2019 okullarda ilk ara tatil ne zaman? MEB tatil takvimini paylaştı

2019 okullarda ilk ara tatil ne zaman? MEB tatil takvimini paylaştı

MEB’in hayata geçirdiği ara tatil uygulaması halkın her kesimi tarafından olumlu karşılandı. Öğrencilerin ders başı yapmasıyla gözler ara tatil takvimine çevrildi. Peki ara tatiller ne zaman ve ilk ara tatile kaç gün kaldı? İşte konuyla ilgili detaylar…

 

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ilk kez 2019-2020 eğitim öğretim döneminde hayata geçirilen ara tatil uygulaması özellikle öğrencileri ve ailelerini heyecanlandırdı. MEB ara tatiller ve sömestr takvimini paylaştı. Peki ara tatile kaç gün kaldı? İşte merak edilenler…

ARA TATİLLER VE SÖMESTR NE ZAMAN?

Milli Eğitimin Bakanlığı’nın belirlediği takvime göre; İlk ara tatil, 18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak. Hafta sonlarıyla birlikte toplam 9 gün tatil yapılmış olacak. Yarıyıl tatili, 20-31 Ocak 2020 tarihleri arasında olacak. Yine hafta sonlarıyla birlikte 16 gün tatil yapılmış olacak. İkinci ara tatil, 6-10 Nisan 2020 tarihleri arasında olup, hafta sonlarıyla birlikte yine 9 gün olacaktır. Yaz tatili ise, 19 Haziran 2020 tarihinde başlayacak. Ve yaklaşık 3 ay sürecek.

19-11/05/ara-tatillerjpgg.jpg

TATİLLERDE ÖĞRETMENLERE SEMİNER

18-22 Kasım 2019 tarihleri arasında yapılacak ara tatillerde öğrenciler tatil yaparken öğretmenlere de seminer programı yapılacak. Bakanlık tarafından seminer kapsamında öğrenci ve velilerin de katılımıyla sanatsal, sportif, kültürel ve öğretmenlerin gelişimine katkı sunacak çeşitli aktiviteler ve çalışma programı hazırlandı.

Hazırlanan program, eğitim öğretimin niteliğini, öğretmenlerin niteliği ve verimlerinin artırılmasını, öğretmenlerin mesleki gelişimine katkı sağlamasını hedeflemiştir. Bunlarla birlikte öğretmenlerin ders bilgilerini, becerilerini ve tecrübeleri paylaşmaları; varsa yaşanan sıkıntılara ortak bir çözüm üretilmesi de hedeflenmiştir.

SEMİNER PROGRAMINA BAKAN CANLI BAĞLANACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ara tatilin ilk günü yani 18 Kasım’da Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden seminerlere başlayacak olan öğretmenlere canlı yayından seslenecek. Seminerler hakkında bir değerlendirme konuşması yapacağı ve öğretmenlere başarılar dileyeceği tahmin ediliyor.

ÖĞRETMENLER GÜNÜNE ÖZEL ‘ÖĞRETMENE VEFA’ KONUSU

İlk ara tatilin sonu ‘24 Kasım Öğretmenler Günü’ne denk gelmesi nedeniyle öğretmenler için vefa programları da yapılacak. Fark yaratan öğretmenlerle söyleşiler, şehit öğretmenlerin kabirlerini ziyaret, huzurevlerinde kalan öğretmenleri ziyaret gibi çeşitli etkinliklerin yapılması planlanıyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN