5 Cumhuriyet Savcısı FETÖ'den ihraç edildi

5 Cumhuriyet Savcısı FETÖ'den ihraç edildi

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) bu hafta Genel Kurulda haklarında FETÖ terör örgütü ile bağlantıları ortaya çıkan 5 Cumhuriyet Savcısını ihraç edilmesine ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) yargı yapılanmasına yönelik soruşturmalar devam ederken, haklarında ifade, operasyonel hat, ankesör gibi örgüt delili bulunan 5 Cumhuriyet Savcısının dosyası HSK'ya geldi.

HSK müfettişleri tarafında yapılan detaylı incelemelerin ardından 5 kişinin dosyası bu hafta Hakim ve Savcılar Kurulu Genel Kurulunda görüşüldü. Buna göre FETÖ terör örgütü ile iltisaklı olduklarına dair kuvvetli deliller tespit edilen 5 Cumhuriyet Savcısı ihraç edildi.

İşte meslekten ihraç edilen o isimler:

"Samsun Cumhuriyet Savcısı (189625) Zeyni Bakay, Nallıhan Cumhuriyet Savcısı (193920) Muhammed Demir, Yusufeli Cumhuriyet Savcısı (194103) Emrah Erdemir, Kızılcahamam Cumhuriyet Savcısı (203715) Yasin Asiller ve Bismil Cumhuriyet Savcısı (215245) Mehmet Çiçekçi'nin FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü ile iltisak ve irtibatlarının olduğu sabit görüldüğünden, adı geçenlerin 7145 sayılı Kanun'un 26'ıncı maddesi ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye eklenen Geçici 35'inci maddenin (A) fıkrası uyarınca MESLEKTE KALMALARININ UYGUN OLMADIĞINA ve ayrı ayrı olmak üzere MESLEKTEN ÇIKARILMALARINA oy birliği ile karar verildi."

.

.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN