686 sayılı KHK ile ihraç edilen jandarma ve emniyet personeli isim listesi | 7 Şubat 2017

686 sayılı KHK ile ihraç edilen jandarma ve emniyet personeli isim listesi | 7 Şubat 2017

Yeni KHK ile EMniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Müdürlüğü'nden kaç kişi ihraç edildi? 686 sayılı KHK ile meslekten uzaklaştırılan jandarma ve emniyet mensubu polis ve amirlerin isim listeleri yayınlandı. Resmi Gazete'de yayınlarak yürürlüğe giren kanun hükmündeki kararnameye göre Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 417 kişi, Jandarma Genel Komutanlığı'ndan ise 893 kişi meslekten atıldı. İşte isim listeleri.

686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile 4 bin 464 kamu görevlisi daha memuriyetten çıkarıldı. Peki, jandarma ve emniyetten ihraç edilenlerin isim listesi yayınlandı mı? 7 Şubat 2017 tarihli mükerrer Resmi Gazete'de 686 sayılı KHK ile memuriyetten atılanlar arasında 330 akademik personel yer aldı. Yükseköğretim Kurulunda görevli 330 akademisyen daha memuriyetten atılmış oldu.

Yayınlanan yeni bir KHK ile Jandarma'dan 893 kişi mestekten atıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü 417, YÖK'e bağlı kurumlarda 330 kişi, Yüksek Seçim Kurulu'nda 10 kişi, toplam 4464 kişi meslekten ve memuriyetten çıkartıldı.

JANDARMA'DAN İHRAÇ EDİLENLER İSİM LİSTESİ | 686 SAYILI KHK

Peki, 7 Şubat 2017 tarihinde yayınlanan 686 sayılı Karar Hükmünde Kararname ile Jandarma Genel Komutanlığı'ndan kimler ihraç edildi? İşte, Jandarma'dan ihraç edilen personeller isim listesi. Yukarıdaki linki tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında 2 Ocak'ta toplanan Bakanlar Kurulunca Anayasa'nın 121. maddesi ile 2935 Sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'nun 4'üncü maddesine göre, alınan kararlar doğrultusunda hazırlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'nin son mükerrer sayısında yayımlanarak, yürürlüğe girdi.

EMNİYETTEN İHRAÇ EDİLEN POLİS VE AMİRLER 

686 sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nden de bazı isimler meslekten ihraç edildi. Peki, EGM'de kaç kişi meslekten atıldı? OHAL kapsamındaki 686 sayılı KHK ile Emniyet Genel Müdürlüğü'nden 417 kişi meslekten atıldı. 

EGM'DE MESLEKTEN ATILAN POLİS VE AMİRLERİN LİSTESİ | 02.07.2017

17-02/08/48993.jpg

FETÖ'CÜ EMNİYETÇİLERİN RUTBELERİ SÖKÜLDÜ

OHAL kapsamında yayınlanan 686 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile emekliye sevk edilen, kendi isteğiyle emekli olan ya da meslekten çıkartılan emniyet mensuplarından Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) aidiyeti, iltisakı ya da irtibatı olan 242 kişinin rütbeleri alındı.

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan 686 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Tedbirler Alınması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname'nin 3. maddesine göre, Emniyet Teşkilatı Kanunu'nun ilgili maddeleri uyarınca resen emekliye sevk edilenler, kendi isteğiyle emekli olanlar veya Emniyet Teşkilatı Disiplin Tüzüğü hükümlerine göre meslekten veya devlet memurluğundan çıkarılanlar ile müstafi sayılanlardan milli güvenliğe tehdit oluşturduğu tespit edilen FETÖ/PDY terör örgütüne aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan 242 kişinin rütbeleri alındı.

Kararnameye göre, bu kişiler görev yaptıkları teşkilata ve kamu görevlerine yeniden kabul edilmeyecek, doğrudan veya dolaylı görevlendirilemeyecek. Ayrıca uhdelerinde taşımış oldukları mesleki unvanları ve sıfatlarını kullanamayacak ve bu unvan ve sıfatlarına bağlı olarak sağlanan haklardan yararlanamayacak. Bu kişilerin uhdelerinde bulunan her türlü mütevelli heyet, kurul, komisyon, yönetim kurulu, denetim kurulu, tasfiye kurulu üyeliği ve sair görevleri de sona ermiş sayılacak

Söz konusu emniyet mensuplarının silah ruhsatları, emekli polis kimlikleri, gemi adamlığına ilişkin belgeleri, pilot lisansları ve ilgili pasaport birimlerince pasaportları iptal edilecek ve özel güvenlik şirketlerinin kurucusu, ortağı ve çalışanı olamayacak. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN