2021 DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı? İşte DGS ek tercih sonuçları sorgulama sayfası

2021 DGS ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı? İşte DGS ek tercih sonuçları sorgulama sayfası

ÖSYM, DGS ek yerleştirme sonuçları 2021 sorgulama ekranını erişime açtı. Dikey Geçiş Sınavı'nda (DGS) başarılı olan binlerce aday, esas yerleştirmenin ardından boş kalan kontenjanlar için ek yerleştirme yapıldı. DGS tercih sonuçları 27 Ekim 2021 Çarşamba günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr sayfasında açıklandı. İşte detaylar...

Meslek yüksekokulları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının lisans öğrenimine geçişleri için düzenlenen Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme işlemleri tamamlandı. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, DGS ile yerleşen öğrencilerin üniversite kayıt tarihleri de belli oldu.

2021 DGS EK YERLEŞTİRME SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ek yerleştirme tercih sonuçları 27 Ekim 2021 Çarşamba günü ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet adresinden açıklandı.

Adaylar, ek yerleştirme sonuçlarını TC kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilir.

DGS EK YERLEŞTİRME ÜNİVERSİTE KAYITLARI NE ZAMAN?

DGS ek tercih işlemlerinin ardından bir yükseköğretim programını kazanan adayların kayıt işlemleri 2-5 Kasım 2021 tarihleri arasında yapılacak.

e-Kayıt yaptırmak isteyen adaylar e-Devlet üzerinden 'Üniversite E-Kayıt' uygulamasını tıklayarak 2-3 Kasım 2021 saat 23.59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebilir.

ÜNİVERSİTE KAYITLARI NASIL YAPILIR?

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekiyor

e-Kayıt işlemlerini başarıyla tamamlayan adayların, yerleştirildikleri üniversitelerin internet sitelerinde duyurulacak olan tarihlerde yapılacak ders kayıt işlemleri için üniversitelerine giderek kendilerinden istenen belgeleri yetkililere sunmaları gerekiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN