2019 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Gününün önemi

2019 Öğretmenler Günü ne zaman? Öğretmenler Gününün önemi

Atatürk’ün öğretmenlere armağan ettiği Öğretmenler Günü her yıl çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Kasım ayının gelmesiyle özellikle öğrenciler bu günün gelmesini iple çekiyor. Peki öğretmenler günü ne zaman ve bugün önemi nedir? İşte en iyi hediye örnekleri…

 

Her yıl aynı tarihlerde kutlanması öğrencilerin, velilerin öğretmenlere çeşitli hediyeler vermesiyle renkli görüntüler ortaya çıkıyor. Öğrencilerin, öğretmenlerine şiirler okuması mesajlar göndermesi ve bu heyecanı yaşaması da görülesi mutluluklarda. Peki Öğretmenler Günü ne zaman ve öğretmene en güzel ve anlamlı ne hediye edilir? Detaylar haberimizde…

ÖĞRETMENLER GÜNÜ NE ZAMAN?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hediye ettiği Öğretmenler Günü her yıl 24 Kasım tarihinde kutlanır. 2019 yılında öğretmenler günü Pazar gününe denk geliyor. 24 Kasımın yaklaşması ile birlikte heyecanlanan öğrenciler bir yandan hediye arayışına bir yandan da öğretmenlerine gönderecekleri mesajlara bakıyorlar.

19-11/12/retmenler-gunujpgg.jpg

Diğer yandan öğretmenler gününün ilk kez uygulanan ara tatil uygulamasına denk gelmesi ile bakanlık tarafından ayrı bir etkinlikle kutlanacak.

HANGİ GÜN KUTLANIR?

Dünyanın farklı ülkelerinde farklı günlerde kutlanan öğretmenler günü pek çok ülkede 1994 yılından beri 5 Ekim günü kutlanıyor. Her ülke kendi tatihi ve kültürel özelliklerine bağlı olarak farklı tarihleri öğretmenler günü olarak kutlamaya devam ediyor.

12 Arap ülkesi olan Bahreyn, Birleşik Arap Emirlikleri, Cezayir, Fas, Tunus, Katar, Libya, Mısır, Suudi Arabistan, Umman, Ürdün ve Yemen’de 28 Şubat günü kutlanır öğretmenler günü.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

ÖĞRETMENLER GÜNÜNE ÖZEL HEDİYELER

Öğretmenlere gününde öğretmenlere alınacak hediyeler arasında, en başarılı öğretmen ödül setleri, kitap okuma gözlükleri, kişiye özel isim yazılı kalemler, öğretmenler günü kutlamasının olduğu çikolatalar, kravatlar, öğretmenin resmi olan kupa bardakları, kişiye özel harfli kol düğmeleri, saat, anahtarlık, ajanda, masa saatleri, kitap, kişiye özel mürekkepli kalemler gibi çok farklı hediye çeşitleri vardır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN