2019 Yılı Alan Değişikliği Atama Takvimi yayında |Öğretmenlerin alan değişikliği atamaları ne zaman?

2019 Yılı Alan Değişikliği Atama Takvimi yayında |Öğretmenlerin alan değişikliği atamaları ne zaman?

MEB öğretmenlerin alan değişikliği atama takvimini yayınladı. Peki, Öğretmenlerin alan değişikliği atamaları ne zaman yapılacak? 2019 Yılı Alan Değişikliği Atama Takvimi ve MEB'in konu ile ilgili duyurusu haberimizde...

Öğretmenlerin alan değişikliği atama tarihleri belli oldu. Takvim, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Personel Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yayınlandı.

ALAN DEĞİŞİKLİĞİ ATAMALARI NE ZAMAN?

Öğretmen adaylarının ön başvuruları 9-13 Aralık'ta alınacak. Bu sürede, ön başvurular incelenerek eğitim kurumu, ilçe ve il milli eğitim müdürlüklerince onaylanacak veya reddedilecek.

TERCİH BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Adayların tercih başvuruları, 23-26 Aralık'ta alınacak. Tercih başvurularının eğitim kurumu müdürlüklerince onaylanmasının ardından atamalar, 31 Aralık'ta gerçekleştirilecek.

GÖREVDEN AYRILMA VE GÖREVE BAŞLAMA TARİHLERİ

Görevden ayrılma ve göreve başlama işlemleri ise 17 Ocak-3 Şubat 2020'de yapılacak.

MEB'den yapılan açıklama şu şekilde:

Alan değişikliği işlemi gerçekleşen öğretmenlerden 2020 Yarıyıl Tatili Mazerete İlişkin Yer Değiştirme Döneminde başvuruda bulunacaklar ile alan değişikliği işlemi gerçekleşen öğretmenin bu yer değişikliği işlemi nedeniyle il içerisinde aile birliği mazeretinin oluşması veya mazeret ilçesinin/yerinin değişmiş olması nedeniyle Bakanlığımız kadrolarında görev yapan öğretmen eşinin 2020 Yarıyıl Tatili Mazerete İlişkin Yer Değiştirme Döneminde ön başvuruda bulunacak olanların, bu durumlarını belgelendirmeleri koşuluyla ayrılma- başlama tarihleri 2020 Yarıyıl Tatili Mazerete İlişkin Yer Değiştirme Dönemine ait takvimin ön başvuru süresinden önceki bir tarih olabilecektir.

19-11/21/meb.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN