ABD'den Türkiye'ye S-400 baskısı: İster geri göndersin, ister imha etsin

ABD'den Türkiye'ye S-400 baskısı: İster geri göndersin, ister imha etsin

Türkiye'nin, Rusya'dan aldığı S-400'lere ilişkin Washington'ın sert tavrının sürdüğü iddia edildi. Reuters'a konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili "Türkleri S-400'lerden caydırmak için hala çalışma yapılıyor. İster kapatsın, ister geri göndersin, ister imha etsin" ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan üst düzey bir yetkili "Türkleri S-400'lerden caydırmak için hala çalışma yapılıyor: İster kapatsın, ister geri göndersin, ister imha etsin" açıklaması yaptı.

"BU HENÜZ MASA DIŞINA ATILMIŞ DEĞİL"

Reuters'ın aktardığı habere göre, üst düzey yetkili, S-400'lerin devam eden bir mesele olduğunu belirterek "Orta yolu bulma, yeniden ele alma ve uzlaşıya ilişkin konuşuyoruz. Bu henüz masa dışına atılmış değil" dedi. Yetkili, S-400 meselesinin Türkiye'nin, Suriye'nin YPG unsurlarına karşı gerçekleştirdiği harekatı da kapsayan daha geniş bir müzakerenin parçası olduğunu ifade etti.

Amerikalı yetkili "Başkan'ın (Donald Trump) da söylediği gibi, siz ateşi kesin, biz de yaptırımları keselim. Ancak henüz tehlike geçmiş değil" diye konuştu.

"HERKES ERDOĞAN DEĞİL"

Yetkili "Türkiye ile henüz çözülememiş diğer konuların hepsinin üzerinde çalışıyoruz. CAATSA (ABD’nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası) yaptırımları riski de Türklerle yaşadığımız bir dizi sorunun parçası" ifadelerini kullanırken, ABD üretimi Patriot füze sistemlerinin hala Türk hükümetine verilebileceğini belirtti.

Türk hükümetinde herkesin Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi düşünmediğini belirten yetkili "Bundan aylar ya da yıllar evvel, 'Kendimizi Rus nüfuzu tehlikesi altına atmamayı yeğleriz, kendimizi NATO ortaklarımızdan izole etme tehlikesi altına atmamayı yeğleriz, kendimizi Washington’dan izole etme tehlikesi altına atmamayı yeğleriz' diyen Türkler vardı" ifadelerini kullandı.

"ESKİDEN OLDUĞUNDAN DAHA ZOR"

Yetkili, Türkiye’nin S-400'leri hiç satın almamış olmasının ideal seçenek olduğu aktararak "Bu çizgi aşıldığına göre, artık mesele bunun nasıl soyutlanacağı, ayrı tutulacağı ya da etkisiz hale getirileceği. Ancak bu eskiden olduğundan daha zor" dedi.

Türkiye'nin, Rusya'dan satın aldığı S-400 hava savunma sistemine ait parçalar temmuz ayında Ankara'ya sevk edilmeye başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN