2019 sözleşmeli öğretmenlik ataması ne zaman? MEB sözleşmeli öğretmen ataması açıklaması

2019 sözleşmeli öğretmenlik ataması ne zaman? MEB sözleşmeli öğretmen ataması açıklaması

2019 sözleşmeli öğretmenlik ataması ne zaman yapılacağı atama bekleyen öğretmenlerin gündeminde. MEB sözleşmeli öğretmen ataması açıklaması yaptı. Sabah saatlerinde yapılan sözleşmeli öğretmen atamasının detayları haberimizde. İşte bu gün yapılacağı açıklanan sözleşmeli öğretmen atamaları ile ilgili detaylar...

MEB 2019 Sözleşmeli öğretmenlik ataması ile ilgili sabah saatlerinde açıklama yapt. Peki daha önce 7 Şubat'ta açıklanacağı duyurulan Sözleşmeli öğretmenlik ataması ne zaman yapılacak? 20 bin öğretmen atama için heyecanla bekliyor. 2019 sözleşmeli öğretmen atamaları için tercihlerini yapan öğretmen adaylarının ataması ertelendi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 20 bin öğretmen atamasının ne zaman yapılacağını açıkladı. İşte 2019 sözleşmeli öğretmenlik ataması ve MEB'in yaptığı açıklamanın ayrıntıları...

2019 Sözleşmeli öğretmenlik sonuçlarının aslında bugün açıklanması bekleniyordu ancak MEB atama sonuçlarının erteleneceğini açıkladı. 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması, 8 Şubat 2019 Cuma günü Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un katılımlıyla yapılacak.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMA SONUÇLARI SORGULAMA YAPMAK İÇİN TIKLAYIN 

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK ATAMASI NE ZAMAN YAPILACAK?

Şubat ayındaki 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için süreç kasım ayında başlamış, aralık ayında sözlü mülakatlar gerçekleşmişti. Ocak ayında sonuçlar ilan edilirken 1 Şubat'ta ise tercihler sona erdi. Şimdi gözler atama sonuçlarında... On binlerce öğretmen adayı bugüne odaklanmıştı ki, son dakika gelişmesi yaşandı.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA SONUÇLARI YARIN AÇIKLANACAK

Sözleşmeli öğretmen atama sonuçları için sabah saatlerinde sürpriz bir gelişme yaşandı. "20 bin sözleşmeli öğretmen ataması, yarın Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla yapılacak." denildi. Fakat saat kaçta açıklanacağına dair resmi bir duyuru geçilmiş değil. Geçen yıl temmuz ayında gerçekleşen atamalarda sabah saat 10.00'da canlı kura çekilişi yapılmış resmi sonuçlar 13.00'te belli olmuştu. Şubat atamalarında da sonuçların öğlen saatlerinde açıklanması bekleniyor.

19-02/07/sozlesmeli-ogretmen-atama-sonuclari.jpg

ATANANLARDAN İSTENECEK BELGELER

MEB’in daha önce yaptığı ‘Sözleşmeli Öğretmenliğe Başvuru ve Atama Duyurusu’na göre, sözleşmeli olarak ataması yapılan öğretmenlerden göreve başlama işlemi sırasında bazı belgeler istenecek. Bu belgeleri eksiksiz ibraz edenler, sözleşme yapılarak göreve başlatılacak; belgeleri eksik olanlar göreve başlatılmayacak.

Tebligatı beklemeden göreve başlamak isteyen öğretmen adayları, atandıkları il millî eğitim müdürlüklerine istenilen belgelerle başvurarak göreve başlayabilecek.

Elektronik Başvuru Formu’ndaki beyanlarla ibraz edilen belgeler il millî müdürlüklerince değerlendirilecek, göreve başlatılmasına engeli olmayanlar başlatılacak; tereddüte düşülenlerse değerlendirilmek için İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı’na bildirilecek.

Sabıka sorgulama belgesinde “Adli sicil kaydı vardır” ibaresi bulunanlara ait sabıka sorgulama belgesiyle buna ilişkin mahkeme kararı temin edilerek İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü Öğretmen Atama Daire Başkanlığı’na gönderilecek. Bu adaylar hakkında MEB’in vereceği karar doğrultusunda işlem yapılacak.

Başvurusunda sağlık durumu yönünden görev yapmasına engel bir durumu olmadığını beyan etmekle birlikte, göreve başlama esnasında sağlık durumunun öğretmenlik görevini yapmasına engel oluşturacağı konusunda tereddüt oluşan aday göreve başlatılmayıp; yurdun her bölgesinde ve iklim şartlarında öğretmenlik yapabileceğine ilişkin tam teşekküllü bir hastaneden alacağı sağlık kurulu raporu istenecek.

Atamaları kendilerine tebliğ edilenler, tebliğ tarihini izleyen 15 gün içinde göreve başlayacak. Atanan adaylardan istenecek belgelerse şöyle sıralandı:

- Son altı ay içinde çekilmiş altı adet vesikalık fotoğraf,

- Mal bildirimi (il millî eğitim müdürlüklerinden temin edilecek),

- Elektronik başvuru formunun onaylı örneği,

- Başvuru esnasında ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’ yerine resmi yazı ibraz edenlerden ‘Pedagojik Formasyon Belgesi’.

- Sağlık durumu yönünden öğretmenlik görevini yapmasına engel bir durumu olmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden alınacak sağlık kurulu raporu.

19-02/07/sozlesmeli-ogretmen-atamasi.jpg

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Adayların puanlarının eşitliği hâlinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınacak, eşitliğin devamı hâlinde atanacak aday bilgisayar kurası ile belirlenecek.
Bilgisayar ortamında gerçekleştirilen atama sonuçları, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacak.

Atama kararnameleri, il millî eğitim müdürlüklerine elektronik ortamda gönderilecek. Ataması yapılanların başvuruda belirttikleri elektronik posta adreslerine 7201 sayılı Tebligat Kanununa göre elektronik ortamda tebligat yapılacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN