3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Fatih Sönmez bu günün aslında kutlama günü olmadığının altını çizdi. Sönmez “3 Aralık Dünya Engelliler Günü bir kutlama değil, farkındalıkları artırma günüdür” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü hakkında açıklama yapan Eğitim Bir-Sen Engelliler Komisyonu Başkanı Fatih Sönmez bu günün kutlama günü olmadığınısöyledi. Sönmez  bu günde farkındalıkları artırma konusu üzerinde durdu. ‘Engelli yoktur, engeller vardır’ sloganıyla faaliyete başladıklarını aktaran Sönmez, “Memur-Sen Engelliler Komisyonumuz, engellemenin temel sebeplerini ortadan kaldırmayı kendine ilke edinmiş olup bu doğrultuda çalışmaya devam etmektedir” diye konuştu.

Kamuda toplam 51 bin 814 engelli çalışanın olduğunu belirten Sönmez, “Engelli çalışanlarımız atamaları yapılırken engelinin bu işe uygun olup olmadığı, yapıp yapamayacağı araştırılmamaktadır. Dolayısıyla ataması yapılan engelli çalışanlar işe başladıktan sonra idareci ile karşı karşıya gelmekte, engeline uygun olmayan işlerin yapılması talep edildiğinde ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün engelli bireylerin ve engelli kamu çalışanlarının daha iyi şartlarda yaşaması, insan onuruna uygun çalışma şartlarına sahip olması, pozitif ayrımcılık zemininde beklentilerinin karşılanması noktasında yeni bir milat olmasına kapı aralamasını temenni ediyor, engelsiz bir dünyada yaşamayı diliyoruz” ifadesinde bulundu.

Düzenlenen toplantıda konuşan Başkan Vekili Mehmet Bilik de, sendika olarak engelli vatandaşların her zaman yanında olduklarını söyledi.

İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN