2019-elektrik-ve-dogalgaza-indirim.jpg

AK Parti öncesi toplanan vergilerin, bizim dönemimizde nereye harcandığı konusunda örnek vereceğim: 2002 yılında faiz harcamaları bütçe giderlerinin yüzde 43'üne karşılık geliyordu. Bir başka ifadeyle her 100 liralık verginin 86 lirasını faiz ödemesine ayırıyorduk Bay Kemal. Şimdi bu oran, 2017 yılı itibariyle bu oran yüzde 10'lar seviyesine geriledi. Demek ki 100 liralık verginin 10 lirasını faiz giderlerine, kalanını milletimize hizmet olarak harcıyoruz.

18-12/25/2019-elektrik-ve-dogalgaza-indirim-elektrik-ve-dogalgaza-ne-kadar-indirim.jpg

CHP'DEN ELEKTRİK VE DOĞALGAZ KDV DÜŞÜRÜLSÜN TEKLİFİ

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, elektrik ve doğalgazda KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi için kanun teklif verdiğini söyledi.

Yalım, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, 2018 yılının ilk 10 ayında enflasyon rakamlarının çok yüksek olduğunu, son bir ayda ÖTV ve KDV'deki indirimden dolayı enflasyonun düştüğünü, bunun da ana giderlerden kaynaklı değil otomotiv sektöründen dolayı yaşandığını belirtti. 

Türkiye'de doğalgaz ve elektriğin vatandaşların ana giderlerinden birisi olduğunu dile getiren Yalım, 2018 yılında elektriğe işyerlerinde yüzde 50, evlerde yüzde 40, doğalgazda ise işyerlerinde yüzde 48, evlerde yüzde 30 zam yapıldığını ifade etti.

Elektrik ve doğalgazın Türkiye'de yaşayan her vatandaşın zaruri gideri olduğunu vurgulayan Özkan, "Elektrik ve doğalgazda KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e düşürülmesi için kanun teklifi verdim. Umarım hükümetimiz en kısa zamanda buna destek verecektir" diye konuştu.

Yalım, bu indirimin, bütçeye ek bir yük getirmeyeceğini, doğalgazın yüzde 98'inin ülke dışından satın alındığını ve alınırken bir kuruş dahi KDV ödenmediğini söyledi.

Basın mensuplarının, CHP ile İyi Parti arasında yapılan ittifak görüşmelerinde tıkanıklık olup olmadığına ilişkin sorusunu yanıtlayan Yalım, ittifakla ilgili CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun'un görüşmeler yaptığını belirterek, herhangi bir tıkanıklığın olmadığını, görüşmelerin devam ettiğini kaydetti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN