24 Mart YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2019 YDS sonuçlarının açıklanacağı tarihi verdi

24 Mart YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM 2019 YDS sonuçlarının açıklanacağı tarihi verdi

24 Mart pazar günü yapılan YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından açıklandı. 41 ilde ÖSYM tarafından düzenlenen 2019 YDS sonuçlarının açıklanacağı tarih sınava girenler tarafından merakla bekleniyordu. 111 bin 458 adayın ter döktüğü Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde...

24 Mart YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından duyuruldu. Peki 111 bin kişinin katıldığı 24 Mart YDS sonuçları ne zaman açıklanacak? YDS sınavının sonuçları, yapılacak değerlendirmenin ardından adayların erişimine açılacak. İşte YDS sonuçlarının açıklanacağı tarih...

Yabancı Dil Seviye Tespit Sınavı - YDS 2019 sonuçlarının açıklanacağı tarih Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi ÖSYM tarafından 19 Nisan 2019 Cuma günü olarak açıklandı. 

YDS SONUÇ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYIN 

2019 YDS sonuçları açıklandığı andan itibaren yukarıdaki linke tıklayarak sonuçları sorgulayabilirsiniz. 

ÖSYM YDS SONUÇLARI İÇİN TARİH VERDİ

ÖSYM sınav takvimine göre YDS sonuçları, 19 Nisan 2019 tarihinde erişime açılacak. YDS soruları-cevaplarının 25-29 Mart tarihleri arasında erişime açılması bekleniyor. Konuya ilişkin detaylar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.

19-03/26/yds-2019-sonuclari.jpg

YDS SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILACAK?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı sınavların cevap kâğıtları, ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Değerlendirme sırasında yalnız doğru cevaplar dikkate alınacak, yanlış cevaplar dikkate alınmayacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle puanlama yapılacaktır. Adayların doğru cevap sayıları toplanarak 100 üzerinden YDS puanları hesaplanacaktır.

2019 YDS 2 SINAVI NE ZAMAN?

Bu sınava katılamayan veya diğer sınavlarda da şansını denemek isteyen adaylar için YDS 2 başvuru süreci 16-24 Temmuz tarihleri arasında olacak. Sınav ise 8 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilecek.

24 Mart pazar günü yapılan YDS sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ÖSYM tarafından açıklandı. 41 ilde ÖSYM tarafından düzenlenen 2019 YDS sonuçlarının açıklanacağı tarih sınava girenler tarafından merakla bekleniyordu. 111 bin 458 adayın ter döktüğü  Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde...

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN