23 Haziran İstanbul seçimlerinde kaç aday var? Kesin aday listesi açıklandı

23 Haziran İstanbul seçimlerinde kaç aday var? Kesin aday listesi açıklandı

İstanbul’da 23 Haziran’da yapılacak İBB seçimlerinde kaç adayın yarışacağını İstanbul İl Seçim Kurulu açıkladı. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından İBB Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu’nun mazbatasının iptalinin ardından yenilenecek İstanbul İBB seçimleri öncesi beklenen haber geldi. İBB seçimlerinde tam olarak kaç adayın yarışacağı belli oldu. İşte detaylar…

Çok büyük tartışmaları da beraberinde getiren YSK’nin İstanbul İBB seçimlerinin iptalinin ardından seçilmiş Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da mazbatası iptal edilmişti. YSK’nin 11 üyesinden 7 üyesinin aldığı bu tartışmalı kararın ardından gözler 23 Haziran’a çevrildi. Bu tarihte yeniden yapılacak İBB seçimleri öncesi kaç adayın Büyükşehir Belediye Başkanlığı için yarışacağı sorgulanıyordu. İstanbul İl Seçim Kurulu, 23 Haziran’da yapılacak İBB seçimlerinde kaç adayın yarışacağını açıkladı. Peki 23 Haziran’da İstanbul’da kaç aday İBB seçimleri için yarışacak? İşte aradıklarınız…

23 Haziran’da kaç aday İstanbul seçimlerinde yarışacak?

31 Mart’ın ardından iptal edilen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı (İBB) seçimleri, 23 Haziran'da yapılacak. Seçimine dair kesin aday listesi de paylaşıldı. İl seçim kurulu tarafından ilan edilen listede; 4 siyasi parti 17 bağımsız aday yer alıyor. Bu liste üzerinden oy pusulalarının basımına da başlandı.

Seçimde AK Parti ile MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı adayı Binali Yıldırım, CHP ile İYİ Parti’nin kurduğu Millet İttifakı Adayı Ekrem İmamoğlu, Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar ve Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel yarışacak.

DSP’nin İBB başkan adayı çekildi

Demokratik Sol Parti’nin (DSP) İBB adayı Muammer Aydın, İBB adaylığından istifa ettiğini açıklamıştı. Aydın, YSK tarafından İBB seçimlerinin yenilenmesi kararının ardından "DSP, YSK eliyle yapılan hukuksuzluklar karşısında sessiz kalmayacak kendine düşeni ve gereğini yapacaktır. Tüm halkımız bundan emin olmalıdır." ifadelerini kullanmıştı.

19-05/27/23-haziran-istanbul-secimlerinde-kac-aday-var-kesin-aday-listesi-aciklandi.jpg

İBB adaylarını geri çeken partiler

31 Mart seçimlerinde 103 bin 364 oy alan Saadet Partisi adayı Necdet Gökçınar, seçimde yarışacağını açıklamıştı. 15 bin 428 oy alan Vatan Partisi adayı Mustafa İlker Yücel de seçimlere tekrar gireceğini duyurdu. Bağımsız Aday Özge Akman da İmamoğlu lehine adaylıktan çekildiğini duyurmuştu. YSK'nin kararının ardından 10 bin 349 oy alan Türkiye Komünist Partisi (TKP) İstanbul adayı Zehra Güner Karaoğlu, seçime katılmayacağını açıklamıştı. Seçimlere katılmayacağını açıklayan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) adayı Selim Kotil de 27 bin 87 oy almıştı. 23 Haziran seçimlerine katılmayacak olan Demokrat Parti (DP) Adayı Ersan Gökgöz da 22 bin 268 oy almıştı.

DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN