23 Nisan tatili kaç gün olacak? 24 Nisan okullar tatil mi? Çocuk bayramı tatili kaç gün?

23 Nisan tatili kaç gün olacak? 24 Nisan okullar tatil mi? Çocuk bayramı tatili kaç gün?

23 Nisan tatili kaç gün olacak? 24 Nisan okullar tatil mi? Aileler Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklar yapmaya başladılar. Çocuk bayramı tatili kaç gün olacağı arama motorlarında sorgulanıyor. 2019 yılının 23 Nisan salı gününe denk geliyor. MEB 24 Nisan'da da tatil kararı alırsa öğrenci velileri tatil planlarını ona göre yamak istiyor. İşte hem çalışanlar hem de öğrencilerin merak ettiği tatilin hangi güne denk geldiğini ve kaç gün olacağınına dair detaylar...

23 Nisan tatili kaç gün? 24 Nisan okullar tatil mi? 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk bayramının 99. yıldönümü büyük bir çoşku ile kutlanacak. Bir yandan çalışanlar, bir yandan da 23 Nisan heyecanını yaşayacak olan çocuklar “23 Nisan resmi tatil mi?” sorusunun yanıtını araştırıyor. Her resmi tatilde olduğu gibi vatandaşlar hafta sonu ile resmi tatilleri birleştirerek şehir dışında veya yurt dışında vakit geçirmeyi planlıyorlar. Binlerce veli çocuk bayramı tatili için hazırlıklarını sürdürüyor. Peki 23 Nisan tatili kaç gün sürecek? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? İşte resmi tatiller ve detaylı açıklamalar...

19-04/08/23-nisan-resmi-atil-mi.jpg

23 NİSAN TATİLİ KAÇ GÜN? 24 NİSAN'DA OKULLAR TATİL Mİ?

23 Nisan resmi tatil olduğu için ülke genelinde tüm okullarda ve kamu dairelerinde işbaşı yapılmayacak. 24 Nisan günleri okul öncesi, ilk okul ve orta okullar şimdiye kadar tatil edilmişti. Gerekçesi ise 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı törenlerine katılan öğrencilerin, 23 Nisan’ın ertesi günü dinlenmesi olarak gösteriliyordu. Ancak 24 Nisan tatil olmayacak. 

LİSELER VE ÜNİVERSİTELER 23 NİSAN'DA TATİL Mİ?

23 Nisan tatil mi sorusu, eğitim hayatına lise ve üniversitelerde devam eden öğrencilerin de merakla araştırdığı bir soru olarak gündeme geldi. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm Türkiye genelinde resmi bir tatil olduğu için 23 Nisan günü, birçok kamu kurumu gibi lise ve üniversiteler de eğitim faaliyetlerine 1 günlük ara verecek.

19-04/08/23-nisan-cocuk-bayrami.jpg

23 NİSAN TARİHÇESİ NEDİR?

23 Nisan'ın Türkiye'de ulusal bayram olarak kabul edilmesinin nedeni, 1920'de o gün Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmış olmasıdır. Milletvekillerinin belirlenişi ve Ankara'ya gelişi çok kısa bir zamanda gerçekleşmiştir. Milletvekili seçimleri Atatürk'ün Ankara'da bir meclisin toplanacağını ve neden toplanması gerektiğini açıklayan 19 Mart 1920 tarihli bildirisiyle başlamış, yine Atatürk'ün 21 Nisan'daki genelgesiyle de meclisin açılacağı tarih duyurulmuş ve milletvekillerinin Ankara'ya gelmesi istenmiştir. 23 Nisan 1920'de Ankara'da Türkiye Büyük Millet Meclisi açılmıştır. O günkü ilk toplantıya daha önce belirlenen 337 milletvekilinden sadece 115'i katılabilmiştir.

19-04/08/23-nisan-resmi-atil-mi-1554715504.jpg

23 NİSAN ÇOCUK BAYRAMI NASIL BAŞLADI?

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, TBMM'nin açılışının birinci yılında kutlanmaya başlanan 23 Nisan Millî Bayramı ve 1 Kasım 1922'de saltanatın kaldırılmasıyla, önce 1 Kasım olarak kabul edilen, sonra 1935'te 23 Nisan Millî Bayramı'yla birleştirilen Hâkimiyet-i Milliye Bayramı ile Himaye-i Etfal Cemiyeti'nin 1927'de ilan ettiği ve ilki Atatürk'ün himayesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Bayramı'nın kendiliğinden birleşmesiyle oluştu. 1980 darbesi döneminde Millî Güvenlik Konseyi, bu bayrama resmî olarak “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” adını verdi.

Hakimiyet-i Milliye Bayramı (önceleri 1 Kasım, sonra 23 Nisan), saltanatın kaldırılışının ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunu gerçekleştiren TBMM'nin açılışının egemenliği padişahtan alıp halka vermesini kutlamak amacını taşırken, Çocuk Bayramı savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukların bir bahar şenliği ortamında sevindirmek amacını taşımaktaydı.

Türkiye Radyo Televizyon Kurumu, UNESCO'nun 1979'u Çocuk Yılı olarak duyurmasının ardından, TRT Uluslararası 23 Nisan Çocuk Şenliği'ni başlatarak, bayramı uluslararası düzeye taşımıştır.

23 Nisan tatili kaç gün olacak? 24 Nisan okullar tatil mi? Aileler Ulusal Eğemenlik ve Çocuk Bayramı için hazırlıklar yapmaya başladılar. Çocuk bayramı tatili kaç gün olacağı arama motorlarında sorgulanıyor. 2019 yılının 23 Nisan salı gününe denk geliyor. MEB 24 Nisan'da da tatil kararı alırsa öğrenci velileri tatil planlarını ona göre yamak istiyor. İşte hem çalışanlar hem de öğrencilerin merak ettiği  tatilin hangi güne denk geldiğini ve kaç gün olacağınına dair detaylar...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN