2019 Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı? Cumhur İttifakı 24 Mart İstanbul Mitingine katılım oranı

2019 Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı? Cumhur İttifakı 24 Mart İstanbul Mitingine katılım oranı

Cumhur İttifakı kapsamında AK Parti ve MHP İstanbul'da miting düzenlendi. Cumhur İttifakı Yenikapı Mitingine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımı ile gerçekleştirildi. İttifakın İstanbul adayı Binali Yıldırım'da 2019 Yenikapı mitinginde bulundu. Peki Cumhur İttifakı 24 Mart İstanbul Mitinginde kaç kişi var? Yenikapı Mitingine katılım ne kadar oldu? Yüz binlerce vatandaşın akın ettiği mitingle ilgili emniyet rakamları ne? İşte Cumhur İttifakı'nın İstanbul mitingine katılan kişi sayısı: 1 milyon 600 bin kişi.

Cumhur İttifakı'nın Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı? Cumhur İttifakı 24 Mart Pazar günü İstanbul Mitingini gerçekleştirdi. AK Parti'nin 17 Haziran 2018 Yenikapı mitingine 1 milyon 300 bin kişinin katıldığı açıklanmıştı. Bu gün yapılan Cumhur İttifakı mitingi MHP ve AK Parti'nin ortak yapacağı bir mitingdir. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın , MHP lideri Bahçeli'nin konuştuğu Yenikapı mitingiyle ilgili "2019 Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı?" sorusunun yanıtı merak ediliyor. Yenikapı alanının dolduğu görülürken havadan çekilen görüntüler mitinge yüz binlerce kişinin katıldığını ortaya koyuyor. İşte AK Parti ve MHP Yenikapı mitingine kaç kişinin katıldığına dair son dakika açıklamaları..

31 Mart Yerel seçimlerine seçimlerine sayılı günler kala AK Parti ve MHP'nin ortak yaptığı Cumhur İttifakı büyük mitingi İstanbul Yenikapı'da yapıldı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın ve MHP lideri Devlet Bahçeli'nin katıldığı mitingde Cumhur İttifakı'nın İstanbul adayı Binali Yıldırım'da konuştu. Miting alanına on binlerce İstanbullu akın etti. Meydandaki kalabalık "Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı" sosurunusu gündeme getirdi. 

1 MİLYON 600 BİN KİŞİ TEK YÜREĞİZ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Yenikapı mitinginde yaptığı konuşmada alanda 1 miyon 600 bin kişinin tek yürek olarak alanla olduğunu söyledi.

2019 CUMHUR İTTİFAKI YENİKAPI MİTİMGİNE KAÇ KİŞİ KATILDI? 

Yenikapı mitinginde azetecilerin çektiği fotoğraflar ve görüntüler katılımla ilgili ipuçları verdi. Havadan çekilen görüntülerde meydanın dolduğu gözlendi. Ancak "Yenikapı mitingine kaç kişi katıldı" sorusunun net cevabı için İstanbul Emniyet Müdürlüğü ya da Valiliğin yapacağı açıklama henüz gelmedi. Mitinge katılım oranı ile ilgili açıklama gelir gelmez haberimizde olacak.  

19-03/24/yenikapi-mitingi.jpg

MİTİNG ALANINDA SABAHIN ERKEN SAATLERİNDE TOPLANILMAYA BAŞLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin katılımıyla gerçekleşecek olan Cumhur İttifakı'nın Yenikapı Mitingi için toplanmalar başladı.

Miting alanına girişler saat 11.00'da başladı. Alana giriş yapanlar 3 ayrı giriş noktasında tek tek aranarak içeri alındı. Sabah saatlerinden itibaren alana girmek için Yenikapı'da bekleyenler, güvenlik noktalarndan geçtikten sonra mitingin yapılacağı platformunun önünde yerlerini aldılar. Miting alanında çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekipleri hazır bekletiliyor.

Öte yandan Yenikapı ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Miting alanına çıkan yollar sabah saatlerinden itibaren araç trafiğine kapatıldı. Belli bölgelere güvenlik önlemleri gerekçesi ile TOMA ve zırhlı araçlara konuşlandırıldı.

19-03/24/yeni-kapi-mitingi.jpg

17 HAZİRAN 2018 YENİKAPI MİTİNGİNE KAÇ KİŞİ KATILMIŞTI?

İHA AK Parti’nin Yenikapı’da gerçekleştirdiği mitinge katılan kişi sayısının havadan yapılan metrekareye düşen kişi sayısı analiz ile 1 milyon 300 bin olarak ölçüldüğünü duyurmuştu. 

Mitingin gerçekleştirileceği alana konuşmaların yapılacağı dev bir platform kuruldu. "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılarının yer aldığı platforma iki dev ekran yerleştirildi.

Ayrıca meydanın birçok yerine vatandaşların mitingi daha rahat takip etmeleri için dev ekranlar yerleştirildi, vinçlere hoparlörler takıldı. Alana "Büyük Türkiye Güçlü Lider İster" yazılı dev pankartla AK Parti ve Türk bayrakları da asıldı.

Partisinin İstanbul mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "En baba mitingimizi İstanbul'da yapıyoruz. 24 Haziran'da kükremeye var mısın İstanbul? 24 Haziran'da bir destan yazıyor muyuz? İstanbul, 24 Haziran'da vakit İstanbul vakti diyor muyuz? İrade erdem ve cesaretle Türkiye'yi şahlandırıyor muyuz? Maşallah ben inanıyorum, İstanbul kararını verdi. 24 Haziran Demokrasi bayramımız şimdiden hayırlı olsun" dedi.

.

19-03/24/2016-yenikapi-mitingi.jpg

7 AĞUSTOS 2016 YENİKAPI MİTİNGİNE KAÇ KİŞİ KATILMIŞTI?

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yapılan en büyük ve geniş katılımlı mitinge katılım için AA mitinge katılım sayısı 5 milyon dolayında demişti. ABD basını ise mitingde 1 milyondan fazla kişinin bulunduğu yorumunu yapmıştı. 

AA'nın geçtiği habere göre Yenikapı Miting Alanı'nda düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne yaklaşık 5 milyon kişinin katıldığı bildirildi. Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, polis helikopteriyle havadan yapılan metrekareye düşen kişi sayısı analiziyle, "Demokrasi ve Şehitler Mitingi"ne katılım ölçümü yapıldı. Yenikapı Miting Alanı, şehir merkezi ara sokaklar ve Kennedy Caddesi'nin Eminönü ve Zeytinburnu istikametlerinde yapılan ölçümlerde, katılımcı sayısının yaklaşık 5 milyon olduğu belirlendi. Demokrasi ve Şehitler Mitingi'ne Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da katıldı. HDP ise davet edilmedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN