2020 açık lise sınavları ne zaman yapılacak? MEB AÖL sınav takvimi

2020 açık lise sınavları ne zaman yapılacak? MEB AÖL sınav takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılacak olan açık öğretim lisesi sınav tarihleri açıklandı. Öğrenciler için de sınav tarihi için geri sayım da başlamış oldu. Peki açık öğretim lisesi 1. dönem sınav tarihi ne zaman? İşte bilgiler…

 

2019- 2020 eğitim-öğretim dönemi açık öğretim lise (AÖL) ilk kayıt ve kayıt yenileme süreçlerinin bitmesiyle öğrenciler sınavlara odaklanmış durumda. İşte yüzbinlerce öğrencinin beklediği açık öğretim lisesi sınav tarihleri…

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ (AÖL) 1. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde yapılan sınav başvuru ve sınav tarihlerini açıkladı. Açıklanan takvime göre, açık öğretim lisesi 2019-2020 eğitim öğretim dönemi 1. dönem sonu sınavları 07 Aralık ve 08 Aralık 2019 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Bu tarihlerde sınava giriş yerleri için henüz bir açıklama yapılmazken, sınav yerlerinin 4 Aralık 2019 tarihinde erişime açılması bekleniyor.

19-11/08/aol.jpg

DİPLOMA NASIL ALINIR?

Açık öğretim lise sınavlarını başarıyla geçip MEB tarafından belirlenen kredi miktarlarını tamamlayan öğrenciler diploma almaya hak kazanacaklar.

DİPLOMA NEREDEN ALINIR?

Tüm dönemleri bitirip diplomayı almaya hak kazanan öğrenciler, diplomalarını son sınav tarihinden yaklaşık 2-3 ay sonra koordinatör olarak belirlenen halk eğitim müdürlüklerinden alabilmektedirler. Koordinatör Halk Eğitim merkezlerinin neresi olduğu hakkında bilgiler AÖL internet sayfasında yer almaktadır.

Öğrenciler diplomayı almak için lise bitirme belgesi aldıysa bu belgenin aslıyla başvurması gerekir. Öğrenci yerine başka birisi almak için müracaat edecekse öğrencinin noterden vekaletnamesini alması gerekir. Bununla birlikte öğrencilerden istenen belgelerin de yanında olması gerekir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN