29 Ekim'de hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler tatil mi? Cumhuriyet Bayramı'nda nereler tatil?

29 Ekim'de hastaneler, sağlık ocakları, eczaneler tatil mi? Cumhuriyet Bayramı'nda nereler tatil?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı resmi tatil olunca vatandaşlar 29 Ekim'de hastaneler, sağlık ocakları tatil olup olmadığı konusunda tereddüt yaşadı. Cumhuriyet Bayramı'nda okullar ve devlet daireleri kapalı olacak. Hastaneler hizmet vermeyi sürdürürken, eczaneler ise kapalı olacak fakat hafta sonu günlerinde olduğu gibi nöbetçi eczaneler açık olacak. İşte, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda kapalı olan kurumlar...

29 Ekim her yıl Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta Cumhuriyet Bayramı olarak kutlanıyor. 29 Ekim resmi tatil olmasından mütevellit okullar başta olmak üzere resmi kurumlar tatil olacak.

29 EKİM'DE HASTANELER TATİL Mİ?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı milli bayram olduğu için resmi tatildir. 29 Ekim 2021 Cuma gününe denk geliyor. Resmi tatil olması nedeniyle tüm özel ve resmi okullar da tatil olacak. Yine kurs merkezleri, ilkokullar, liseler, ortaokullar, üniversiteler resmi tatil nedeniyle kapalı olacak. 29 Ekim'de tüm devlet daireleri yani kamu daireleri aksi bir durum belirtilmedikçe resmi tatil dolayısı ile kapalı olacak. Ayrıca bankaların şubeleri ve genel müdürlükleri resmi tatil nedeniyle kapalı olacak.

29 EKİM HASTANELER, SAĞLIK OCAKLARI AÇIK MI, KAPALI MI?

Cumhuriyet Bayramı nedeniyle 29 Ekim tarihinde yine hastanelerin poliklinikleri de kapalı olacak. Ancak hiçbir resmi tatil gününde veya milli bayram gününde hastanelerin acil servisleri kapalı olmaz. Yine bu günde eczaneler kapalıdır. Ancak nöbetçi eczaneler bu tarihlerde de çalışmaktadırlar. Bu sebepten il veya ilçenizdeki nöbetçi eczaneden ilaçlarınızı alabilirsiniz.

29 EKİM NOTERLER AÇIK MI?

29 Ekim tarihinde Pazartesi günü resmi tatil nedeniyle noterler kapalı olacak.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) 29 Ekim 1923'te ilan ettiği Cumhuriyet Bayramı'nın 95. yıl dönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye’nin dört bir yanında büyük bir coşkuyla hatırlatılacak. Okulların yanı sıra evler ve iş yerlerinin balkonlarında da Türk Bayrağı dalgalanacak. Okullarda organize edilecek etkinliklerde ise cumhuriyet ruhunu yansıtan şiirler okunacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN