2022 - 2023 Lise kayıt tarihleri açıklandı mı? MEB lise kayıt tarihleri

2022 - 2023 Lise kayıt tarihleri açıklandı mı? MEB lise kayıt tarihleri

LGS 2. nakilleri ile ilgili tercih işlemlerinin sona ermesi sonrası lise adaylarının gözü kayıt tarihlerine çevrildi. LGS sınavı sonrasında almış olduğu puana göre tercih yapan adaylar, lise kayıt tarihlerinin ne zaman olduğunu araştırmaya başladılar. Peki, 2022 - 2023 Lise kayıt tarihleri açıklandı mı? İşte, MEB lise kayıt tarihleri..

2022-2023 eğitim öğretim yılı için 'Lise kayıt tarihleri açıklandı mı?' sorusu binlerce öğrencinin gündeminde yer alıyor. LGS tercih aşamasının sona ermesiyle birlikte lise kayıt tarihlerinin ne zaman olduğu sorgulanırken konuyla ilgili gözler Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) yapılacak olan açıklamalara çevrildi.

2022 - 2023 Lise kayıt tarihleri açıklandı mı

2022 - 2023 Lise kayıt tarihleri açıklandı mı?

"Bakan Mahmut Özer'den lise kayıtlarına dair açıklama"

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, LGS ilk yerleştirme işlemlerinde herhangi bir okula yerleştirilmesi yapılamayan yerleştirilmesi yapılan okulu değiştirerek başka bir okula geçmek isteyen öğrencileri henüz yerleştirme sürecinin tamamlanmadığını, sürecin tamamlanmasıyla birlikte sonuçların açıklanacağını söyledi. 

LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2. nakil tercih başvurularının 1 Ağustos ile 5 Ağustos arasında alındığını belirten Bakan Özer, sonuçların 8 Ağustos tarihinde açıklanacağını duyurdu. Böylelikle merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme sürecinin 8 Ağustos 2022'de tamamlanacağını sözlerine ekleyen Bakan Mahmut Özer, herhangi bir okula yerleştirmesi yapılmayan öğrenciler için de il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarının yerleştirme başvurularının alınacağını ve bu sürecinde 19 Ağustos günü tamamlanacağını aktardı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN