3 ilde 'check-in' baskını! 5 şüpheli yakalandı

3 ilde 'check-in' baskını! 5 şüpheli yakalandı

Telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak vatandaşları dolandırdığı tespit edilen 5 şüpheli, Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara'da eş zamanlı düzenlenen 'Check-in' operasyonu ile yakalandı. Şüphelilerin, "Sizin banka hesaplarınızdan FETÖ terör örgütüne para aktarılıyor. Seri numaralarını kontrol etmek için gönderdiğimiz polise verin. Parolamız 'vatan-bayrak" diyerek vatandaşları dolandırdıkları tespit edildi.

Ankara Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefonda "Sizin banka hesaplarınızdan FETÖ terör örgütüne para aktarılıyor. Örgüt mensuplarını yakalamak için operasyon yapacağız. Bize yardım edin, hesabınızda bulunan paraları çekin. Seri numaralarını kontrol etmek için gönderdiğimiz polise verin. Parolamız 'vatan-bayrak." diyerek vatandaşları dolandıran kişileri tespit etti.

OTELDE ESNELENDİLER

Şüphelilerin izini süren Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Şanlıurfa, İstanbul ve Ankara'da düzenlediği operasyonlarda uçak ve otel bilgilerini izlediği 5 şüphelinin, uçakla Ankara'ya giderek sahte kimlikle otele giriş yaptığının anlaşılması üzerine düğmeye bastı.

Düzenlenen 'Check-in Operasyonu' ile gözaltına alınan şüğheliler, 5 ayrı olaydan ifadeleri alınarak nöbetçi hakimliğe sevk edildi. Şüphelilerden ikisinin suçlarını itiraf ettiği öğrenildi.

ANKARA/AA

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN