2022-2023 Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak, başladı mı? 2022 ÖSYM üniversite kaydı için gerekli belgeler

2022-2023 Üniversite kayıtları ne zaman yapılacak, başladı mı? 2022 ÖSYM üniversite kaydı için gerekli belgeler

Geçtiğimiz aylarda üniversite sınavına giren adaylar tercih döneminin başlaması ile tercihlerini yaptılar. Şimdi de tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyorlar. Sonuçlar açıklandıktan sonra öğrenciler kazandıkları üniversiteye kayıt yaptıracaklar. Peki 2022-2023 üniversite kayıtları ne zaman? İşte konuya ilişkin detaylar...

Üniversitelere katır tarihi ÖSYM'nin resmi açıklaması ile belli oldu. Dolayısıyla adayların tercih sonuçlarını açıklanır açıklanmaz üniversite kayıtları başlayacak. Bunun yanı sıra kayıt yaptıracak olan öğrenciler üniversitelere kayıt için istenilen belgeleri araştırıyor. Üniversite sınavı 18-19 Haziran tarihlerinde gerçekleşmişti. Sonuçların açıklanması ile beraber tercih dönemi başlamıştı. Öğrenciler şimdi de tercih sonuçlarının açıklanmasını bekliyor.

Üniversite kayıtları ne zaman?

Üniversite tercihleri için adaylara verilen süre sona erdi. Yerleştirme sonuçları henüz açıklanmazken öğrenciler kayıt dönemine girildiği takdirde kayıt işlemlerini nasıl yapacaklarını merak ediyor.

Üniversiteye girmeye hak kazanan öğrenciler kayıt işlemlerini ÖSYM'nin belirttiği takvime göre 22-26 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirecek. Eğer kayıtlar elektronik ortamda yapılacaksa 22-24 Ağustos tarihleri arasında yapılacak.

Üniversite kayıtları için hangi belgeler gerekli?

- Kayıt olacak adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diploma aslı ya da örneği veya da yeni tarihli olacak şekilde mezuniyet belgesi,

- Eğer ki yükseköğretim kurumlarına kayıt işlemleri yapılırken öğrencinin YÖKSİS veri tabanında başka bir yükseköğretim kurumuna kayıtlı olduğuna ilişkin bir durum meydana gelirse aynı düzeyde örgün bir programa kayıt yaptırmazsa ortaöğretim diplomasının aslı olmadan da kaydı yapılarak daha önce kayıtlı olduğu yükseköğretim kurumundan bu bilgi teyit edilecektir.

- Kayıt olacak aday ek puandan yararlanıp yerleştirilen lakin alanı diplomasında ya da mezuniyet belgesinde belirtilmediği takdirde, hangi okul ve alandan mezun olduğunu gösterecek resmi bir belge, (METEM programlarından mezun olanların diplomalarında okul adı olarak, diplomayı düzenleyen merkezin adı yazılmaktadır.)

- Yükseköğretim kurumları talep ettiği takdirde 12 tane 4,5 cm x 6 cm boyutlarında fotoğraf,

- Kayıttan önce belirlenip üniversite tarafından ilan edilecek diğer belgelerin aslı veya üniversite onaylı suretleri YKS ile bir yükseköğretim programına yerleşen yükümlülerin askerlik durumları, üniversiteler tarafından http://kamu.turkiye.gov.tr internet adresinde görülebilecektir.

- Erkek adayların askerlik ile alakalı sorunları için askerlik şubelerine, kredi ile alakalı ayrıntılı bilgi için ise üniversite rektörlüklerine ya da Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne başvurmalıdır. Yükseköğretim programlarına yerleşen adayların yerleştirme sonuçları (engel bilgileri de dâhil), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına (YÖK), ÖSYM tarafından elektronik ortamda iletilecektir.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN