2019 Yedek astsubay maaşları ne kadar?

2019 Yedek astsubay maaşları ne kadar?

Yedek astsubay maaşları ne kadar? İki yıllık meslek yüksek okulu mezunları için düşünülen Yedek astsubaylık nedir? Yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklama yapan Erdoğan son noktayı koydu. Erdoğan, lise mezunlarının 6+6 aylık askerlik yapacağını, 12 aylık yedek subaylık uygulamasının devam edeceğini ve bedelli askerliğin kalıcı hale geleceğini açıkladı. Yeni askerlik sistemi ve Yedek astsubaylık hakkındaki detaylar haberimizde...

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yedek astsubaylık ve yeni askerlik sistemi ile ilgili açıklama yaptı. Uzun zamandır Milli Savunma Bakanlığı konuyla ilgili çalışmalarını sürdürüyordu. Son dakika askerlik açıklaması ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan geldi. Erdoğan, ihtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulamasına geçileceğini duyurdu. Erdoğan “Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için ordumuzun ihtiyacına göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam ediyor." dedi. Yeni askerlik sistemine göre, bedelli askerlik kalıcı hale gelecek ve herkes başvuruda bulunabilecek. Erdoğan’ın açıklamasına göre askerlik görevi gençler için bir yük olmaktan çıkacak. Peki Yedek astsubaylık nedir? Maaşları ne kadar? İşte Yedek astsubaylık hakkındaki detaylar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni askerlik sistemi hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Yeni sistemde lisans ve lisans üstü için ordumuzun ihtiyacına göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek subaylık devam ediyor. İki yıllık meslek yüksekokulu mezunları için yeni bir adım atıyoruz. İhtiyaca göre belirlenecek sayıda 12 aylık yedek astsubaylık uygulaması getiriyoruz. Yedek subaylık ve yedek astsubaylık görevlerini yerine getirenlere iki aylık eğitimleri döneminde harçlık verilecek. 10 aylık kıta görevlerinde ise maaş ödenecek.” dedi. Peki yedek astsubaylık maaşları ne kadar?

ASTSUBAY NE DEMEKTİR?

Astsubay: Hususi kanununa göre Silahlı Kuvvetlere katılan astsubay çavuştan astsubay kıdemli başçavuşa kadar rütbeyi haiz olan askerdir.

19-02/19/yedek-astsubaylik.jpg

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Yeni askerlik sisteminde yer alacak yedek astsubaylık maaşları hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 2018 astsubay maaşları ise şöyle: İçişleri Bakanlığı bünyesinde yer alan Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde bulunan Türk Silahlı Kuvvetleri, Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde görev yapan astsubayların maaşları kıdemlerine göre değişmektedir. Astsubayların aldıkları net maaş genel olarak 4 bin lira ile 5 bin TL arasında değişiklik göstermekte olup bu tutara kıdem, tazminat, sınıf, görev, aile, çocuk vb. gibi durumlarında dahil edilmesi ile maaşlar daha da yükselebilmektedir.

19-02/19/yeni-askerlik-sistemi.jpg

LİSE VE ALTIN MEZUNLAR İÇİN 6+6 ASKERLİK SİSTEMİ

Lise ve altı mezunlar için, 6 ay artı 6 aylık bir askerlik uygulaması getirileceğini aktaran Erdoğan, “Bir aylık eğitimini tamamlayıp 5 aylık kıta hizmetini bitirerek ilk 6 ayı tamamlayanlar isterlerse terhis olabilecekler. Şayet askerliğe devam etmeyi tercih ederlerse 6 ay süreyle maaşlı olarak görev yapacaklar” dedi.

Erdoğan, bedelli askerlik konusunda da, “Bedelli askerlik uygulamasını, ordumuzun personel ihtiyacına göre belirlenen bir rakamla sınırlı olmak üzere kalıcı hale getiriyoruz” açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN