23 Haziran Beykoz Seçim Sonuçları burada! İşte Beykoz oy dağılımı | Seçim 2019 haberleri

23 Haziran Beykoz Seçim Sonuçları burada! İşte Beykoz oy dağılımı | Seçim 2019 haberleri

Beykoz 23 Haziran seçim sonuçları ile Binali Yıldırım Ekrem İmamoğlu 23 Haziran oy oranları belli olmaya başladı. Oy sayımı sürerken gelen ilk sonuçlar, Beykoz seçimleri son durum ve diğer detayları SEÇİM 2019 sayfamızdan son dakika haberleriyle aktarıyoruz. Peki Beykoz seçim sonuçları ne? Binali Yıldırım Beykoz oy oranı ne? İlçede Ekrem İmamoğlu'na kaç oy çıktı? AK Parti'nin 31 Mart seçim sonuçlarına göre açık ara önde olduğu ilçede tablo bu kez nasıl şekillendi. İşte son dakika haberleriyle birlikte grafikli Beykoz sonuçları...

Beykoz’da seçmenler, 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimleri için 23 Haziran Pazar günü tekrardan sandık başına gitti. AK Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım ile CHP ile İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu arasında geçen Beykoz İstanbul İBB 23 Haziran seçim sonuçlarında CHP ile AK Parti’nin Beykoz’da kaç oy aldığı araştırılıyor. Seçmenler, 23 Haziran Beykoz İBB seçimlerinde Ekrem İmamoğlu ve Binali Yıldırım’a kaç oy çıktığını sorguluyor. 31 Mart’ta yapılan seçimlerde Beykoz’da oyların büyük bölümünü AK Parti’nin adayı Binali Yıldırım almıştı. Peki 23 Haziran Beykoz İstanbul İBB seçimlerinde Binali Yıldırım’a veya Ekrem İmamoğlu’na kaç oy çıktı? Beykoz’da birinci kim oldu? İşte Beykoz İBB seçim sonuçlarına dair detaylar…

BEYKOZ 23 HAZİRAN İSTANBUL SEÇİM SONUÇLARI

CHP ile İYİ Parti tarafından kurulan Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu ile AK Parti ile MHP tarafından kurulan Cuımhur İtifakı adayı Binali Yıldırım arasında geçen 23 Haziran Beykoz İBB seçim sonuçları araştırılıyordu. Geçen 31 Mart yerel seçimlerinde İBB için 182 bin 454 seçmenin oy kullandığı Beykoz’da AK Parti adayı Binali Yıldırım'a 80 bin 266, CHP adayı Ekrem İmamoğlu'na 67 bin 10 oy çıkmıştı. Saadet Partisi 2 bin 613, BTP 452, TKP 146, Vatan Partisi 277, DP 311 ve DSP 366 oy almıştı. 23 Haziran İBB Beykoz seçimlerine de aşağıda belirttiğimiz linke tıklayarak erişebilirsiniz.

19-06/17/secim-sonuclari-icin-tiklayin-1560778525.jpg

31 MART BEYKOZ BELEDİYE SEÇİM SONUÇLARI

Beykoz’da AK Parti ile MHP'nin kurduğu Cumhur İttifakı adayı Murat Aydın, yüzde 49,16 oy oranı ve 74 bin 805 oy, CHP'nin adaytı Coşkun Tosun, yüzde 36,72 oy oranı ve 55 bin 872 oy, İYİ Parti'nin adayı yüzde 8,08 ve 12 bin 267 oy, Saadet Partisi adayı yüzde 3,53 ve 5 bin 365 oy, HDP yüzde 0,65 oy oranı ve 982 oy, BBP yüzde 0,53 ve 799 oy, Cabir Soylu yüzde 0,24 oy oranı ve 363 oy, Kenan Pekşen yüzde 0,21 oy oranı ve 321 oy, DSP yüzde 0,21 oy oranı ve 315 oy, DP yüzde 0,21 oy oranı ve 314 oy, BTP yüzde 0,15 oy oranı ve 222 oy, Vatan Partisi yüzde 0,13 oy oranı ve 201 oy, TKP yüzde 0,13 oy oranı ve 194 oy ve son olarak Murat Arda yüzde 0,10 oy oranı ve 153 oy almıştı.

19-06/21/beykoz.jpg

31 MART'TAN 23 HAZİRAN SEÇİMLERİNE NELER YAŞANDI?

31 Mart seçim sonuçlarına İstanbul tartışması damga vurdu. AK Parti'nin 'oylar çalındı' iddiasıyla başlayan tartışmalar sonucunda YSK oy çokluğu ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin yenilenmesine karar verdi. 23 Haziran tarihini belirleyen YSK'nın kararına başta CHP olmak üzere muhalefetten sert tepkiler yükseldi. YSK kararı 23 Haziran seçim sürecine de damga vurdu. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti adayı Banali Yıldırım, 31 Mart'ta oyların yeniden sayılmasını istediklerini ancak CHP'nin itirazı nedeniyle iptal başvurusu yapmak zorunda olduklarını söyledi. 

VIP KRİZİ TARTIŞMASI

23 Haziran'a giden süreçte Ekrem İmamoğlu'nun Ordu Havaalanı'nda VIP salonuna alınmaması ve Vali'ye hakaret iddiası ile başlayan tartışmalar öne çıktı. İmamoğlu, önce 'basitlik' dedim, sonra ise 'vali basitleşmiştir' dedim savunması yaptı. Ancak ortaya çıkan kamera kayıtlarıyla hakaret iddiası kayda geçti. 

ORTAK YAYIN TÜRKİYE'Yİ EKRANA KİLİTLEDİ

Habertürk sunucusu Didem Aslan'ın iki adayı canlı yayında buluşturmak için yaptığı davet ise 23 Haziran İstanbul seçimlerinin olduğu kadar demokrasi tarihimize de geçti. Yıldırım, canlı yayına çıkma davetini kabul etti ancak Uğur Dündar'ın sunucu olmasını istedi. Dündar önce olumlu karşılık verdi ancak daha sonra vazgeçti. AK Parti ve CHP'li yöneticiler, İsmail Küçükkaya üzerinde mutabık kaldı. İki adayın ortak yayındaki karşılaşmalarını Türkiye nefesini tutarak izledi. Fakat seçim sürecinde en çok tartışılan konulardan biri ortak yayın öncesi Ekrem İmamoğlu ile İsmail Küçükkaya'nın 45 dakika görüştüğüne ilişkin görüntüler oldu. Cumhurbaşaknı Erdoğan, Binali Yıldırım ve AK Partili yöneticiler 'gizli' olduğu iddia edilen bu görüşmeyi sert sözlerle eleştirdi. 

YILDIRIM'DAN GÖRÜŞME YORUMU: GAYRİ AHLAKİ BİR DURUM

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçimlere 5 gün kala İstanbul'da mitinglere başlaması ise seçim sürecini heyecanlandırdı. Erdoğan, "Vali'ye haket", ortak yayın öncesi İsamil Küçükkaya ile görüşmesi gibi konular üzerinden İmamoğlu'na yüklendi. 

ERDOĞAN'IN SİSİ BENZETMESİNE İMAMOĞLU'NDAN CEVAP

Oy sayımı sürerken gelen ilk sonuçlar, Beykoz seçimleri son durum ve diğer detayları SEÇİM 2019 sayfamızdan aktarıyoruz. Peki Beykoz seçim sonuçları ne? Binali Yıldırım Beykoz oy oranı ne? İlçede Ekrem İmamoğlu'na kaç oy çıktı? 

23 HAZİRAN SEÇİM SONUÇLARI VE TÜM GELİŞMELER İÇİN TIKLAYINIZ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN