24. Dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman? Açıklama henüz yapılmadı

24. Dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman? Açıklama henüz yapılmadı

Türk Polis Teşkilatında istihdam edilmek isteyen her bir bireyin, ‘24. Dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman?’ sorusunu sorduğu gelişme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Bu yönde gelecek son dakika açıklamaları ilgi ile takip ediliyor. Peki 24. Dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

Polis olma hayali içerisinde olan on binlerce vatandaş, ‘24. Dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman?’ sorusuna yanıt arıyor. Polis Akademisi tarafından daha önce paylaşılan açıklamada, sınavlardan başarılı olan adayların mülakat tarihinin ilerleyen süreçlerde açıklanacağı duyurulmuştu. Peki 24. Dönem POMEM sözlü mülakat ne zaman? İşte detaylar…

24. DÖNEM POMEM SÖZLÜ MÜLAKAT NE ZAMAN?

24. Dönem POMEM sözlü mülakatların yapılacağı tarih ile ilgili herhangi bir açıklama paylaşılmadı. Polis Akademisi’nce daha evvel yapılan duyuruda, ön sağlık kontrolü ve fiziki yeterlilik sınavı bölümlerinden başarı elde eden adayların mülakat sınav tarihi ve sınav merkezinin ilerleyen günlerde açıklanacağı bilgisi paylaşılmıştı. Konu ile alakalı herhangi bir açıklama geldiği takdirde sayfamızda yer alacaktır.

24. DÖNEM POMEM PARKUR BİLGİLERİ

Polis Akademisi'nin resmî internet sitesi üzerinden paylaşılan bildiride parkur bilgileri şu ifadelerle duyuruldu:

Fiziki Yeterlilik Sınavında adayın süresinin takibi, fiziki yeterlilik sınavı komisyonu ve sınava dâhil olan adayca görülebilecek nitelikteki dijital fotoselli süreölçer ile yapılacaktır. Dijital fotosel cihazının başlama ve bitiş kısmındaki fotoseller arasındaki mesafe en az (3) üç metre genişlikte olacaktır. Başlangıç çizgisi ile ağırlık taşıma etabının son dubanın yer aldığı bölüme dek 29 metre uzunluğunda ve ağırlıkların başındaki duba ile takla minderinin başındaki duba arası 14 metre genişliğinde, takla atma minderinin başındaki duba ile bitiriş çizgisine dek 29 metre uzunluğunda toplam 7 istasyon ile 72 metre uzunluğundaki parkurdan oluşuyor.

Yapılacak hareketlerle ilgili olarak;

İlk başta adaylara gruplar şeklinde fiziki yeterlilik parkuru tanıtılacaktır. Adaylara parkuru tanıtım esnasında ya da sınav sırasında oluşabilecek herhangi bir sakatlık hâlinde fiziki yeterlilik sınav komisyonu sorumlu olmayacaktır. Daha sonra komisyonca ismi okunan aday komisyona kimliğini vererek kendini tanıtmasının ardından parkurun başlama noktasına gelip ve kameraya doğru dönüp kendisini bir kez daha tanıtarak parkura doğru döner.

1) Aday "BAŞLA" komutu ile başlama çizgisini geçtiği anda zamanı başlayacaktır. İlk olarak aday jimnastik sıçrama tahtası üzerinden 5 kez sola, sağa çift ayakla sıçrama hareketi yapacaktır. Sıçrama tahtasının yüksekliği 40 cm, uzunluğu 2,5 metre, genişliği 20 cm ve sıçrama tahtasının yere basma ayakları 52 cm eninde olacaktır.

Adayın;

Jimnastik sıçrama tahtası üzerinden her bir eksik sıçramasının ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye eklenecektir.

Tek ayakla yapılan sıçrama hareketi sıçrama olarak sayılmayacak ve 5 sıçrama hareketinden bir tanesi bile nizami olarak yapmayan aday bu istasyonu yapmamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenir.

2) Lastik içinden geçme etabında adaylar 6 adet lastik içerisinden tek ayakla (sağ ayak sağ lastik, sol ayak sol lastik) içine basarak geçecektir. Lastiklerin ebadı 205*55*16 inch olacak, lastikler çapraz ve birbirine bağlı şekilde olacaktır.
Adayın;

Her bir lastik için, içerisine basmadan geçmemesinin ceza karşılığı olarak bitiş süresine (2) iki saniye ilave edilecektir.

Bu istasyondaki lastiklerden hiçbirinin içine nizami basmadan geçmesi durumunda aday diskalifiye edilerek elenecektir.

3) Sağlık topuna dokunma hareketinde adaylar, iki nokta arasında mesafesi 5 metre olan ve yerde duran sağlık toplarından önce koşu istikametinde ikinci topa, sonra ilk topa ve tekrar ikinci topa dokunarak 3 kez dokunuş yapacaktır.
Adayın;

Her bir eksik dokunma için ceza karşılığı olarak bitiş süresine 2 (iki) saniye ilave edilecektir. Sağlık topuna dokunma hareketinde aday önce en uzaktaki topa dokunarak sonra geçerken dokunmadığı ilk topa dokunacak ve sonra ilk dokunduğu topa tekrar dokunarak istasyonu tamamlayacaktır. Bu istasyonu bu şekilde yapmayan, önce birinci topa dokunan sonra ikinci topa dokunarak diğer istasyona geçen adayın ikinci topa dokunması bir dokunuş sayılacaktır. İlk topa dokunması sayılmayacak ve bu şekilde iki top arasındaki mesafeyi kat etmeyecek şekilde diğer istasyona geçen adayın bitirme süresine ceza karşılığı olarak 6 (altı) saniye ilave edilecektir. Bu istasyondaki sağlık toplarının hiçbirine dokunmadan geçmesi durumunda aday diskalifiye edilerek elenecektir. Adayın topa dokunmasından dolayı topların top haznesinden çıkması durumunda aday, topun peşinden değil topun bulunması gereken hazneye dokunacaktır.

4) Ağırlık taşıma etabında, kadın adaylar 20 Kg (10x2) ağırlığındaki iki kum torbasını aralarında 12 metre mesafe bulunan iki dubanın dışından dolaşarak taşıyacak ve ağırlıkları taşımaya başladığı noktaya herhangi bir mesafeden atmayacak, aldığı noktaya bırakacaktır.

Adayın;

Ayrıca aralarında 12 metre mesafe bulunan dubalardan ikincisinin arkasından dolaşarak etabı tamamlamayan, herhangi bir mesafeden dönerek etabı eksik bırakan aday bu istasyonu tamamlamamış sayılır ve diskalifiye edilerek elenir. Ağırlıkları aldığı noktadaki dubanın arkasından ağırlıklarla dolaşmamasına 1 (bir) saniye, boş olarak dolaşmamasına da 1 (bir) saniye ilave edilecektir. Ağırlıkları aldığı noktadaki dubanın arkasından dolaşmadan geriye dönerek istasyonu tamamlayıp ağırlıkları aldığı noktaya bırakmayan adaya ceza karşılığı olarak 1 (bir) saniye, Dubalardan herhangi birini deviren adaya ceza karşılığı bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir. Ağırlıkları 12 metrelik mesafeyi tamamlayarak aldığı yere bırakan aday, dubanın içerisinden geçerek diğer istasyona geçmesi halinde bitirme süresine ceza karşılığı olarak 1 (bir) saniye ilave edilecektir. Ağırlık torbaları ikinci dubanın sağ tarafına 20 cm mesafeden sonra torbaların arasında içten içe 50 cm mesafe olacak şekilde yerleştirilir. Aday ağırlıklarla dubaların arkasından dönerken ağırlıkların her ikisi de dubanın dışından olmak kaydıyla dönecek, ağırlıkların bir tanesini dubanın içinden döndürmek kaydıyla dönmesi halinde bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir.

5) Takla hareketine gelirken aday dubanın dışından dolaşarak gelip, yer minderinde öne doğru 1 (bir) defa takla atacaktır. Takla hareketinde takla hareketini yapmayan veya hiç yapamayan aday diskalifiye edilerek elenecektir. Takla hareketine gelirken dubanın dışından dolaşmayan veya dubayı deviren adaya ceza karşılığı olarak bitiş süresine 1 (bir) saniye ilave edilecektir.

 19-07/24/pomem.jpg

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN