23 yıl sonra onaylandı: Türkiye ile Cezayir anlaştı

23 yıl sonra onaylandı: Türkiye ile Cezayir anlaştı

Türkiye ile Cezayir'in, 23 yıl önce imzaladığı deniz anlaşması onaylandı. Cezayir Cumhurbaşkanı Tebbun, deniz seyrüsefer anlaşmasına onay verdi. İki ülke arasında yolcu akışını ve ticari hacmi artıracak anlaşma, 25 Mayıs 1998 yılında yapılmasına rağmen bugüne kadar Cezayir yönetimi tarafından onaylanmamıştı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, ülkesi ile Türkiye arasında yolcu ve ticari mal taşımacılığı yapılmasını sağlayacak deniz seyrüsefer anlaşmasını onayladı.

5 Mayıs'ta imzalanan karar bugün Resmi Gazete'de yer alırken, anlaşmaya göre iki ülke arasında gemi inşası ve onarımının yanı sıra liman yapımında da teknik işbirliği yapılacak.

18 NİSAN'DA DUYURDULAR

Cezayir Cumhurbaşkanlığı 18 Nisan'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Tebbun başkanlığındaki Bakanlar Kurulu'nun, Dışişleri Bakanı Sabri Bukadum'un sunduğu Türkiye ile ulaştırma ve denizcilik alanındaki işbirliğini artıracak anlaşmayı onayladığını duyurdu.

Türkiye ile Cezayir arasındaki ticaret hacmi 3,5 ila 4,2 milyar dolar arasında değişirken, iki ülke yetkilileri bu ticaret hacmini 5 milyar dolara taşımak istediklerini söylemişti.

ANLAŞMA 1998'DE İMZALANMIŞTI

Türkiye ile Cezayir arasında yolcu akışını ve ticari hacmi artıracak anlaşma, 25 Mayıs 1998 yılında yapılmasına rağmen bugüne kadar Cezayir yönetimi tarafından onaylanmadı. Cezayirli yetkililerden anlaşmanın uzun yıllar boyu gecikmesine yönelik bir açıklama yapılmadı.

Cezayir Cumhurbaşkanı Abdulmecid Tebbun, Çarşamba günü Fransız dergisi 'Le Point'e verdiği röportajda, ülkesinin 'karşılığında herhangi bir siyasi talep olmaksızın, yaklaşık 5 milyar dolar değerinde yatırım yapan Türklerle mükemmel ilişkilere sahip olduğunu' belirtmişti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN