2020 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandilinde yapılacak dua ve ibadetler

2020 Regaip Kandili ne zaman? Regaip Kandilinde yapılacak dua ve ibadetler

Regaip Kandili, Recep ayının ilk Perşembe gününü cumaya bağlayan gecesidir. İslam âlemi için önemli olan bu gece dualarla ihya edilecek. Peki Regaip Kandili ne zaman? Kandilde yapılacak dua ve ibadetler nelerdir? İşte detaylar…

İslam dünyasında mübarek kabul edilen Regaip Kandili, üç ayların habercisidir. Bu gece tövbe kapıları ardına kadar açıktır ve ibadet edenlerin dualarının gerçekleşeceğine inanılır. Peki Müslümanlar için önemli olan Regaip Kandili’nde nasıl dua edilmeli, hangi ibadetler yapılmalıdır? Tüm bilgiler karar.com’da…

REGAİP KANDİLİ NE ZAMAN?

Regaip Kandili, Hicri takvime göre Recep ayının ilk perşembeyi cumaya bağlayan gecesidir.

Diyanet İşleri Bakanlığı 2020 takvimine göre üç aylar 25 Şubat 2020’de başlayacak. Regaip Kandili ise 27 Şubat’ta idrak edilecek.

20-02/17/regaip-kandili.jpg

ÖNEMİ

Regaip, Arapça reğabe kökünden gelmektedir. Bu kökün kelime anlamı ise bir şey istemek, onu elde etmek için çabalamaktır. Bu gece Allah’ın rahmet ve yardımlarının dağıtıldığına inanılır. Regaib gecesinde dua etmek, tövbe ve istiğfarda bulunmak önemlidir. Bu gecede ibadet edilmesinin sevabı büyüktür. Peygamber efendimiz Regaip Kandili ile ilgili; “Beş gece vardır ki onlarda yapılan dualar geriye çevrilmez. Recebin ilk (Cuma) gecesi, Şabanın ortasında bulunan gece, Cuma gecesi, Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı geceleridir.” demiştir.

DİĞER BİLGİLER İÇİN TIKLAYIN

KANDİLDE YAPILACAK DUA VE İBADETLER NELERDİR?

Regaip Kandili’nin öncesinde oruç tutmak tavsiye edilmiştir. Bu oruç Perşembe ve Cuma olmak üzere 2 gün tutulacağı gibi sadece Cuma günü tutulmasını uygun görenler olmuştur. Regaip Kandili’nde namaz kılınması önemlidir. Namaz borcu olanların kaza namazı kılmaları tavsiye edilmiştir. Allah dostları bu mübarek gecede çokça Kur’an-ı Kerim okunmasını tavsiye etmiştir. Ayrıca Regaip Kandili’nde tövbe istiğfar edilmeli ve bolca dua edilmelidir.

Tövbe istiğfarla ilgili “Allah Teala şirke düşmeyenlerin büyük günahlarını affedeceğini bu gece müjdelemiştir.” denilmiştir. Mübarek gecelerde Rabbimizi zikretmeye önem verilmiştir. Ayrıca Rabbimize şükür halinde bulunmak önemlidir. Regaip Kandili gibi mübarek gecelerde dua etmek gerekir.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN