2022 TUS ve STS sonuçları açıklandı mı? TUS 2. dönem sonuçları nasıl öğrenilir? ÖSYM TUS sonuçları sorgulama

2022 TUS ve STS sonuçları açıklandı mı? TUS 2. dönem sonuçları nasıl öğrenilir? ÖSYM TUS sonuçları sorgulama

2022 TUS ve STS Tıp Doktorluğu (2. dönem) sınav sonuçları ÖSYM'nin sonuc.osym.gov.tr internet sitesinde açıklandı. Tıp fakültesi mezunlarının uzmanlık eğitimi için katılım sağladığı TUS sınavının soruları ve cevapları da paylaşıldı. İşte, TUS ve STS sonuçları sorgulama ekranı...

Uzmanlık sınava giren tıp mezunları, TUS ve STS sınavlarında ter döktü. Tıp eğitimi alan ve bu alandan mezun olan binlerce aday, ÖSYM tarafından düzenlenen TUS ve STS Tıp Doktorluğu sınavlarının birinci ve ikinci aşama sınavlarına 4 Eylül 2022 Pazar günü katılım sağladı.

2022 TUS VE STS SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) düzenlediği Tıpta Uzmanlık Sınavı (TUS) ve STS Tıp Doktorluğu sınav sonuçları 29 Eylül 2022 Perşembe günü sonuc.osym.gov.tr web sitesinde erişime açıldı.

ÖSYM'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"04 Eylül 2022 tarihinde uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2022-TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı’na (2022-STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) ait değerlendirme işlemleri tamamlanmıştır.

Adaylar, sınav sonuçlarına 29 Eylül 2022 tarihinde 10.00'dan itibaren ÖSYM’nin sonuc.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle öğrenebilecektir."

TUS VE STS SORULARI CEVAPLARI YAYINLANDI MI?

4 Eylül 2022 tarihinde uygulanan Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (TUS 2. Dönem) ve Tıp Doktorluğu Alanında Yurtdışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (STS Tıp Doktorluğu 2. Dönem) adaylarının cevap kağıtları ve cevap kağıtlarına yapmış oldukları işaretlemelerin optik okuyucular tarafından okunması sonucu elde edilen cevaplarıyla soruların cevapları ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresinden 29 Eylül 2022 tarihinde saat 10.15'ten itibaren 10 gün süreyle erişime açıldı.

Adaylar, ÖSYM'nin ais.osym.gov.tr adresine T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle giriş yapıp ilgili sınavı ve 'Cevap Kağıdı Görüntüleme' ekranını seçerek sınavda kullandıkları cevap kağıdı görüntüsünü, işaretlemelerini, işaretlemelerinin optik okuyucularla okunması sonucu elde edilen cevaplarını ve doğru cevapları görebileceklerdir.

Ayrıca adaylar, cevaplarının ve cevap anahtarının yayınlandığı form üzerindeki soru numaralarını tıkladıklarında her soru için açılan yeni pencerede soru kökünü, cevap seçeneklerini ve sorunun doğru cevabıyla ilgili soruya kendilerinin vermiş olduğu cevabı görebileceklerdir.

Sorular, adayın sınavda kullandığı kitapçığın soru ve seçenek diziliminde görüntülenmektedir. İlgili sayfada, adayların testlerdeki toplam doğru, yanlış ve boş cevap sayılarıyla birlikte ham puanları da gösterilmektedir.

TUS VE STS SINAV SONUÇLARI SORGULAMA SAYFASI

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN