5 ilde FETÖ operasyonu: Bakanlık çalışanları hakkında gözaltı kararı

5 ilde FETÖ operasyonu: Bakanlık çalışanları hakkında gözaltı kararı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı'nın 30'u ihraç edilen 33 personeli ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir eski personeli hakkında gözaltı kararı çıkardı. Şüphelilerin 27'si yakalandı. FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Kemal Batmaz'a bağlı olan 18 sivil 'mahrem imam' hakkında da gözaltı kararı çıkarıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Sağlık Bakanlığı'nın 30'u ihraç edilen 33 personeli ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın bir eski personeli hakkında Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında gözaltı kararı çıkardı.

5 İLDE EŞ ZAMANLI BASKIN

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, Sağlık Bakanlığı ve hastanelerinin, çoğu ByLock kullanıcısı olan 30'u ihraç edilen 33 personeli ile Tarım ve Orman Bakanlığının bir eski personeli hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, gözaltı işlemlerinin Ankara ile 5 ilde sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, şu ana kadar şüphelilerin 27'sinin yakalandığı kaydedildi.

18 MAHREM İMAM HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ'nün 'Hava Kuvvetleri imamı' Kemal Batmaz'a bağlı olan 18 sivil 'mahrem imam' hakkında gözaltı kararı çıkardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, daha önce düzenlenen operasyonlarda etkin pişmanlık hükümlerinden yararlananların ifade ve teşhisleri ile tespit edilen 18 sivil "mahrem imam" hakkında gözaltı kararı çıkarıldığı, gözaltı işlemlerinin Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yürütüldüğü bildirildi.

Kemal Batmaz'ın, örgütün 15 Temmuz 2016'daki darbe girişiminde komuta merkezi olarak kullandığı Akıncı Üssü'nde bulunduğu belirlenmişti. Akıncı Üssü darbe girişimi davasında dün esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, Batmaz'ın "anayasal düzeni ihlal", "Cumhurbaşkanına suikast" ve 77 kişiye yönelik "kasten öldürmek" suçundan 79 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmalarını istemişti.

21 İLDE TSK'DAKİ KRİPTOLARA OPERASYON

İzmir merkezli 21 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) kripto yapılanmasına yönelik operasyonda, haklarında yakalama kararı verilen 33'ü halen görevde olan 51 şüpheliden 27'si gözaltına alındı. 

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, örgütün TSK içerisindeki kripto yapılanmasına yönelik ardışık aramalarda tespit edilen aralarında halen görevde olan 4 binbaşı, 2 yüzbaşı, 8 üsteğmen ve 19 astsubay ile ihraç edilen askerlerin de bulunduğu 51 zanlı hakkında yakalama kararı verildi. 

İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin bu sabah İzmir merkez olmak üzere Ağrı, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Batman, Çanakkale, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hakkari, Hatay, Isparta, İstanbul, Osmaniye, Kayseri, Kütahya, Şırnak, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da düzenlediği eş zamanlı operasyonda 27 şüpheli gözaltına alındı. 

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmaların devam ettiği bildirildi.

ANKARA/AA

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN