ABD'nin asıl derdi YPG'nin güvenliği

ABD'nin asıl derdi YPG'nin güvenliği

Türkiye ile ABD arasında Suriye'nin kuzeyine güvenli bölge kurulması için 1 ay önce çalışmaya başlayan mekanizmayla Fırat'ın doğusunda ilk kara devriyesinin başladığı gün, Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ABD'ye sert uyarılar gitti. Erdoğan, güvenli bölge görüşmelerinde ABD ile makasın açıldığını belirterek "Biz terör örgütünü yok etmek isterken müttefikimiz güvenli bölgeyi terör örgütünü korumak için istiyor" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile yürütülen güvenli bölge müzakerelerinin istenilen gibi gitmediği mesajını verdi. Erdoğan "Biz terör örgütünü yok etmek istiyoruz ancak görünen o ki müttefikimiz güvenli bölgeyi terör örgütü için istiyor" diye konuştu.

19-09/09/karar_1-1568007374.jpg

Malatya'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yürütülen güvenli bölge müzarekeleri için kritik mesajlar verdi. Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde güvenli bölge kurma konusunda kararlılığını vurgulayan Erdoğan şunları söyledi:

EYLÜL SONUNDA KENDİ BÖLGEMİZİ KURARIZ

"Bizim için asıl tehdit Fırat'ın doğusundaki terör yapılanmasıdır. Bir güvenli bölge oluşturmak için ABD ile görüşme halindeyiz. Ancak bu konuda bizim istediklerimiz ile onların kafalarındakilerin aynı şey olmadığını görüyoruz. Biz bölgede yuvalanan terör örgütünü tamamen ortadan kaldırmayı hedeflerken onlar terör örgütüyle bizi aynı zeminde idare etmenin hesabını yapıyorlar. Müttefikimiz bizim için değil terör örgütü için güvenli bir bölge oluşturmanın peşinde. Böyle bir anlayışı reddediyoruz. Eylül ayı bitmeden Fırat’ın doğusunda kendi askerlerimizle güvenli bölgeyi oluşturmazsak kendi yolumuza gitmekten başka çaremiz kalmayacak demektir."

GÖSTERMELİK DEVRİYELERLE OLMAZ

"Fırat'ın doğusunda Suriyeli kardeşlerimizle bir huzur ve güven alanı oluşturmakta kararlıyız. Bunun için ne kadar güç gerekiyorsa onu kullanmakta kararlıyız. Bu iş 3-5 helikopter 5-6 araç ile devriye atacak bir iş değildir. Orada 1 milyon kişiyi iskan edebilmek için şehirleri ve kırsalıyla tüm bölgeyi fiilen güvenli hale getirmiş olmalıyız. Avrupa, Bize bu mücadelemizde gereken destek vermezse sınırlarımıza dayanacak milyonlarca kişinin önünü alamayız. Eylül ayı sonuna kadar bakacağız, eğer istediklerimiz olmaz ise kendimiz güvenli bölgeyi kuracağız. Bunun için ne kadar güç gerekiyorsa onu kullanmakta kararlıyız."

19-09/09/msb-abd-ile-kara-devriyesi-basladi-3-_5029_dhaphoto6.jpg
ABD ile ile ilk ortak kara devriyesinden kareler

MİLYONLARIN ÖNÜNÜ ALAMAYIZ

"Afrin'i 2 ayda aldık. Bu bölgeye 1 milyon mülteciyi yerleştireceğiz. Bunu yapmazsak milyonlarca mülteciyi geri göndermenin başka yolu olmaz. Bize bu mücadelemizde gereken destek vermezse sınırlarımıza dayanacak milyonlarca kişinin önünü alamayız.  Nisan ayında S-400'lerimiz yerleşmi olacak. Bu da bir şeyi gösteriyor; Türkiye yol geçen hanı değil."

FETÖ TAKTİKLERİ İLE HAREKET EDİYORLAR

“Tek parti döneminde kapatılan İHL'lilerin boynu bükük kalmasın diye çalıştık. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığımızdan Cumhurbaşkanlığımıza kadar imam hatip neslinin yetişmesine özel önem verdik. Son seçimlerin ardından imam hatip hazımsızlığının nüksettirdiğini görüyoruz. Özellikle İBB gibi yerlerde 28 Şubat dönemini hatırlatan uygulamalara imza atılıyor. FETÖ gibi taktikler kullanarak derneklerimiz hedef haline getiriliyor. Seçim döneminde takılan özgürlük mahkemesi baskıya, tahammülsüzlüğe bıraktı. Seçim öncesi ‘Kimsenin aşıyla ekmeğiyle uğraşmayacağız” diyenler binlere insanı işsiz bıraktı. Sevgi ve kucaklaşma sözlerinin yerini Suriyelilere verilen bir tas çorbaya göz diken, bölücülere gösterdiği empatiyi evladı dağa kaçırılan analardan eksik eden vicdansız, nobran bir zihniyet aldı."

19-09/09/msb-abd-ile-kara-devriyesi-basladi-3-_5029_dhaphoto2.jpg
ABD ile ile ilk ortak kara devriyesinden kareler

SAKALLA UĞRAŞMAYA BAŞLADILAR

"Vakıf ve derneklerimiz hedef haline getiriliyor. Millete ve gençlere hizmetten başka hiçbir gayesi olmayan kuruluşlarımıza itibar suikastı düzenleniyor. Seçim döneminde inanç özgürlüğünden bahsedenler milletin saçıyla sakalıyla uğraşıyorlar. İstanbul'da İETT'de şu anda sakallar bunlarla uğraşmaya başladılar. Bunu biz 12 Eylül'de yaşadık. O zaman İETT'deyim. Ne kadar sakallı varsa sakallarını kestiler. Belki ilginç gelecek, benim de sakalım vardı. Ya sakal ya istifa dediler ertesi gün istifamı verdim ayrıldım. Seçim döneminde takılan özgürlük maskesi yerini baskıya, faşizmi aratmayan tahammülsüzlüğe bıraktı. Seçim döneminde takılan özgürlük maskesi yerini bugün baskıya ve faşizmi aratmayan bir tavra büründü. Seçim döneminde kimsenin aşıyla ekmeğiyle oynamayacağız diyenler daha şimdiden binlerce insanı kapı önüne koydu."

CUMARTESİ ANNELERİNE DESTEK VERENLER NEREDE?

"Hatırlayın Cumartesi Anneleri’ni… Yazarı vesaire evlatları dağa kaçırılmış annelerin yanına neden gitmiyorlar? Çünkü ikiyüzlüler. Üç beş ağacın taşınması için kıyametler koparanlar, ormanların yakılışını PKK üstlendi. Acaba çevre dostları neden bunlara dur demiyor? Biz Diyarbakır’daki malum partinin il binası önünde bekleyen anaların yanındayız. Bu terör örgütü kaçacak biz kovalayacağız. Er veya geç bu işin hesabını soracağız. Bazı sanatçılar sağ olsun Diyarbakır’a gittiklerinin haberini aldım. Şahsım adına onlara teşekkür ediyorum. Burada milletimizin uyanışı çok önemli."

GASSAL DİYE DÜŞÜNDÜLER CUMHURBAŞKAN ÇIKTI

"İnönü, Milli Eğitim Bakanı Tahsin Banguoğlu’na ‘Cenazeleri yıkayacak gassal yetiştirmek için okullar açmanı istiyorum’ diyor. İmam hatiplerin bir vesile açılması da böyle. Onun için de imam hatipten bazı hocalarımız ‘Siz ölü yıkayıcısı mı olacaksınız?” derlerdi. Onların gassal diye düşündüklerinden cumhurbaşkanı çıktı. Bu ülkede onların kabullenemediği bütün makamlara imam hatip mezunları geldi."

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN