6 kamu kurumu 91 bekçi alacak | Hangi kamu kurumu kaç bekçi alacak? Alımlar ne zaman?

6 kamu kurumu 91 bekçi alacak | Hangi kamu kurumu kaç bekçi alacak? Alımlar ne zaman?

Bekçi alım şartları neler, kimler bekçi olabilir? Aralarında 5 önemli bakanlığın da bulunduğu 6 kamu kurumu 91 bekçi alacak. Bakanlık ve başkanlıkların bekçi alım ilanını açılmasının ardından bekçi olmak isteyen binlerce kişi internetten ‘Bekçi alım şartları neler? Bakanlık bekçi alım ilanına kimler başvurabilir?’ Sorularının yanıtlarını aramaya başladı. İşte 2019 Nisan ayında yayınlanan Diyanet İşleri Başkanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Sağlık ve Milli Eğitim ile Aile Bakanlığı’nın gerçekleştireceği 91 bekçi alımı ilanının detayları.

Bakanlıklar bekçi alım ilanı yayınlandı. Bir başkanlık ve beş bakanlık kurumunun alacağı 91 bekçi ilanına kimler başvurabilir? Kimler bekçi olabilir, bekçi alım şartları neler? Hangi bakanlık kaç bekçi alacak? Tüm bu soruların yanıtları haberimizde.

Diyanet, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Sağlık ve Milli Eğitim ile Aile Bakanlığı bünyesine

6 KAMU KURUMU 91 BEKÇİ ALIMI YAPACAK

İlanın yayınlanmasını ardından bekçi alım şartları ve hangi bakanlığın kaç bekçi alımı yapacağı soruları merak edilmeye başlandı. Detayları haberimizde derledik. Diyanet, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı, Sağlık ve Milli Eğitim ile Aile Bakanlığı bünyesine 91 bekçi alımı yapılacak.

Resmi Gazete 'nin bugünkü sayısında yayımlanan kararda , Diyanet İşleri Başaknlığı bünyesine 31 , Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine 26, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesine 1, Sağlık Bakanlığı bünyesine 7 , Milli Eğitim Bakanlığı bünyesine 24, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı bünyesine 2  olmak üzere toplamda 91 bekçi alımı için kadro ihdası yapıldı.

6 kuruma yapılacak bekçi alımları için kurumlar açıktan atama yolu ile ilana çıkacak. 2019 ve 2020 yıllarında yapılacak bu kamu personeli alımları için ilanlar geldiği ansan itibaren sayfamız Karar.com’da olacak.

Yayınlanan ilanda bekçi alım tarihleri ile ilgili net bir tarih verilmedi. Alımların 2019 yılı içerisinde yapılması bekleniyor.

EGM BÜNYESİNE 8 BİN ALIM YAPILDI

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesine yapılan 8 bin bekçi alımının ardından 91 bekçi alımı için bu kamu kurumlarına kadro verildi.

BEKÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Başvuru şartlarının aşağıdaki gibi olması bekleniyor:

a) Türk vatandaşı olmak,

b) İlkokulu bitirmiş olmak, (Bu şart Polis Akademisi tarafından lise olarak ilanda yayımlanıyor)

c) Askerlik ödevini bitirmiş olmak,

ç) 18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak kaydıyla, başvuru tarihi itibarıyla 18 yaşını tamamlamış ve 31 yaşından gün almamış olmak,

d) Ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsalar bile zimmet, ihtilas, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanmak, dolanlı iflas veya yüz kızartıcı başka bir fiilden dolayı hapis cezasından hükümlü bulunmamak,

e) Türk toplum telakkilerine göre kötü şöhretli tanınmamak,

f) Kamu haklarından mahrum olmamak, kamu hizmetlerinden mahrumiyet cezası ile mahkûm bulunmamak,

g) Memuriyete engel bir hali bulunmamak,

ğ) Silah taşımaya veya silahlı görev yapmaya hukuki bir engeli bulunmamak,

h) Sağlık Yönetmeliğinde belirtilen şartları taşımak,

ı) Adayın kendisinin ve evli ise eşinin; genelev, birleşme yeri, randevuevi, tek başına fuhuş yapılan konut ve benzeri yerlerde çalışmış veya aracılık ve bekleyicilik fiillerinde bulunmamış olmak, genel ahlak ve edebe aykırı mahiyette her türlü yazılı, sesli ve görüntülü eserleri, kaydedildiği materyale bakılmaksızın üretmek ve satmaktan veya kumar, uyuşturucu veya uyarıcı madde nedeniyle, hakkında herhangi bir adli veya İdari soruşturma veya kovuşturma devam ediyor olmamak, bunlardan dolayı İdari yaptırım uygulanmamak veya bu işler nedeniyle hüküm giymemiş olmak,

i) Alkol, uyuşturucu veya uyarıcı madde kullanımı nedeniyle tedavi görmüş veya görüyor olmamak,

j) Sağlık Yönetmeliği hükümleri hariç, herhangi bir nedenle polis eğitim kurumlarından çıkarılmamış olmak,

k) Terör örgütleri ile bu örgütlerin legal veya illegal uzantılarının eylemlerine, toplantılarına, yürüyüş ve mitinglerine karışmamış, desteklememiş ve katılmamış olmak,

l) Başvuru tarihinde herhangi bir siyasi partiye veya siyasi partilerin yan kuruluşlarına üye bulunmamak,

m) Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması olumlu olmak.

BEKÇİ ADAYLARINA YAZILI SINAVDA HANGİ SORULAR SORULACAK?

100 tam puan üzerinden değerlendirilecek olan bekçi adayları, toplamda 100 soruya cevap verecek. İlköğretim ve Ortaöğretim düzeyindeki Milli Eğitim Bakanlığı müfredatından sorulacak olan sorular, Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür konularından olacak.

Sınavda yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecek. Her soru katsayı olmadan eşit puana sahip olacak. Sınav toplam 120 dakika sürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN