30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla devlet erkanı Anıtkabir'i ziyaret etti

30 Ağustos Zafer bayramı devlet erkanının Anıtkabir ziyareti ile başladı. Anıtkabir'deki törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de özel deftere yazdığı mesajı okudu. Törende Cumhurbaşkanlığı korumalarının yoğun güvenlik önlemi aldığı görülürken, korumaların dronsavar kullandığı görüldü.

Devlet erkanı 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Anıtkabir'i ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu devlet erkanı Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün huzuruna çıktı. Mozoleye çelenk bırakılmasının ardından 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. 

17-08/30/anit1.jpg

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anıtkabir Özel Defteri'ne yazdığı mesajı okudu;

Aziz Atatürk, Büyük Zafer'in 95. yıl dönümünü bir kez daha iftiharla kutluyoruz. Bu tarihi zaferi Malazgirt'ten günümüze uzanan zorlu mücadele zincirinin bir halkası olarak görüyoruz. Hedefimizi muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarmak olarak belirlemiştir. Türkiye yoluna devam etmektedir. 15 Temmuz'daki destansı direniş, kararlılığını ortaya koymuştur. Sizin, aziz şehitlerimizin bizlere emanet ettiği bu vatana sahip çıkmayı sürdüreceğiz. Ruhunuz şad olsun. 

17-08/30/erdogan.png

BAHÇELİ-ERDOĞAN SAMİMİYETİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi törenin ardından MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve beraberindeki heyet ile kısa bir süre sohbet etti.

17-08/30/2zyap_1504078291_7342.jpg

Erdoğan ile Bahçeli arasındaki samimi anlar, kameralara yansıdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Anıtkabir'de tebrikleri kabul ediyor.

 YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri kapsamında devlet erkanının ziyaret edeceği Anıtkabir'de yoğun güvenlik önlemleri alındı. Anıtkabir çevresinde sabah saatlerinden itibaren polis ekipleri yoğun güvenlik önlemleri alırken Anıtkabir'deki kulelere kesin nişancılar yerleştirildi.

Tören öncesi Atatürk'ün mozolesi ve Misak-ı Milli Kulesi'nde bomba uzmanı dedektör köpekler arama yaptı.

17-08/30/er.jpg

DRONESAVAR DA KULLANILDI

Anıtkabir'deki törende, "dronesavar" olarak bilinen silahı taşıyan Cumhurbaşkanlığı korumaları da dikkat çekti.

İSTANBUL'DAKİ İLK TÖREN TAKSİM MEYDANI'NDA

30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 95'inci yıl dönümü nedeniyle İstanbul Valisi Vasip Şahin, 1. Ordu ve İstanbul Garnizon Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş tebrikleri kabul etti.

17-08/30/taksim.jpg

İstanbul Valiliği'nde düzenlenen törene, yabancı ülke temsilcileri, mülki ve idari yetkililer, dini cemaat temsilcileri de katıldı.

17-08/30/valilik.jpg

ANKARA/İHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN