2019 takdir teşekkür hesaplama değişti

2019 takdir teşekkür hesaplama değişti

5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? 2019 takdir teşekkür hesaplama robotu ve diğer detaylar haberimizde... Gelecek hafta cuma günü karnelerini alacak olan öğrenciler, yazılı ve sözlü puanlarına göre takdir ya da teşekkür alıp alamadığını öğrenebilecekler. Milyonlarca öğrenci büyük bie heyecanla takdir teşekkür hesaplama yapıyor. İşte 2019 takdir teşekkür hesaplama robotu ve 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf takdir teşekkür hesaplama ile ilgili detaylar...

Milyonlarca öğrenci takdir teşekkür hesaplama için internet başına geçti. 2019 taktir teşekkür hesaplama robotu üzerinden hesaplama yapıyorlar. Önümüzdeki hafta cuma günü başlayacak olan yarı yıl tatili öncesinde öğrenci ve veliler yazılı ve sözlü notları üzerinden hesaplama yapmaya başladılar. 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf takdir teşekkür hesaplama nasıl yapılır? 2019 takdir teşekkür hesaplama robotu ve tüm gelişmeler haberimizde...

2018-2019 eğitim ve öğretim yılının yarıyıl tatiline yaklaştık. Karne alacaklar şimdiden almış oldukları notları hesaplamaya başladılar. Milyonlarca öğrenci ve veli 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. sınıf takdir teşekkür hesaplama ile ilgili detayları araştırıyor.

19-01/09/19-1547034122.jpg

E-Okul giriş ekranı ile karne notu hesaplama süreci devam ediyor. Gelecek hafta cuma günü karnelerini alacak olan öğrenciler, yazılı ve sözlü puanlarına göre takdir ya da teşekkür alıp alamadığını öğrenebilecek. Öğrencilerin takdir teşekkür hesaplama sürecinde dikkat etmesi gereken bir diğer husus ise devamsızlık konusu olacak. İşte, öğrenciler için kritik bir öneme sahip olan takdir teşekkür hesaplama süreci hakkında dikkat edilmesi gereken hususlar ve 2019 takdir teşekkür hesaplama robotu...

TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA NASIL YAPILIYOR?

Yayımlanan yeni yönetmelik değişikliğinin ardından takdir teşekkür hesaplama işlemi de değişiklik gösterdi. Buna göre özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen öğrenciler, not ortalamasını karşılaması halinde belge alabilirken, not ortalaması yeterli olmasına rağmen devamsızlık koşulunu karşılamayan öğrenciler belge almaya hak kazanamayacak.

İşte, 1 Ekim tarihinde yayımlanan yönetmelik değişikliği bilgileri;
Okul öğrenci ödül ve disiplin kurulu, derslerdeki gayret ve başarılarıyla üstünlük gösteren, özürsüz devamsızlık süresi 5 günü geçmeyen, tüm derslerden başarılı olan, dönem puanlarının ağırlıklı ortalaması 70,00 ten aşağı olmayan ve davranış puanı 100 olan öğrencilerden;

a) 70,00-84,99 arasındakileri teşekkür belgesi,

b) 85,00 ve daha yukarı olanları takdir belgesi,

c) Ortaöğrenim süresince en az üç öğretim yılının bütün döneminde takdir belgesi alanları üstün başarı belgesi ile ödüllendirir.

19-01/09/takdir-tesekkur-hesaplama-8-sinif-e-okul-ders-sozlu-notlari-ogrenme-3626.jpg

10 GÜNÜN ÜZERİNDEN ÖZÜRSÜZ DEVAMSIZLIK YAPANLAR BAŞARISIZ SAYILACAK

Devamsızlık süresi özürsüz 10 günü, toplamda 30 günü aşan öğrenciler, ders puanları ne olursa olsun başarısız sayılacak ve durumları yazılı olarak velilerine bildirilecek.

5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ve 12. SINIF TAKDİR TEŞEKKÜR HESAPLAMA

İlk olarak haftalık ders saatini giriniz sonra ders seçerek dersin haftalık ders saatini giriniz ve ait not ortalamızı girerek HESAPLA butonunu tıklayınız

Tüm derslerin girilmesi zorunlu olmayıp,sistem girilen dersler üzerinde hesaplama yapacaktır.

Türkçe dersinizin notu 55'ten düşük olursa ya da herhangi bir dersiniz 45'in altında olursa takdir teşekkür hesaplaması yapılmaz, çünkü belge alamazsınız. E-okul veli bilgilendirme sisteminde yazan her bir dersin dönem notu ortalamasını giriniz.

YENİ SİSTEMDE TAKDİR TEŞEKKÜR ESAPLAMASI

Dönem sonunda her dersin ortalaması alınarak dersin haftalık ders saati ile çarpılır. Daha sonra çarpım sonuçları derslerin haftalık ders saatleri toplamına bölünür. Çıkan sonuç
İlköğretim Takdir ve Teşekkür Hesaplamaları İçin Türkçe, Matematik Fen ve Teknoloji, Sosyal Bilgiler, Yabancı Dil, Din Kültürü, Görsel Sanatlar, Müzik, Oyun ve Fiziki Etkinlikler, Trafik Güvenliği, İnsan Hakları, Yurttaşlık ve Demokrasi, derslerinden aldığınız puanlarınızı bilmek zorundasınız.

TAKDİR TEŞEKKÜR ALMAK İÇİN EN AZ KAÇ PUAN ALMAK GERKİR? 


Cevap: Takdir belgesi için en az 85 puan ve üzeri olması gerekir. Teşekkür belgesi için 70 ile 84 arası puan almanız gerekir. Türkçe dersinin en az 55 olması, diğer derslerin puan ı ise en 45 olmalıdır. Bu şu demek değildir Türkçe 55 diğerleri 45 45 şekline olursa takdir alırım anlamında değildir. Ortalama Yeterli olsa dahi Türkçe 54 olursa taktir veya teşekkür alamazsınız aynı şekilde ortalama yeterli olması durumda her hangi bir dersiniz 44 olursa taktir veya teşekkür alamazsınız.

Soru: Ağırlık Ortalama Nedir?

Cevap: Puan ile ders saatinin çarpılarak toplam ders saatine bölünmesi ile elde edilir.

Soru: Toplam Kredi Nedir?

Cevap: Toplam kredi derslerden aldığınız puan ile o dersin haftalık ders saatinin çarpımı ile birlikte toplam krediyi hesaplamış oluruz diğer dersleri de bu şekilde işlem yaparak toplam krediyi haftalık toplam ders saatine böldüğümüz ağırlıklı ortalamayı bulmuş oluruz.

Not: Takdir ve Teşekkür belgesi için Türkçe puanı çok önemlidir. Türkçe puanınız 55 altına düşerse diğer dersleriniz hepsi 100 dahi olsa takdir ve teşekkür alamassınız.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN