2020 Ramazan ne zaman başlayacak? Diyanet 2020 ilk oruç tarihini paylaştı

2020 Ramazan ne zaman başlayacak? Diyanet 2020 ilk oruç tarihini paylaştı

Müslüman aleminin merakla beklediği 11 Ayın Sultanı Ramazan ayının 2020’de hangi ayda ve ne zaman başlayacağı merak ediliyor. Tatil yapacaklar için Ramazan bayramının ne zaman olduğu da araştırılıyor. Diyanet’in dini günler takvimi ise karar.com’da yer alıyor…

 

Müslümanların oruç ibadetlerini yerine getirmek için bekledikleri ramazan ayı yaklaşmaya devam ediyor. Hicri Takvim ile Miladi Takvim arasındaki on günlük farktan dolayı on gün erken başlayacak ramazan ayı. İşte, 2020 Ramazan ayı başlangıcı ve ramazan bayramı tarihi detayları…

2020 RAMAZAN AYI NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

İslam aleminin sabırsızlıkla beklediği 11 ayın sultanı ramazan ayı Diyanet İşleri Başkanlığı’nın açıkladığı takvime göre; 24 Nisan 2020 tarihinde başlayacak. 23 Mayıs 2020 tarihinde sona erecek.

Ramazan ayının 27’nci gecesi mübarek gece olan Kadir Gecesi gerçekleşecek.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

BAYRAM NE ZAMAN?

23 Mayıs Ramazan Bayramı Arifesi olacak. 24 Mayıs 2020 tarihinde ramazan bayramının birinci günü olacak. 25 Mayıs ikinci günü ve 26 Mayıs tarihi de Ramazan bayramının üçüncü ve son günü olacak.

19-12/16/ramazan.jpg

FAZİLETLERİ

Ramazan ayını özel ve önemli kılan en önemli şey Allah’ın ayı olarak anılmasıdır. Ramazan orucunun sevabını rabbim kendisi vereceğini bildirmiştir meleklerine. Bir diğer önemli husus da Yüce kitabımız Kuran-ı Kerim’in bu ayda indirilmiş olmasıdır.

Bu ayda bol bol kuran okunarak geçirilmeli Müslümanlar tarafından. Bunun için camilerde veya evlerde toplanılarak mukabeleler, hatimler yapılabilir. İslam’ın 5 şartından biri olan Oruç ibadetinin bu ayda gerçekleşmesi de ayrı bir önemli kılıyor bu ayı. Diğer taraftan bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesinin bu ayda olması ramazan ayının ehemmiyetini daha da artırmaktadır.

İbadet ve sabır ayı olan Ramazan ayı, insanların birbirini anladığı, birbirine yaklaştığı aydır. Açların doyurulduğu ve fakirlerin giydirildiği bir aydır. Başta Kadir Gecesi olmak üzere ramazan ayı boyunca bol bol Kuran okunmalı, kaza ve nafile namazları kılınmalı, sadaka verilmeli, hasta ziyaretleri yapılmalıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN