80 bin liraya yükselmişti: İşte, bedelli askerliğe başvuranların sayısı...

80 bin liraya yükselmişti: İşte, bedelli askerliğe başvuranların sayısı...

Bedelli askerlik, temmuz ayında gelen zamla birlikte 80 bin 63 liraya yükselmişti. Şu zamana kadar bedelli askerliğe 93 bin kişi başvuru yaptı. Başvurularda limitlerin dolmadığı belirtildi.

Bedelli askerlik için 2022'nin ikinci yarısı için ücret 80 bin 63 TL'ye çıkmıştı. Bedelli askerliğe başvuranların sayısı belli oldu.

Bedelli askerliğe başvuru yapanların sayısı

550 bin kişilik yoklama kaçağı ve bakaya stoku bulunuyor. Yoklama kaçağı veya baka olanların ise, bedelli ücreti dışında her ay için bin 167 TL ek ödeme yapması gerekiyor.

Habertürk yazarı Bülent Aydemir'in haberine göre, Temmuz ayında bedelli askerlik için 93 bin kişi başvuru yaptı. Şu ana kadar yapılan başvurularda limitlerin dolmadığı aktarıldı. Habere göre, 120 bin sayısına ulaşılmasının beklendiği, bunun TSK'nın tolere edebildiği bir sayı olduğu aktarıldı. Bedelli askerlik başvurularında 140 bin gibi bir rakama ulaşıldığında ise başvuranlar arasından kura çekilmesi yoluna gidiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN