8 bin bekçi alımı ne zaman? Bakan Soylu açıkladı | Bekçi alımı başvuruları Mart ayının ilk haftası

8 bin bekçi alımı ne zaman? Bakan Soylu açıkladı | Bekçi alımı başvuruları Mart ayının ilk haftası

Bekçi alımları ne zaman yapılacak? Seçim öncesi bekçi alımları hız kazandı. Son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacaklarını açıkladı. Peki 8 bin bekçi alımı şartları neler? Bekçi alımı başvuruları nereye yapılacak. Kimler başvurabilir. Bekçi alımları ne zaman başlayacak. Takvime göre Mart ayının ilk haftası bekçi alımları yapılacak. Detayları haberimizde derledik.

Bekçi alım şartları ve bekçi alım tarihleri merak ediliyor. İçişleir Bakanı Süleyman Soylu, bekçi alımı ile ilgili müjdeyi verdi. Soylu Mart ayında yani seçimlerden önce 8 bin bekçi alınacağını duyurdu. Son dakika haberi olarak geçilen açıklama bekçi olmak isteyenleri heyecanlandırdı. Peki bekçi alımı şartları neler? Kimler 8 bin bekçi alımı için başvurabilir. 8 bin alım başvuruları nerelere yapılacak? Son bilgileri derledik. 

8 BİN BEKÇİ ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK

Daha önce de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 10 bin bekçi istihdamı sağlanacağını duyurmasının ardından gözler başvuru tarihlerine çevrilmişti. 2019 bekçi alımı başvurularının Şubat ayında başlayacağı tahmin edilirken, 81 ilde yapılacak başvurular ile 10 bin bekçi istihdamı gerçekleştirilecek. Fakat Soylu'nun son açıklaması 8 bin bekçi alımının Mart ayında yapılacağını netleştirdi. 

8 bin yeni bekçi alımı için bir ilana çıkacaklarını söyleyerek sözlerini sürdüren Bakan Soylu, bu ilanın Mart 'ın ilk günlerinde yayımlanacağını söyledi. Takvime bakıldığında Polis Akademisi Başkanlığı 'nın 2. dönem Çarşı ve Mahalle Bekçisi alımı için 4-8 Mart tarihleri arasında ilana çıkması bekleniyor.

19-02/13/bekci-1550060498.jpg
Bekçi adayları, Polis Akademisi'nde eğitimden geçtikten sonra göreve başlıyor.

BEKÇİ ALIMLARI BAŞVURUSU NEREYE YAPILIR?

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Emniyet Genel Müdürlüğü'ne 10 bin yeni kadro ihdas edildiği resmen açıklanmıştı. Emniyet Genel Müdürlüğüne (EGM) 2019 yılında yapılacak olan bekçi alımına yönelik beklentiler artarak devam ederken ilk kez Mart ayının netleşmesi adaylarını heyecanlandırdı.

Çarşı ve mahallelerde halkın can ve mal güvenliğini sağlamak ve kolluk kuvvetlerine destek olmaları amacıyla alımları gerçekleştirilen bekçilerin istihdam Mart ayında başlayacak. Başvuru şartları Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı Polis Akademisi Başkanlığı'nin sitesinde ilan edilecek. Ayrıca Basın İlan Kurumu'nun internet sitesinde de bekçi alım ilanlarının yayınlanması bekleniyor. Aşağıdaki linke tıklayarak son güncel ilanları kontrol edebilirsiniz.

BEKÇİ ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu daha önce bekçi alımları ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

ALIMLAR NE ZAMAN YAPILACAK?

"Şu ana kadar 19 bin bekçi alımı gerçekleştirdik, gelecek dönemde 17 bin bekçinin daha alımı için çalışmalarımız sürüyor."

Bu açıklama sonrasında, 8 Haziran'da 7 bin kişilik bekçi alımına dair duyuru yayımlanmıştı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 17 bin bekçi alımı yapılacağını ifade etmişti. Bakan Soylu bu konu hakkındaki açıklamalarında Polis Akademisi Başkanlığı tarafından bekçi alım ilanlarının da yayımlanacağını ifade ederek 10 bin bekçi alımı yapılacağını ifade etmişti. Bakan soylu son açıklamasında Mart ayında bekçi alımı yapılacağını açıkladı. Ancak başvuruların ne zaman başlayacağına ilişkin bilgi vermedi. Sürekli güncellenen haberimizde "8 bin bekçi alımı ne zaman yapılacak?" sorusunun cevabını bulabilirsiniz. 

BEKÇİ ALIMI ŞARTALRI NELER? KİMLER BEKÇİ OLABİLİR?

Daha önce yapılan bekçi alımları ile ilgili şartlar 8 bin bekçi alımı için de geçerli olacaktır. Kimler bekçi olabilir, bekçi alımı başvuru şartları gibi soruların cevabını aşağıdaki maddelerde okuyabilirsiniz:

a) Fiziki yeterlilik sınavı; adayın bedeni kabiliyeti ve fiziki yapısı değerlendirilmek üzere uygulamalı olarak yapılır.

b) Fiziki yeterlilik sınavında adayın süresinin takibi, sınav yerinde bulunanlar tarafından görülebilecek nitelikteki sayaçlarla yapılır.

c) Fiziki yeterlilik sınavı yüz tam puan üzerinden değerlendirilir. Sınav sonucunda altmış puanın altında alan adaylar başarısız sayılır. 

Komisyon tarafından başarısız adaylar hakkında “Çarşı ve Mahalle Bekçisi Adayı Olamaz” kararı verilir ve başarısız adaylar sözlü sınavına geçemezler.

Fiziki yeterlilik sınav tarihleri, yerleri, sınav parkuru ve puan cetveli ile adayları ilgilendiren hususlar, Polis Akademisi Başkanlığı tarafından hazırlanan talimatla belirlenerek Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet adresinden (www.pa.edu.tr) duyurulacaktır.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır. İlan edilen başvuru merkezinde ve tarihte adaylardan şahsen müracaatları alınacak ve ön sağlık kontrolleri yapılacaktır.
Yazılı sınavda adaylara çoktan seçmeli (test şeklinde) beş şıklı (100) soru yöneltilecek, her bir soru bir puan sayılacak ve yanlış doğruyu götürmeyecektir. Yazılı sınavda (100) puan üzerinden en az (50) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

Yazılı sınav “Türkçe, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Hayat Bilgisi, Matematik ve Genel Kültür” konularından oluşacaktır.

Bekçiliğe Giriş Sınavı Yönetmeliği Değişti. Yeni Yönetmelik İçin TIKLAYINIZ

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun bekçi alımı ile ilgili yaptığı açıklama şu şekilde;

"Cumhurbaşkanımız bana bizzat 'ben yatarken sokakta bekçi düdüğünü duymak istiyorum. Vatandaşımız evde yatarken, sokakta birisinin onu beklediğini, huzurunun emin ellerde olduğunu duymasını istiyorum' dedi. Bunu talimat olarak kabul ettik ve çalışmalara başladık. Eskiden beri var olan kolluk gücümüzün kapasitesini artırıp yeniden işlev kazandırıyoruz. 2016'dan itibaren 8 bin 182 çarşı ve mahalle bekçimizi göreve başlattık. Bugünde 700 arkadaşımız Ankara'da görev yapmak üzere yemin ederek göreve başlayacaklar. Halen 567 arkadaşımızın da evrak, sağlık raporu gibi işlemleri devam ediyor. Şimdi tüm Türkiye'de 7 bin kişilik bir alım daha yapıyoruz, ilanlara çıktık, cuma günü başvuruları başlıyor. İnşallah oradan da Ankara'ya biraz daha bekçi vereceğiz. 10 bin kişilik yeni bir bekçi kadrosu daha alınacak. Yapacağınız iş alelade bir iş değildir. Başkaları uyurken siz uyanık olacaksınız. Ailemiz, malımız, canımız, namusumuz sizlere emanet. Vatandaşımızın huzurlu uyuması sizlerin sorumluluğundadır. Artık siz bulunduğunuz mahalledeki her evin bir evladısınız. Siz o eski mahalle kültürümüzün, o büyük ailelerin yeniden oluşmasına, insanların rahatça birbirleriyle huzur içinde o mahallelerde yaşamasına vesile olacaksınız. Bu işin ucunda tehlike var, sorumluluk var, şehadet var, Allah'ın rızası var."

Bekçi alımlarına başvurup, şartları uygun olanlar önce Polis Akademisi Başkanlığına bağlı eğitim kurumlarında meslek içi eğitimden geçirildikten sonra mesleğe ilk adımlarını atıyor. 

İLKOKUL MEZUNLARI BEKÇİ OLABİLİR Mİ?

Bir müjdeli haber de ilkokul mezunları için verelim. Bekçilik alımı için kişilerin kafasında ilkokul mezunları bekçi olabilir mi sorusu dolaşmaktaydı. Başvuru şartları incelendiği takdirde maddeler arasında ilkokul mezunu olmanın yeterli olacağını görmekteyiz. Aynı şekilde lise ve üniversite mezunları da bekçilik için başvuruda bulunabilecekler. Bekçi olmak için bazı şartları alt kısımda bulabilirsiniz. Bekçi başvuru şartları kısmen verilmiş olup, detaylı şartlar için kılavuzu incelemeniz gerekmektedir.

BEKÇİLERİN MAAŞLARI NE KADAR?

2019 yılı ocak ayı maaşı olarak lise mezunu olan yeni bekçiler 3970 TL maaş almaktadır. Üniversite ön lisans veya lisans mezunu olan bekçilerin maaşı ise 4002 T'dir. 

Bekçi alımları ne zaman yapılacak? Seçim öncesi bekçi alımları hız kazandı. Son dakika haberine göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, mart ayında 8 bin bekçi alımı için ilana çıkacaklarını açıkladı. Peki 8 bin bekçi alımı şartları neler? Bekçi alımı başvuruları nereye yapılacak. Kimler başvurabilir. Bekçi alımları ne zaman başlayacak. Takvime göre Mart ayının ilk haftası bekçi alımları yapılacak. Detayları haberimizde derledik.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN