Bakan Gül'den Wikipedia açıklaması: AYM'nin gerekçeli kararından sonra açılacak

Bakan Gül'den Wikipedia açıklaması: AYM'nin gerekçeli kararından sonra açılacak

Gündeme dair açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türkiye'de yasaklı olan internet ansiklopedisi Wikipedia hakkında, "Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklanınca Wikipedia açılacaktır" dedi.

Bakan Gül, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Gül'ün açıklamalarından satır başları şu şekilde:

DOĞU AKDENİZ

Doğu Akdeniz'de uluslararası hukukun gerektirdiği tüm adımları attık. Türkiye, tarih boyunca hukuk dışı hiçbir yola tevessül etmemiştir.

AİHM nezdinde Türkiye'deki ihlallere yönelik 2019'da, bir önceki yıla kıyasla ihlal kararı sayısı 140’tan 96'ya gerilemiştir.
2019'da AİHM’de ülkemize ilişkin 732 dosya kapatılmıştır. Görülen dosya sayısı ise tüm zamanların en düşük miktarı olan 680'e gerilemiştir.

FETÖ İLE MÜCADELE

289 fiili darbe davasının 272'sinin tamamlandığını, 17 davanın şu an derdest olduğunu ifade etmek isterim.

YARGI HİÇBİR YERDEN EMİR ALMAZ

Yargı hiçbir yerden ve hiçbir kimseden emir almaz. Yargının emir alacağı tek yer; Anayasa ve kanunlardır. Yargı, hiçbir ideolojinin, şu ya da bu grubun değil, sadece hukukun emri altındadır. Bu anlayışa aykırı her türlü girişimin karşısında olacağımız da bilinmelidir.

NÖBETÇİ NOTERLİK UYGULAMASI

9 ayda 598 bin 572 kişi hafta sonu noterde işlem yaptı.

2019'DA 391 BİN UYUŞMAZLIK ARABULUCUYA GİTMİŞ

2019'da iş hukuku alanında 391 bin uyuşmazlık arabulucuya gitmiş, 230 bini anlaşmayla sonuçlanmış. Bu, 400 mahkemenin 1 yılda bakacağı iş demek.

KADINA ŞİDDET

Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddet Bürosu'nun Türkiye genelinde yaygınlaştırılması için tüm çalışmalar yapıldı. Bu konuda elbette yargı sonuçtur, olan hadiseyi cezalandırır ama ortak dileğimiz o kişi bu şiddete maruz kalmadan, yaralanmadan, saldırı yapılmadan bu işlerin önlenmesi.

176 BİN İHBAR DOSYASINDAN 119 BİNİNE 'SORUŞTURMAYA YER YOK' KARARI

Geçen yıl gelen 176 bin 380 ihbar dosyasından 119 bin 636'sında savcılık makamı, 'soyut ve mesnetsiz iddia' nedeniyle soruşturmaya yer olmadığına karar vermiştir.

WIKIPEDİA NE ZAMAN AÇILACAK?

Anayasa Mahkemesi'nin gerekçeli kararı açıklanınca Wikipedia açılacaktır.

SÜRESİZ NAFAKA

Süresiz nafaka sürdürülebilir bir konu değil. 

İNFAZ DÜZENLEMESİ

İnfaz düzenlemesi AK Parti grubunun verebileceği bir karar, henüz teklif yok. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN