2019 Kurban Bayramı tatili ne zaman? Resmi tatil kaç gün sürecek?

2019 Kurban Bayramı tatili ne zaman? Resmi tatil kaç gün sürecek?

"Kurban Bayramı resmi tatili kaç gün?", "2019 Kurban Bayramı tatili ne zaman?", "Bayram tatili kaç gün olacak?", "Kurban Bayramı tatili 9 güne uzatılacak mı?" soruları son dakika ucuz tatil fırsatları araştıran binlerce kişi tarafından merak ediliyor. 4 günlük bayram tatiline 2 gün daha eklenmesi durumunda hafta sonu ile birlikte 9 gün bayram tatili olacak. 11-18 Ağustos tarihlerinin Kurban Bayramı tatili ilan edilmesi bekleniyor. İşte merak edilen soruların yanıtları...

"Kurban Bayramı resmi tatili kaç gün?", "2019 Kurban Bayramı tatili ne zaman?" sorusu tatile sayılı günler kala en çok araştırılan konulardan biri oldu. Son dakika tatil fırsatlarını araştıran binlerce kişi "Kurban Bayramı kaç gün?" sorusunun yanıtını arıyor.

2019 KURBAN BAYRAMI TATİLİ NE ZAMAN?

Kurban Bayramı’nın birinci günü 11 Ağustos Pazar’a denk gelecek.  12 Ağustos Pazartesi, 13 Ağustos Salı ve 14 Ağustos Çarşamba günü de Kurban Bayramı tatili tarihleri arasında.

TATİL KAÇ GÜN?

15 Ağustos Perşembe ve 16 Ağustos Cuma bayram tatiline dahil edilirse, 17 Ağustos Cumartesi ve 18 Ağustos Pazar da hafta sonu tatiline denk geleceğinden 10-18 Ağustos tarihleri arasında 9 gün bayram tatili olacak.

TURİZMCİLER "KURBAN BAYRAMI TATİLİ 9 GÜN OLMALI" DİYOR

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, Kurban Bayramı tatilininin, Ramazan Bayramı’nda olduğu gibi 9 gün olarak açıklanmasını beklediklerini söyledi. Ayık ayrıca, vatandaşın uygun fiyatlara tatil yapabilmesi ve planlaması açısından blok tatillerin yılbaşında açıklanması gerektiğini belirtti.

SANAYİCİLER 9 GÜN BAYRAM TATİLİ İSTEMİYOR

Ancak bayram tatilinin kaç gün olacağı henüz netleşmedi. Tatilin 9 güne uzatılması Turizmciler açısından iyi olacak. Sanayiciler ise 9 günlük tatilin ülke ekonomisine zarar vereceğini ifade ediyor. 

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, Kurban Bayramı tatilinin uzatılmaması gerektiğini belirterek, "Ülke olarak zor bir ekonomik süreçten geçiyoruz, şu an daha fazla tatile değil daha fazla üretime ihtiyacımız var." açıklamasını yaptı.

KURBAN BAYRAMI TAKVİMİ 2019

Diyanet İşleri Başkanlığı 2019 Kurban Bayramı takvimini duyurdu. Cumartesi günü başlayacak olan Kurban Bayramı Çarşamba günü sona eriyor.

Kurban Bayramı Arefe günü: 10 Ağustos Cumartesi

Kurban Bayramı 1. günü - 11 Ağustos Pazar günü

Kurban Bayramı 2. günü - 12 Ağustos Pazartesi günü

Kurban Bayramı 3. günü - 13 Ağustos Salı günü

Kurban Bayramı 4. günü - 14 Çarşamba günü

BAKAN ALBAYRAK: TATİLİN 9 GÜN OLMASINI DOĞRU BULMUYORUM

 Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, kurban bayramı tatilinin 9 gün olması konusunda gelen açıklamalara yanıt verdi. Albayrak, 'Ben şahsen Kurban bayramı tatilinin 9 gün olmasını doğru bulmuyorum' dedi.

 

 

 

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN