4 yaşındaki minik Hatice nakil için yardım bekliyor

4 yaşındaki minik Hatice nakil için yardım bekliyor

Henüz dört yaşında üç hastalıkla birden boğuşan Hatice Yıldız, kalp yetmezliğinden dolayı her an ölümle burun buruna yaşıyor. Baba İbrahim Yıldız ise, "Kızımızı kurtarsınlar, biz başka bir şey dilemiyoruz" diyerek kızının nakil ameliyatı için yardım istiyor.

SEDA ÇAKIR / İSTANBUL

İnşaatlarda çalışarak kızının tedavi masraflarını karşılamaya çalışan baba İbrahim Yıldız'ın dünyası, minik Hatice'de kalp ve böbrek yetmezliğinin yanı sıra beyindeki hasar sonucu oluşan serebral palsi hastalığının olduğunu öğrenmesi ilebaşına yıkıldı.

Doktorların yüzde 91 engelli raporu verdiği küçük kız, baş kontrolünü sağlayamıyor, desteksiz oturamıyor ve sara krizi geçirme ihtimali taşıyor.

Kalp yetmezliğinden dolayı her an ölümle burun buruna olan Hatice Yıldız nakil için yardım elinin uzatılmasını bekliyor.

18-12/04/kucuk-hatice-yardim-bekliyor-1.jpg

“KIZIMIZI KURTARSINLAR"

Kızının 6 aylıkken havale geçirmesi nedeniyle engelli duruma düştüğünü söyleyen İbrahim Yıldız, “Kalp yetmezliği hastası olduğunu Ankara’da hastanede öğrendik. Doktor ‘Çocuğun kalbi sınırda, her an her şey olabilir. Kalp nakli gerekebilir’ dedi. Biz o zaman öğrendik. Allah rızası için bize yardım etsinler. Benim ameliyat için yeterli param yok. Kızımızı kurtarsınlar, biz başka bir şey dilemiyoruz. Çok daraldım. Elimden bir şey gelmiyor. Kızımı ameliyat ettirebilmem için bana devlet büyüklerimiz yardımcı olsun. Çok zor durumdayız” diyerek kızının ameliyatı için yardım istedi.

Ankara Dr. Sami Ulus Kadın ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne yatırılan minik Hatice’nin, nakil için sırada beklediğini belirten baba İbrahim Yıldız kızının iyileşmesi için yardım çağrısında bulundu. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN